Gå til innhold

Jakt på sjøfugl


V?rbris

Anbefalte innlegg

De fleste som har jaktet på sjøfugl som Skarv, Fiskeender, Måker osv har vel kjent en anelse av transmak.

 

Gamle botemidler mot dette var å legge fugleskrotten etter flåing/ribbing i Edikkvann eventuelt Melk for å døyve/trekke ut transmaken.

 

Det beste du kan gjøre er å flå fuglen umiddelbart etter den er skutt og død selvfølgelig.

 

Dette grunnet i at fettet som gir transmak sitter rett under huden og følger med skinnet under flåing, anbefaler jeg flåing på disse fugler fremfor ribbing.

 

Når fuglen blir liggende etter den er skutt vil kroppsvarmen trekke mere og mere inn mot fuglens indre, dette trekker fettet som smaker tran med seg inn i kjøttet og dette unngår du ved umiddelbar flåing.

 

Dette gjelder også skutt Sel, men der skal fettet følge med skinnet under flåing.

 

Dette fettet skrapes av skinnet senere ved tilberedning.

Endret av ulfjoh01
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...