Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Hvem er ansvarlig for uhellet?


Andy Dufresne

Anbefalte innlegg

Lurte på hvem dere vil si er ansvarlig i følgende hendelse :

 

Hendelsen fant sted i ei blokk med ca 12 selveierleiligheter og næringsdel nede. Alså 2 og 3 etasje er leiligheter. Alle ble enige om og male sitt eget rekkverk framfor leiligheten. Det er ein del eldre mennesker i blokken som ikke var i stand til og male selv. Eine eigar av ein leilighet i 3 etg. som leiger denne ut ornet det slik at hun fikk leid leieboeren til og male hele rekkverke i 3 etg. Leieboern malte med rulle i sterk vind og følgende ble malings dryss over flere biler som var parkert nedenfor.

Rekningen for og fjerne malingen fra bilene kommer på mange tusen. Eiger av leiligheten vil nå at denne kostnaden skal betales av velforeninga, noe vi som ikke har hatt noe med dette å gjøre er uenige i. Har dere noen formeninger om hvem som har ansvaret? :hmm:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

maleren bør ha kontrakt(skriftlig) på arbeidet...alle seriøse håndverke som ikke jobber svart har alltid kontrakt...

Da er det maleren som har ansvaret(dette er fakta). hvis det ikke finnes noen kontrakt eller beviser så er det rett å slett personen som har ansatt maleren som får boten(litt usikker, men det er nok slik). dette har ikke noe med velforeningen å gjøre!

Lenke til kommentar
dette har ikke noe med velforeningen å gjøre!

6852160[/snapback]

Tja, hva hvis det var velforeningen som ba personen om å finne en maler, da? Isåfall handlet jo personen bare på fullmakt fra foreningen, og det er den som er egentlig oppdragsgiver. :p

 

(noe svar på spørsmålet har jeg dessverre ikke)

6852372[/snapback]

 

Der har du et veldig godt poeng ;) overså nok noe der :p

MEn ja, da kan man vel anta at det er velforeningen som har skylda...

Lenke til kommentar
Tja, hva hvis det var velforeningen som ba personen om å finne en maler, da? Isåfall handlet jo personen bare på fullmakt fra foreningen, og det er den som er egentlig oppdragsgiver.  :p

 

(noe svar på spørsmålet har jeg dessverre ikke)

6852372[/snapback]

Virker ikke på meg som om det var velforeningen som fant maleren eller ansatte han:

Eine eigar av ein leilighet i 3 etg. som leiger denne ut ornet det slik at hun fikk leid leieboeren til og male hele rekkverke i 3 etg.

6848535[/snapback]

Endret av Lomz
Lenke til kommentar

Dersom maleren har et arbeidstakerforhold til den som leide ham/henne inn, kan arbeidsgiveren bli erstatningsansvarlig, ref skadeserstatningsloven §2-1 (http://www.lovdata.no/all/tl-19690613-026-002.html#2-1).

 

Mulig vi må få litt mer detaljert info?

 

Er dessverre ikke skikkelig belest innen erstatningsrett enda. :)

 

Det kan også være at skadene på bilene kan dekkes gjennom kaskoforsikringen, hvis bileierne har det. Hvem forsikringsselskapet deretter går på blir ikke bileiernes problem å finne ut av.

Lenke til kommentar

Maleren har utvist uaktsomhet og er antagelig erstatningsansvarlig.

 

Dersom vilkårene for arbeidsgiveransvar etter skadeerstatningsloven § 2-1 er oppfylt, kan også arbeidsgiver bli ansvarlig. Men det høres ikke slik ut her, det høres ut som ett enkelt oppdrag som ikke har noe med et ansettelsesforhold å gjøre.

 

(Når vi er inne på erstatning: Jeg fraskriver meg ethvert ansvar for faktiske og rettslige disposisjoner lesere av forumet måtte utføre på bakgrunn av det jeg skriver her; tjenesten er vederlagsfri, innlegget er skrevet om natten og i stor grad fritt etter hukommelsen. :) )

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...