Gå til innhold

Hvordan vil meneskeheten overleve denne århundre?


Anbefalte innlegg

Jeg har egentlig fått inntrykk at vi har nok olje til mer enn 100 år til. Avansert teknologi gir oss muligheten til å finne nye oljereservoirer mye bedre og hente den opp raskere.

 

Men vi vil ikke gjøre et hopp tilbake til steinalderen. Du må huske at nye motorer er under utvikling. Alternative drivstoffer blir mer og mer brukt, så det vil bli en gradvis overgang. Oljen vil heller ikke plutselig være borte etter en dag. Oljen vil bli dyrere og dyrere til det ikke er lønnsomt å få den opp.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er viktig å huske at biodiesel blir produsert v.h.a. olje, og at det for hver enkelt enhet biodiesel brukes mange flere enheter med olje - så biodiesel er faktisk sløsing.

 

Vi har i dag _ingen_ alternative energikilder som på langt nær kan måle seg meg oljen m.t.p. mengde energi. Det ser heller ikke ut til at vi er i nærheten av å finne alternative energikilder heller .

 

USA fannt flere billioner liter med olje utenfor meksikos kyst for litt siden, men disse _billionene_ varer bare noen _få måneder_. De fannt dette langt-langt ute og dypt nede, så de er rimelig desperate. Grunnen til at de leter så langt ute er at USA peaket en gang på 1970-tallet og importerer nå mer eller mindre all oljen sin fra midt-østen. Tror ikke USA gjør dette frivillig; og det gjør de jo forsåvidt heller ikke. De sier de kriger for å demokratisere og frigjøre, men man vet nå egentlig hva som foregår når man tenker seg litt om; de sloss om restene fordi de vet at det ikke finnes alternativer til den lille oljen som er igjen.

 

Det kommer _ikke_ til å gå gradvis; prisene kommer til å gå fort oppover i årene fremover nå. Grunnen til dette kommer frem i videone og sitene om "peak oil". Det er kun saudi arabia som sitter med siste rest, men flere er overbevist om at de har nå peaket også - eller gjør det snart.

 

En annen ting en kan undre seg over er hvorfor Bush - en som er masse "inn i" dette med olje og slikt har et hus som nærmest "går av seg selv" uten behov for oppvarming eller å være koblet til strømnettet. Det kan virke som om han vet hva som er i ferd med å skje og har sikret seg m.t.p. mat/energi på en slik en "green ranch".

 

Ting kommer til å forandre seg. :}

Endret av lnostdal
Lenke til kommentar
right.....?

 

Har du ikke hørt at dommedagen er nær og alle som har vært snille kommer til himmelen unntatt sosialistene, ikke det at det gjør noe for det røde mangfoldet er jo humanister.  :yes:

Men fra spøk til alvor tror jeg at det kommer til å bli mange forandringer når det kommer til språk og kultur. Et univesalt språk med flere undergupper, med det mener jeg forskjellige dialekter som f.eks slavisk (bare et eksempel)...

Og kulturen kommer til å bli en cocktail med ikke akkuratt det vakre nyttige fra hver og en, men som sagt en "mølje".... Ikke for å vekke agresjonen eller frustrasjon hos sosialister og innvandrere som er følsomme for "diskiminering", men istede for å blande kultur å raser som gøy-saft og ha noe å reise på ferie etter, vil det vel heller være bedre å minske imigrasjon til en hvis grad og bruke disse pengene på hjelp til u-land (det er mange penger det), istede for å bruke et hav med penger på u-land når det bare er krig....

 

...eller er denne tanke gangen nazistisk....?

 

 

Pengene som brukes til imigrasjon er da inngenting sammenlignet med det Pentagon bruker på en dag i USA. Det er snakk om mye penger, nok til å gi helle Afrika mat en hell år. *1 dag*

Endret av cDavid
Lenke til kommentar
Menneskeheten vil ikke klare å slette seg selv ut, om det er krig eller religion.

Derimot vil planeten vår gjøre det ubehaglig for oss. En istid eller et vulkanutbrudd kan skje når som helst. I følge Ødegaard er det også en asteriod på kollisjonskurs med jorden og den vil treffe i ~2036.

6884717[/snapback]

 

Asteroiden kommer sansynligvis ikke til å treffe jorden. Det er utrolig lite sjans. En vulkanutbrudd kan da ikke slette oss alle. Flere forskere mener at klimaforandringene kan føre til en istid, og at det ikke skal så mye til. Om polene smelter, kommer det vannet til å øddelege golfstrømmen. Golfstrømmen spiller en viktig rolle i det med å tilpasse temperaturen på jorden. Det hadde vært så mye kaldere i Norge uten den. Så istid.. jepp, er en stor sak det.. NAZA lederen av klima forskning og slikt mener vi bare har ti år på oss, og de er sikkert på at det helle er menneske skapt.

Endret av cDavid
Lenke til kommentar
Vi blir sansynligvis ikke utryddet på grunn av dette, men vi gjør et hopp tilbake til "steinalderen" og dette tilsier at vi ikke har noen mulighet til å opprettholde hverken forbruk eller befolkningstallene vi har nå.

6891991[/snapback]

 

"Ugh...." :tease:

 

Kunne bare ikke holde meg der.. Unskyld :)

 

 

 

 

Men at en andre istid vil komme? Kanskje det ja! Men da stapper vi tusenvis av folk på en plass og varmer opp store bygg med kroppsvarme! Eventuelt grave oss ned mot kjernen av jorden! Den flytende magmaen der burde være god varme! Men hva med lys? Den må jeg tenke litt på!

 

Olje.. Slutt å kjøre bil i dag!

 

Eller nei :D

 

forslag?

Lenke til kommentar
...

Men at en andre istid vil komme? Kanskje det ja!

6904020[/snapback]

Vi har hatt mange istider de siste 2,5mill år. De kommer med ca 100 000 års mellomrom med en liten varm periode på 10-15 000 år i mellom.

Om vi skal holde oss til gjeldende viten, så vil en ny istid vil komme innen noen få tusen år. Det er no 10 000 år siden sist istid sluttet. Det er også vanlig at temperaturen stiger før en ny istid begynner. Men verd å merke seg, det tok nesten 80 000 år før den forrige istiden nådde sitt maksimum. Selv under en istid vil isen vokse og minke.

Lenke til kommentar
Tror ikke det vil komme en ny isted jeg, pga. den enorme globale oppvarmingen.

 

Jorden og atmonsfæren rundt er så varm at en ny istid ikke ville kunne "overleve" den varmen.

 

Rett meg hvis jeg tar feil.  :cry:

6904263[/snapback]

 

 

Altså, golfstrømmen har en viktig roll i atmonsfæren rundt jordkloden. Akkurat nå er golfstrømmen svakere pga vannet som kommer fra polene på grunn av oppvarmingen. Så, golfstrømmen kommer til å bli så svak at den ikke lenge kan tilpasse den globale temperaturen. Ifølge mange forskere, og det er ikke en teori. Alle vet at temperaturen stiger, at golfstrømmen har blitt svakere og at den spiller stor rolle for den globale temperaturen. *istid*...Men det vil sansynligvis ikke skje i løpet av vårt levetid :(

Endret av cDavid
Lenke til kommentar

cDavid: Det er bare et halvår siden et norsk lag med klimaforskere fant ut at golfstrømmen ikke er svekket likevel slik man tidligere har trodd. Grunnen til at man har trodd feil er fordi man stort sett har tatt overflatemålinger av strømningshastigheten og saltinnholdet med båter og ikke sett dypere ned i vannmassene. Det norske laget med forskere fant ut at golfstrømmen lever i beste velgående under overflaten i de områdene utenfor frankrike og portugal der man hadde tidligere målt en svekkelse på overflaten.

 

Men siste ord i denne saken blir neppe sagt de neste hundre årene så jeg sier ikke at jeg har noen fasit, bare at det man leser og hører i begge retninger ikke er noen fasiter.

Lenke til kommentar

Noen som har sett gundam seed?

Kan jo tenke seg at verden blir slik. Med coordinators som er genemanipulerte mennesker som er en mye bedre og smartere utgave av naturlige mennesker. Man koloniserer verdensrommet osv.

 

Jeg ser virkelig fram til den dagen menneskene utforsker steder utenfor vår eget solsystem, selv om jeg er død. :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...