Gå til innhold

Asus A7V8X - Har problemer!! Kan noen hjelpe meg??


Affe

Anbefalte innlegg

Hei!

Jeg har kjøpt meg et Asus A7V8X hovedkort, AMD XP 2000+ og DDR RAM. Sammen med dette har jeg satt sammen en ny maskin sammen med den gamle jeg hadde inn i Thermaltake Big Tower kabinett. Jeg satte alt sammen og var veldig spent for å se om det fungerte...når jeg skrudde på maskinen så fikk jeg pipelyden og jeg kom til det skjermbildet som manualen til hk sa jeg skulle få.

 

 

Problemet der var at jeg skulle trykke ALT+F2 for kommme videre, men tastaturet virket jo ikke!! Så da var jeg nødt til å restarte, og da kom jeg rett inn i BIOS. Tastaturet virket da i 5 sekundet, men så hang alt seg! Så restartet jeg engang til...men da var det HELT dødt!! Dvs...hk får strøm og viften går, men ingenting skjer på skjermen!

 

Jeg tok ut alt utenom skjermkortet for sjekke hvor problemet var....men ingenting skjedde alikevel!

 

Så prøvde jeg restarte CMOS ved å ta ut batteri og flytte på en jumper...men det hjalp eller ikke!! Maskinen er og blir død!! Jeg vet at det ikke er skjermkortet det er noe galt med, fordi jeg satte sammen den gamle maskinen igjen med det samme skjermkortet og da funket alt!

 

Dvs...det må enten være hk, RAM, eller prosessor som er død! Men det rare var at ALT funket til å begynne med!! (Foruten det trådløse tastaturet da)

 

Kan noen hjelpe meg??? Vær så snill!!

 

Affe

Oppgitt! :sad:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

CPU. Enten død nå, eller feil innstilling.

 

Sjekk at den står konfigurert med rett hastighet på jumperne. Bruk evt. insert knappen under boot for å komme inn i bios...

 

Og sjekk at den får god nok kjøling... at den fryser i BIOS, kan tyde på at den blir for varm, evt. for dårlig strømforsyning.

Lenke til kommentar

For å svare førstemann....NEI jeg skrudde ikke hovedkortet rett på bakplata...det er jeg enig ville vært jævlig dumt!

 

Ang jumpere og hastighet på CPU, så er jeg gjerne takknemlig med hjelp der! Det jeg vet er at jeg fikk valg om å stille hastigheten inne i BIOS, fikk tre valg av hastigheter. Men da virket ikke tastaturet, så det fikk jeg ikke gjort!

 

Kjølingen tror jeg ikke er problemet og strømforsyningen skal gi nok strøm. Kjøpte en på 350 watt.

 

Affe

Lenke til kommentar

Hei, dette var kjipt!!

 

Prøv å bruke onboard lydkortet og sjekk om du får ut melding om hva som er galt. (A7V8X har en post reporter som bruker onboard lydkort for å gi talemeldinger om hva som evt er galt og andre meldinger. Funker ikke med pc-speakeren).

 

Jeg har samme hovedkort og bruker en xp2100. Jeg mener at hovedkortet er jumperfritt sånn at du må gjøre alle endringer i bios. Det som skal skje første gangen du starter maskinen er at den hopper inn i safe mode med en hastighet på 1050 mhz eller noe sånn. Så kan du sette riktig hastighet på cpu'en. Jeg går ut i fra at du ikke satte den til max hastighet, men korrekt hastighet :wink:

 

-Raz

Lenke til kommentar

Takk for svar og forståelse Raz! :smile:

 

Problemet var jo at jeg ikke fikk forandret på hastigheten inne i BIOS, fordi tastaturet ikke ville ADLYDE mine trykk! :sad: Men som du sier startet den i safe mode ja!

 

Angående det onboard lydkortet som du nevner, så må jeg ærlig innrømme at jeg ikke vet helt hva du mener...er det det som følger med?

Kan ikke du fortelle litt mer om det? Du sier at det ikke går med pc-speakers...hva mener du med det?

 

Takk!

 

-Affe-

Lenke til kommentar

Hei igjen,

 

jeg har en pc med et Asus p4b266 hovedkort. Dette hovedkortet har også post reporter og denne fungerer med pc-speakeren, altså høytaleren i kabinettet. Når jeg starter maskinen hører jeg ei kjerring som sier noe sånn som "Post ok, continue loading operating system".

Poenget med en slik post reporter er vel at det skal være lettere å finne ut hva som er galt. Alternativet er å lytte til kombinasjon av pipelyder som kommer fra høytaleren, slå opp i manualen og finne ut hva pipelydene betyr.

 

A7V8X har også en slik post reporter, men på dette hovedkortet vil du ikke få "snakkingen" ut på pc-speakeren/høytaleren i kabinettet. Du vil kun få hørt disse meldingene ut gjennom lydkortet som er integrert på hovedkortet.

 

Det jeg foreslår er at du kobler til noen høytalere til hovedkortet ditt og prøver å starte maskinen. Kanskje/Forhåpentligvis vil du få ut en melding som sier hva som er problemet.

 

Lykke til!

 

-Affe-

Lenke til kommentar

Hei igjen alle sammen!

 

I dag har jeg fått testet maskinen med en annen prosessor......å da funket jo alt selvfølgelig!!!!

Derfor har nok prosessoren min knela!!!

Så da er det bare å sende den inn og håpe på at dem er kjappe(??)med å sende en ny!!

 

Takk for alle gode råd!!

 

-Affe-

Lenke til kommentar

Jeg har også problemer med dette hovedkortet (Asus A7V8X ) . Jeg bygde nylig egen data, og lånte en 900MHz av en nabo, til jeg fikk min egen prossessor, dataen fungerte helt fint. SÅ fikk jeg min nye XP2000 idag. Jeg satte den i hovedkortet og startet opp. Strømmen gikk på, du hørte Harddsiken startet en liten stund og så skjer det ingen verdens ting. Jeg settet så inn 900MHz igjen da fungere dataen smertefritt. Setter så inn XP2000, ingenting skjer denne gangen heller. Så setter jeg den gamle inn igjen og da vil ikke den heller starte opp. Vet noen hva som er galt?

 

[ Denne Melding var redigert av: KristianK på 2002-10-30 21:54 ]

Lenke til kommentar

Hei igjen!

Som sagt tidliger i dag prøvde jeg en annen prosessor....da funket alt! Men akkurat nå fikk jeg vite at den prossesoren ikke virket lenger når han satte den inn i maskinen sin igjen!!!

Hva i helv.... er det som skjer????!!!!!!

 

 

-Affe-

Som må ut med mye penger! :sad:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...