aDirdal Skrevet 12. september 2006 Del Skrevet 12. september 2006 Har rota oss opp i en diskusjon rundt pizza og gane. Etter man har spist pizza opplever mange av oss at ganen blir "flerret" opp og kanskje vond svie. Er dette et resultat av: 1. Varm pizza? 2. Hard skorpe som "skjærer"? 3. ymse? La diskusjonen rulle. Undertegnede mener alternativ 2. Kamerater av undertegnede mener henholdsvis 1 og 2. Lenke til kommentar
kverna Skrevet 12. september 2006 Del Skrevet 12. september 2006 Fy faen er så irriterende det. Spiser glovarm pizza dag 1, og dag 2 klarer man nesten ikke spise noe pga sår i ganen. Plagsomt! Skorpe som skjærer har jeg aldri opplevd tho Lenke til kommentar
Loomy Skrevet 12. september 2006 Del Skrevet 12. september 2006 Et uhyre irriterende problem, indeed. Mine erfaringer som mangeårig pizzaspiser tyder på at det er det varme fyllet som ødelegger ganen. En løsning kan være å spise pizzaen opp-ned (altså pizzaen opp-ned - ikke deg), men dette blir ofte sølete og kan i verste fall føre til at brannskadene bare overføres til haken og underleppen. Lenke til kommentar
goliatmo Skrevet 12. september 2006 Del Skrevet 12. september 2006 (endret) vent til pizzaen er kaldere... det har jeg gjort i alle år og har aldr merket noe til dette fenomenet, så varmen er nok problemet.. Endret 12. september 2006 av goliatmo Lenke til kommentar
Are.......... Skrevet 12. september 2006 Del Skrevet 12. september 2006 Nå vet ikke jeg hva ymse er, men jeg er sikker på at sår i ganen skyldes varm pizza. Lenke til kommentar
Loomy Skrevet 12. september 2006 Del Skrevet 12. september 2006 Ymse: ymse a3 (sm o s ymis) forskjellig, ulik komme med y- innvendinger / det var så y- med været den sommeren både godt og dårlig. Lenke til kommentar
aDirdal Skrevet 12. september 2006 Forfatter Del Skrevet 12. september 2006 undertegnede blir nå latterliggjort av kamerat som mente at det var pga varmen. tydeligvis oppslutning rundt dette. Ingen som har andre meninger? Takk for meget gode innspill.. spise pizza opp ned (på begge de nevnte måtene) virker jo meget interessant. Lenke til kommentar
Carl M Skrevet 12. september 2006 Del Skrevet 12. september 2006 Klarer ikke å se for meg at det er annet enn varmen, bare la det kjøle seg eller spis litt sakte/forsiktig? Eneste jeg blir sår av er når jeg har trykka i meg oppmot et halvkilo skarpe chipsflak Lenke til kommentar
Rostad Skrevet 12. september 2006 Del Skrevet 12. september 2006 Dette har jeg aldri opplevd, men tviler på at det er skorpen som "skjærer opp" Lenke til kommentar
En græll grill Skrevet 12. september 2006 Del Skrevet 12. september 2006 Har aldri opplevd noe lignende. Er pizzaen for varm, kjenner jeg det umiddelbart og lar den derfor kjøle seg ned. Lenke til kommentar
edds Skrevet 12. september 2006 Del Skrevet 12. september 2006 Huff, opplever dette hver gang jeg spiser frossenpizza. Men kun med pizza, ingen annen mat. Lenke til kommentar
Liquid_Crystal Skrevet 12. september 2006 Del Skrevet 12. september 2006 Noen som har vurdert å la pizzaen kjøle seg ned før de spiser den? Lenke til kommentar
aDirdal Skrevet 12. september 2006 Forfatter Del Skrevet 12. september 2006 nettopp... man flusser seg ikke opp når man spiser annen varm mat... kun pizza,.. derfor teorien om sprø skorpe\bunn.. Lenke til kommentar
TeggY Skrevet 12. september 2006 Del Skrevet 12. september 2006 (endret) Hver bidige gang jeg spiser pizza omtrent, så flerrer ganen seg opp. I vote varm pizza! Endret 12. september 2006 av TeggY Lenke til kommentar
Krankemot Skrevet 12. september 2006 Del Skrevet 12. september 2006 Har, aldri opplevd dette.... Mest sannsynelig fordi jeg er så usannsynelig god til å spise pizza. Noen har det medføtt, men trening gjør mester Lenke til kommentar
ZenCo Skrevet 12. september 2006 Del Skrevet 12. september 2006 (endret) Ja, veldig utfylt problem dette! Men det er nok varmen! Jeg spiser ikke pizza med sprø skorpe, smaker dritt synes jeg... Tips til dere pizzatroll: Vent 5 minutter med å spise pizzaen! I know it takes balls, but it's the least you can expect of yourself! EDIT: norma_saw: Lær deg å rettskrive! Endret 12. september 2006 av ZenCo Lenke til kommentar
Feh Skrevet 12. september 2006 Del Skrevet 12. september 2006 Jeg ble fortalt en gang at grunnen til at huden i ganen flerer er pga. varm ost. Om det bare er piss eller om det er sant har jeg absolutt ingen formening om Lenke til kommentar
TWA Skrevet 12. september 2006 Del Skrevet 12. september 2006 (endret) er vel mest varmen, ja. men man kan også bli påvirket av "skarp" skorpe og stor bruk av sterk ketchup. Endret 12. september 2006 av TWA Lenke til kommentar
Sorbon Skrevet 12. september 2006 Del Skrevet 12. september 2006 Opplevde dette før. Det var som oftest varmen på fyllet som var problemet da. Men bestemte meg for å gå over til kniv og gaffel til pizzan har avkjølt seg. Funker bra! Lenke til kommentar
Vaffelkake Skrevet 12. september 2006 Del Skrevet 12. september 2006 Dette skjer ved at det er en "hinne" av varm olje oppå pizzaen. Olje har som kjent høyere kokepunkt enn vann. Oljen er trolig ikke over 100C når du putter den i munnen, men siden den holder langt over 100 i øyeblikket du tar den ut av ovnen, er den likevel god og varm når den havner i munnen. Dessuten leder oljen varme mye mye bedre enn f.eks. pizzabunnen. Grunnen til at dette oftest skjer med pizza, er nok måten man spiser pizza (fyllet havner alltid opp, med mindre man er teit og bruker kniv&gaffel), dessuten er det ikke så mange andre matretter som har en hinne av varm olje rundt/oppå seg. Om du venter litt ekstra før du hiver innpå, eller bruker kniv&gaffel, løser du problemet Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå