Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

En liten drøm om å starte eget firma.


Anbefalte innlegg

Sitter her en lørdags kveld og etter en koselig aften og lurer på noe.

Hvem kan man kontakte for å starte en internet leverandørselvskap? Altså, hvilket selvskap kan man kontakte sånn helt serriøst for å skaffe en slik linje i mitt distrikt? Og hva trenger man for å ei slik linje i drift og levere det ut til kunder? Og hardware? Servere osv. Hva vil man i praksis trenge? Hvis man skal starte litt forsiktig og utgi i et område for en latterlig sum i året, 12 kr for det er 12 mnd i et år, f.eks.

Hvor mye vil kablene koste? Hvor mye vil man trenge for å gjøre dette?

 

Dette er ikke en spørsmål der jeg vil bare sitte å drømme, men jeg vil vite helt 100% konkret hva som skal til for å starte dette og hvem hvor man kan henvende seg til for å se tallene som trengs for å starte en slik bedrift.

 

Og kun, jeg gjentar kun serriøse svar, alt annet vil bli slettet og kjeft kommer etterpå;)

Men serriøst, on topic please.

 

 

Hilsen en tankefull b-real.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg er av den formening at telenettet eies av en leverandør hvor andre tilbydere av internett leier linjen av dem. Jeg snakker da om Telenor og jeg tror det vil være en fin start å henvende seg til dem.

 

Eventuelt høre med andre leverandører og spørre dem hva de gjorde.

 

Men jeg tviler på det bare er å ringe kundeservice og høre :p

Lenke til kommentar

Jeg vil ikke ha noe telenoreid drit. Jeg vil ha noe absolutt helt egent og ikke står i tilknytning til telenor. Ok, hvis det er uungåelig så ok..men helst ikke. Jeg vet ikke hvorfor. De er arbeidsgiveren min ja, men jeg har ikke helt lyst til å "investere" i telenor ved å kjøpe tjenester fra dem...Hvis noen forstår. Ikke at det er noe galt med telenor, for all del! De gir meg ganske så god lønn så jeg klager ikke, men uansett..det..jah..forklar det de som kan.

Lenke til kommentar

Kontakte NIX i så fall, om det er mulighet for fiber der du tenker på å starte firmaet kunne du kontaktet fiberleverandøren og høre på 1GB bedrifts linje.

 

Om du får det er det bare å søke etter diverse lisenser og greier så begynne å grave fiber til 100 stk og sette limit på serveren din til 10mbps til kundene :)

 

Tviler på det er så enkelt, men det er jo en start :roll:

Lenke til kommentar

Tja, du må nok legge til mer enn bare prisen for fiber, du må huske at du må ha sentraler, vedlikehold, kabel inn til huset.

Så en ISP er nok ikke det billigste du kan starte, men prisen kommer nok veldig ann på hvor i Norge du starter den. Prisen per kunde er nok mye lavere i store byer enn på bygden hvor det er 100m mellom hvert hus.

 

Du kunne jo alltid lånt nettet til et internetfirma i starten (hvis det funker) og kjøpe opp bredbånd fra butikken som du selger. Når du blir rikere Lager du ditt eget nett.

 

Vet ikke om dette funker men det mest konkrete jeg kom på innocent.gif

 

Du tenker da på noe alla å leie kapasitet av telenor som bluecom og flere andre ISP gjør?

Er nok en løsning det ja, men da må du nesten ha noe mer å tilby som skiller deg ut i mengden av andre ISP'er.

Endret av Lufen
Lenke til kommentar
Til trådstarter, hvorfor flytter du ikke denne tråden til Nettverk?

Den passer da utmerket der.

6879299[/snapback]

Fordi jeg er forsatt usikker på hvor jeg vil plassere threaden. Om jeg skal legge den til hwb.no sin del av forumet eller om jeg skal begynne på nettvekrs-kategorien. Jeg er litt i tenkestadie forsatt og vil avvente situasjonen litt til enda. Men ja, jeg er klar over at threaden kunne ha vært nyttig et annet sted ja.

Lenke til kommentar

Passer mange steder: Jobb og utdanning, Nettverk osv. Men det gjør ikke meg noe at den ligger her.

 

 

Uansett tror jeg at det å grave og legge eget nett blir fryktelig dyrt. Hvis det koster 20 000 å legge inn til hver husstand må det gå noen år før du får overskudd. Hvis du velger Telenor sin løsning blir det vanskelig å skille seg ut fra mange av de andre bredbåndsfirmaene og hastigheten er heller ikke all verden.

Lenke til kommentar
Uansett tror jeg at det å grave og legge eget nett blir fryktelig dyrt. Hvis det koster 20 000 å legge inn til hver husstand må det gå noen år før du får overskudd.

6879423[/snapback]

 

Og man _må_ selge mer enn bredbånd skal det bli butikk, derfor er Lyse så suksessfulle i dette markedet med partnere som bygger ut mange steder i norge.

Sitter selv og venter på fiber fra Lyse i gjenom det lokale e-verket.

Lenke til kommentar

Det jeg i hovedsak ser for meg er å gå inn i et boligområde å bare høre om det er noen som er villig til å ha bredbånd for en utrolig billig penge..50-100kr pr mnd for 10mbit eller noe ala det og så bare holde det begrenset i et området i starten. Og er det noe å satse på så går man videre for neste steg vil jeg tro. Har ikke tenkt på å starte så veldig stort heller.

Lenke til kommentar

Er en del kostnader for dette. Først må du kjøpe selve kabelen, og den koster jo bare litt den. Så må du ha tillatelse til å grave over tomter eller offentlige plasser for å legge ned denne kabelen. Koster litt det og.

 

Så må du legge ned kabelen, noe som OG koster.

 

Så må du registrere deg som bedrift og søke etter alt form for lisenser og dritt, og det koster jaggu ta meg det og.

 

Derfor leire de fleste aktører linjer fra telenor, fordi kostnadene ved å legge ned egene kabler er så kostbart at det regel rett og slett ikke lønner seg å legge ned eget.

Lenke til kommentar

Gravingen er kostnaden som virkelig drar det opp, skal man nærmest drive nærmest nonprofit som trådstarter har i tankene så må man få til en gravedugnad ellers er ett slikt prosjekt dødt.

problemet med og leie fra TN er at da må man bruke ett elendig kobbernett og man har ikke noen sjangse til og levere sexy tjeneste som video on demand, TV osv.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...