Gå til innhold

Omtale av Logitech MX300


Anbefalte innlegg

I de senere årene har Logitech kjempet mot Microsoft om retten til å kalle seg verdensmestere i å lage mus for oss gamere. De fleste har vært enige om at Logitech har vært noen kløppere på å lage kvalitet, men at de har ligget noe etter med tanke på teknologisiden. Nå har begge gigantene presentert sine nye kolleksjoner, og vi har testet Logitech sitt nyeste forsøk på musfronten; Logitech MX300.

 

Les hele omtalen

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Må få lov å kommentere noen ting i artikkelen ..

 

Quote :

 

Nå har bønnene blitt besvart, og resultatet ligger på bordet ved siden av meg. MX300 kan per i dag skilte med den beste optiske teknologien som er tilgjengelig, nemlig hele 800dpi

 

------------------------------------

 

Razor Boomslang har da lenge vært på markedet både

med 1000dpi og 2000dpi .. ??

 

Og.. NÅ har bønnene blitt svart ?

 

Hva med denne da - http://www.komplett.no/k/ki.asp?action=inf...18&GrpID=1&s=pl

 

Den har jo vært på markedet i over ett år , har selv hatt slik en for leeenge siden, og bruker nå dual optical (samme som at de gir ut mx500 som forbedra versjon av den )

 

Er jo litt feil å si at endelig nå har kommet en arvtaker til Pilot Mouse Wheel , den optiske "arvtageren" har jo vært på markedet i et år , dette er bare en forbedret modell med mer dpi og penere design :smile:

Lenke til kommentar

Quote:


Og.. NÅ har bønnene blitt svart ?


 

Razor-musene fungerer ikke på samme vis, og har følgelig ingenting med Logitech sin teknologi å gjøre.

 

Quote:


Er jo litt feil å si at endelig nå har kommet en arvtaker til Pilot Mouse Wheel , den optiske "arvtageren" har jo vært på markedet i et år , dette er bare en forbedret modell med mer dpi og penere design


 

Hvor mange gamere kjenner du som bruker den optiske versjonen av Pilot? Jeg kjenner ingen, enkelt og greit fordi den teknologien den musen er utstyrt med ikke er i nærheten av å holde mål for skikkelige gamere. De som virkelig likte formen på musen kjøpte ballversjonen. Følgelig har det ikke kommet en skikkelig optisk arvtager før nå.

Lenke til kommentar
Quote:

En trådløs mus kan ikke bli like kjapp i oppdateringene som en mus som baserer seg på god gammeldags trådteknologi. Enkelt og greit.


Feil. Se på spesifikasjonene til MX700, forsøk den i praksis, og legg til den fordelen det er å IKKE ha en ledning, så får du en kombinasjon som er vanskelig å se bort i fra, selv for hardcore-gamere.
Lenke til kommentar

Quote:


Den 2002-10-29 15:00, skrev Macint0sh:


En trådløs mus kan ikke bli like kjapp i oppdateringene som en mus som baserer seg på god gammeldags trådteknologi. Enkelt og greit.



 

Tok meg friheten av å opplyse deg om en av spesifikasjonene ved Logitecs MX700:

 

"Fast RF cordless technology delivers the same connection as a USB cable for outstanding performance in a 2-metre range, even on crowded desks."

 

Ta deg også en titt på EarthV.com sin omtale av denne musen. Addressen til denne omtalen finner du her. Har trukket frem en liten sak fra deres artikkel:

 

"Unlike the older RF technology which could only transmit signals at 40Hz, equivalent to the speed of a PS/2 port, the new RF technology used in the MX700 can transmit signals at a much faster rate of 125Hz, equivalent to the maximum speed a USB port can handle.

 

This means that there is virtually an "invisible" USB cord between your mouse and the receiver. You will no longer experience "laggy" mouse movement that scared many users away from some of the older cordless mice, and you won't miss out on a bit of the optical performance or accuracy."

 

Quote:


Den 2002-10-29 12:48, skrev Macint0sh:


MX700 er på ingen måte en toppmodell for oss gamere med tanke på at den er trådløs. Det er også derfor lite trolig at vi kommer til å teste den. Det er mulig vi kommer til å teste MX500.



 

Jeg var av den oppfatning av at Gamer.no var en side for folk som likte og finner det underholdende og spille spill. Det er vel ikke blitt noe must å være en "hardcore" gamer for å benytte seg av siden.

 

Bekjente av meg som har benyttet denne musen til såkalt "gaming" er meget fornøyd av dens resultat.

Lenke til kommentar

jeg har ikke stor peiling på slike ting som dette, men jeg lurer veldi på om denne musen har samme "sykdommen" som tidligere? dvs, at den hopper og hakker og bugger i vei ved raske bevegelser.. har selv en MS Itellipoint Optical v1.1, og en dual optical. trenger noe som er like rask i reaksjon o.l. Men jeg skulle gjerne hatt formen til denne her, siden både dual optical og MS musa er meget vonde og ubehagelige å holde i.

Lenke til kommentar

Quote:


Den 2002-10-29 15:55, skrev mortenj:

Quote:

En trådløs mus kan ikke bli like kjapp i oppdateringene som en mus som baserer seg på god gammeldags trådteknologi. Enkelt og greit.


Feil. Se på spesifikasjonene til MX700, forsøk den i praksis, og legg til den fordelen det er å IKKE ha en ledning, så får du en kombinasjon som er vanskelig å se bort i fra, selv for hardcore-gamere.

 

Jeg hadde denne musen, og nå blir jeg lei av all feilinformasjon. Jeg skrev en omtale for en måned siden nå, ca. Og jeg kan godt kopiere den inn her:

 

--------------------------------------------------------

Postet: 2002-10-08 23:29 ID: 2

Har nå

-MX700.

 

Har hatt:

-Razor Boomslang 1 x 2000 modellen

-Razor Boomslang 2 x 1000 modellen

-MS Optical (den første)

-MS Optical v3 (kjempemus, best av alle på "har hatt"-listen)

-Logitech Wheel Mouse (den med den bedritne gummien på siden)

-Logitech Wingman Gaming Mouse

-Logitech Cordless Optical (gummidritt her og)

-Logitech Dual Optical (gummidritt her og)

 

Vel, ok...

 

MX700:

 

Dette er den beste trådløse musen på markedet, ubeseiret på alt. Målte Hz/overføringer pr sekund til 125, alltså det som USB har som overføring. Noe som er ekstremt bra, da den eldre RF teknologien og annet teknologi vanligvis klarer 40Hz eller 80Hz (for noen MS mus, tror jeg).

 

Reaksjonstid? Vel, jeg gikk ifra en MS v3 da, og jeg har vansker for å bestemme meg... Men det er ikke reaksjonstiden jeg synes er ille. Den er som en trådmus. Føles veldig rart... Men utrolig deilig å kunne spille Q3A, T2, CS og AQ2 som man skal, MED EN TRÅDLØS!!!

 

Ellers, vekten... Den veier mye, jeg merker mere muskelspenninger i min "mushånd". Men det tror jeg kommer etterhvert, man må vel "trene" opp hånden.

 

Lading? Vel, batteriene varte i 12 timer med ekstensiv bruk etter første lading... Og den sto på og ble brukt i et døgn før den måtte lades sist gang her... Og lapplading er kjempekjekt, ladet den i 15 minutt, kunne bruke den helt til jeg la meg jo! Så det er ikke et problemtema!

 

Ja, forresten, det er ikke gummi på sidene, det er samme type plast eller noe som på MS v3, så det er ikke noe farlig å ha spist en brødskive, og komme borti fårepølsa og så dratt fingeren på siden. Ikke som på de andre musene ifra Logitech med gummi, hvor du aldri får bort fettet igjen... Helt forjævlig spør du meg. Glad at Logitech har fikset det!

 

For de som ikke gidder med trådløst/batteri/vekten, anbefaler jeg sterkt MX500 da denne er den samme, men lettere og med tråd.

--------------------------------------------------------

 

Ok, det var det, men jeg må legge til litt. Jeg sitter nå med min MS 3.0 igjen, den er lettere og har ikke bedre oppdateringsfrekvens enn MX700, men signalene kommer kjappere frem. Og ettersom den er lettere går den mye kjappere, og du sliter ikke så mye på armen/håndleddene. Dette kan være en vanesak, men jeg ble virkelig aldri helt vant med det. Så, MX700 er en tung sak. Men er den god for spill? Vel, en hardcore spiller må nok vente litt til, radioteknologien er nok kjapp, men det er en liten forsinkelse mellom sending og registrering av signalet i datamaskinen. Dog vanskelig å måle med øyet og egne reaksjoner, men den er der.

 

Det er virkelig ingen vits med å bytte ut MS 3.0 for denne, om du ikke absolutt trenger trådløs.

Lenke til kommentar

Jeg kjøpt mx300 nå og er fornøyd!

Tar sikkert litt tid og vende seg til siden jeg før hadde Ms Intelli explorer 1.1!

Kan ta så kjappe reaksjoner som bare det uten at jeg merker noe! :smile: :smile: :smile:!

Får karakter 5 av meg ! ! !

Hadde kanskje hvert bedre hvis den hadde spesialisert seg på høyre hånda,men,men!

Jeg ER jo Fornøyd så!

Lenke til kommentar

Bare for å nebne det, "hakkingen" når du skroller og musehjul-knappen som ikke funker i spill kan du fjerne på en enkel måte. Det er et lite program som kjøres i bakgrunnen som lager kluss. Dette programmet blir lagt inn sammen med driverne til logitech. Det heter EM_EXEC, og du kan finne dette ved å trykke ctrl alt delete. For å fjerne problemet, må du slette programmet fra disken, eller disable autostart av det. For å slette det, bare søk på filnavnet og du vil finne det i logitech-mappa. Slett det eller skift navn på fila. For å bare disable autostart(som jeg gjør), gå til msconfig(start->run->msconfig), gå til startup(til høyre) og finn EM_EXEC. Trykk vekk krysset. Restart. Eneste problemet med dette, er at du ikke kan programmere knappene på samme måte som før. På min dual optical er fjerdeknappen "backspace", men jeg kan ikke skifte på det før jeg starter EM_EXEC igjen.

Lenke til kommentar

Har selv kjøpt MX300 og er kjempefornøyd bortsett fra at driverne ikke er særlig kompatible.

Det vil si at midtre knapp og rulling ikke fungerer i alle spill. Feks. funker de ikke i det hele tatt i UT2003. Dette kan "løses" ved å heller bruke driverne i windows eller disable som nevnt over her.

 

Sendte en mail til Logitech angående dette med at knappene ikke funker i spill, og de ringte meg faktisk. (IKKE værst!!) De fortalte at de kjenner til problemet meget godt, og at de jobber med saken. En ny driver er på vei. Dato ukjent, men den kommer i nærmeste fremtid. Den skal da løse disse problemene.

 

Om man IKKE benytter Logitech's driver(feks. for å slippe knapp-problemene inntil ny driver kommer), så har jeg observert at musa IKKE blir like nøyaktig.

For den som vil se selv, prøv å beveg musa veldig sakte uten Logitec driverne. Du vil da se at muspekeren nærmest "hopper" bortover. (Her snakker vi om "mikro" detaljer!)

Med Logitec's drivere er bevegelsen mer jevn. (Kortere "hopp"). Viktig i FPS spill når man må fininnstille sikte feks :wink: Jeg tipper da Logitech driverne inneholder nyttig software for den optiske motoren. Dette gjelder også eldre optiske Logitech mus, testa det på Wheel Mouse Optical og Dual Optical som jeg også har, og de ble mer nøyaktig med Logitech driveren.

 

For å nevne noe mer erfaring, så spiller jeg MYE fps spill, og jeg har benytta flere mus. Blant annet Microsoft I.E. 3.0, Logitech Dual Optical og Wheel Mouse Optical. Jeg synes helt klart at Logitech er best. Og MX'en er helt klart den mest nøyaktige og kontrollerte musa jeg noengang har spilt med (forutsatt at Logitech's driver blir benyttet som dere sikkert har skjønt*S*!). Mye er grunnet føttene til Logitech musene, de glir utrolig bra i forhold til MS sine feks., men MX musa virker mer smooth og kontant enn de andre også. ANBEFALES!!

 

Using fUnc!!

Lenke til kommentar

Quote:


Den 2002-10-29 12:48, skrev Macint0sh:

Quote:


Den 2002-10-29 00:39, skrev Spaz:

Bra test. Kommer dere til å teste toppmodellen MX700 også?


 

MX700 er på ingen måte en toppmodell for oss gamere med tanke på at den er trådløs. Det er også derfor lite trolig at vi kommer til å teste den. Det er mulig vi kommer til å teste MX500.

 

 

Ser ikke ut som Dinside Data er enig i det. Leste nettopp denne omtalen der musen blir skrytt opp i skyene:

 

http://www.dinside.no/php/art.php?id=33118

 

[ Denne Melding var redigert av: Spaz på 2002-10-30 11:32 ]

Lenke til kommentar
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...