Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Anbefaling av ekstra antenne


Mez

Anbefalte innlegg

Er på utkikk etter antenne som gir bedre trådløst signal i hus. Routern den skal kobles på står i 1 etasje, og den må dekke opp i 2. etasje og eventuelt ned i kjeller. Styrken bør selvsagt være så mye som mulig... men er ikke interessert i no stor klump som må henges på vegg...

 

Ønsker ikke bygge selv, og den må være av typen rundstråle.

 

Erik

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

En antenne forsterker signalet ved å begrense dekningsområde. En perfekt rundstråleantenne kan per definisjon ikke ha forsterkning. Dersom man lager en antenne som har perfekt rundstråledekning i 180 grader (90 grader til høyre, venstre, opp og ned) så har antennen 3dB forsterkning, i og med at man nå får dobbelt så mye signal på den delen som har dekning. Ønsker du dekning opp, ned og rundt, så trenger du en rundstråleantenne, og denne har rett og slett ikke forsterkning. De rundstråle-antennene du leser om som har forsterkinng har dette fordi singnalet i retning opp og ned er dempet. Slike antenner dekker gjerne 30 grader opp og ned, og 360 grader rundt, som gir ca 5dB forsterkning. Med en slik antenne mister du da dekning på loftet og i kjelleren, med mindre du snur antennen horisontalt. Da mister du isteden områder som ligger langs aksen på antennen. Skal du ha omni-antenne og forsterkning så må du kjøpe en aktiv forsterker Normalt så gjør ikke slike forsterkere signalet bedre, siden de forsterker støyen like mye som signalet, og tilfører litt støy selv (så signalnivået blir bedre, men signal-støy forhold blir like bra eller dårligere). Dersom du har en god forsterker og en dårlig mottaker, så kan kanskje signalkvaliteten øke litt, men det er skjelden noe å skrive hjem om.

Dersom du bruker innebygget wlan kort i laptop, så er det litt synd. Bruker du et eksernt kort, evt med antenne, så vil det være muligheter til å optimalisere i den enden. Når man bruker en antenne som forsterker, så forsterkes jo signalet både inn og ut, så det har ikke noe å si hvilken av endene man "fikser" på. Fordelen med å fikse på routeren er at da må man bare fikse litt på ett sted.

 

-Ko_deZ-

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...