Gå til innhold

Doble DDR kanaler


Figge645

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Så no tester og no tall på intel sitt dual ddr kort og de hadde pusha ca 4500 mb/sec på de to sandra testene.. får ca 2500 på hver av de nå med pc2700 og i845g..

 

men men .. blir morro å teste når kommer :smile: skal ha 2x samsung pc2700 512mb brikker på det sis 655 kortet.. passer fint med midten av november kommer vel te norge rundt om begynnelsen av desember da.

Lenke til kommentar

Ja, det øker ytelsen og man må ha to like minnebrikker innstallert samtidig. I prinsippet er det en slags RAID-løsning for ram. Begge minnebrikkene kan skrives til samtidig og dette dobler ytelsen, det blir som å ha en minnebrikke men med to sett kontakter (184+184=368 kontakter). Håper dette var forståelig. ellers kan du søke litt på google.

Lenke til kommentar

Quote:


Den 2002-10-28 23:04, skrev kmw:

Leste her på hardware.no at det skal komme et sis chipset med doble ddr kanaler. Det jeg lurer på er, hva dette betyr. Øker dette ytelsen? må man da ha to like brikker i maskinen samtidig?


 

Ja, Sis kommer med et P4-chipset med støtte for dual-ddr. På P4-plattformen som har slitt med for lav minnebåndbredde i forhold til båndbredden ut fra prosessoren vil nok doble minnekanaler øke ytelse betraktlig. Da vil man fort sitte med større båndbredde enn det selv RDRAM kan tilby ...

 

Og ettersom DDR-SDRAM har mye mindre latency enn det RDRAM har, så skal vi ikke se bort ifra at dette kan bli neste store slageren :wink:

 

Men om du MÅÅ ha to brikker for å få starta hovedkortet avhenger vel av produsent. Vanligvis må man det, og da bør de være like (bruker du to forskjellige vil den tregeste/dårligste sette tempoet for begge). nForce-chipsettet til nVIDIA krever ikke at du bruker to ... Det har vel ikke kommet nok info om dette ennå. Men uansett, hvorfor kjøpe et hovedkort med doble minnekanaler bare for å bruke det som et singlekanals? Hele poenget er jo at prosessoren skal kunne lese/skrive til to brikker av gangen ... dobbel båndbredde => dobbel (teoretisk) overføringshastighet liksom :wink:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...