Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

uenighet om oppsigelses-tid


aklla

Anbefalte innlegg

jeg skal nå si opp min jobb i TopTemp, og jeg er fortsatt i prøveperioden som skal være 6mnd, og det er vel noe regler om at man da kan si opp i løpet av 14 dager.

jeg ringte å snakket med dem, og de sa 1 mnd, pga en avtale de hadde med ett annet firma som jeg jobber for...

 

så jeg trenger regler for oppsigelse når man ikke har vært ansatt i 6 mnd...

noen som kan hjelpe med dette??

Endret av aklla
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Arbeidsmiljøloven § 15-3 (7) bestemmer at arbeidstaker som "skriftlig er ansatt på en bestemt prøvetid, gjelder en gjensidig oppsigelsesfrist på 14 dager, med mindre noe annet er skriftlig avtalt eller fastsatt i tariffavtale".

 

Jeg har null erfaring på dette området, men såvidt jeg kan se er arbeidsmiljøloven ufravikelig. Det vil si at det avgjørende spørsmålet er om du har avtalt "noe annet" enn 14 dagers oppsigelsesfrist med din arbeidsgiver, jf aml. § 15-3 (7). Forutsatt at du ikke har avtalt lengre oppsigelsesfrist vil lovens regel om 14 dager få anvendelse.

 

Jeg kan ikke se at det har noen betydning at din arbeidsgiver har inngått avtaler med tredjemann. Det er et annet rettsforhold som ikke innvirker på din rettsstilling.

 

Ikke sats hus, kone og hjem på at det jeg sier er riktig. Jeg har kun slått opp i loven og sett på denne noen minutter, hvor det overnevnte er resultatet. Forhåpentligvis kan det komme noen med bedre fagkunnskaper og bekrefte, eventuelt avkrefte det jeg har skrevet. Lykke til :)

Lenke til kommentar

nå har jeg sjekket kontrakten, det eneste det står om oppsigelse er:

"Etter prøvetiden har begge parter gjensidig rett til å si opp arbeidsforholdet med 1 måneds skriftig advarsel regnet fra første dag i måneden etter at oppsigelsen fant sted, jfr. for øvrig armebdsmiljølovens regler for oppsigelse."

 

det står også at "For stillingen gjelder en avtalt prøveperiode på 6 måneder. Hvis annet ikke er avtalt er den gjensidige oppsigelsestiden fjorten dager i prøvetiden regnet fra oppsigelsen ble gitt"

 

og annet er ikke avtalt, så det står faktisk også i kontrakten at jeg kan si opp i løpet av 14 dager

 

er VIKTIG at jeg får sakt opp, jeg får en del fordeler hvis jeg gjør det :)

Lenke til kommentar
"For stillingen gjelder en avtalt prøveperiode på 6 måneder. Hvis annet ikke er avtalt er den gjensidige oppsigelsestiden fjorten dager i prøvetiden regnet fra oppsigelsen ble gitt"

 

og annet er ikke avtalt, så det står faktisk også i kontrakten at jeg kan si opp i løpet av 14 dager

6849277[/snapback]

Da er vel saken grei?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...