Gå til innhold

Få igjen mva. når man reiser til utlandet?


bardoo

Anbefalte innlegg

Hei.

Vet ikke helt om dette er rett forum, men det virker som mange her driver å snakker om å få igjen mva. på bærbare pcer når man reiser til utlandet. Er det noen som vet i detalj hvordan dette funker. Evt. hvor jeg kan finne info om dette. Hvor gammel kan maskinen være. Hvor ordner man dette osv.

 

Skal selv reise til Australia 5.januar, så da er det kanskje greit å vite slikt :smile:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvis du kjoper innnen en mnd for du drar kan du kreve aa faa mva refundert. Det er en del papirer som maa fylles ut, saa det beste er aa kontakte tollvesenet. Jeg gjorde dette paa mye jeg kjopte for jeg dro til aussie.

 

Det som maa gjores er at du maa faa de du kjoper maskin av til aa fylle ut endel papirer, ta med kvitering og maskinen paa flyplassen. Der maa dette stemples av toll mennesker. saa maa du sende papirene tilbake til de du kjopte av, som igjen maa sette inn penger paa din konto.

Foer du gjor noe, boer du sjekke med bedriften om de gidder aa vare med paa det.. er sikkert ikke alle som er saa keene, men jeg vet at fek.s psdata gjorde det for en kompis av meg....

 

God tur til australia..

 

Her er det 34 grader i dag, solen skinner, jeg har eksamen i morgen... Frister ikke aa lese for aa si det saann..

 

Men men,, det er ikke forste gangen det er fint vaer her nede...

 

 

Mvh

 

Erik

Lenke til kommentar

De du kjoeper pcen av maa fylle ut en blankett fra tollvesenet (RD-0032B). Denne blanketten tar du med til tollvesenet paa flyplassen. Der faar du ett stempel og underskrift paa blanketten som du igjen sender tilbake til firmaet du kjoepte pcen av. Jeg tror du maa ha kjoept varen 1mnd foer du tar den med ut av landet. Du skal ogsaa ha meldt utflyttning til utlandet for at dette skal vaere lov, men de har aldri sjekka dette naar jeg har gjort det :smile: Du kommer langt med en hvit loegn. For aa melde utflyttning maa du ha fast adresse i 1 aar i utlandet (tror jeg?).

Lenke til kommentar

Jeg studerte mange år i Tyskland og kjøpte flere ting "tax free" i Norge.Dette virket greit bare du har et bevis på at du har bosteds adresse i utlandet.

Jeg hadde en råtten lapp med adresse og stempel fra byen jeg bodde i.Kunne ta ut alt fra klær,sykler hardware etc.... hehe det fine er at man kan gjøre det samme motsatt... fra utlandet til norge :wink: holder med norsk pass.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...