Zippi Skrevet 28. mai 2007 Del Skrevet 28. mai 2007 Jeg synes Melissaen funker helt fint, lager gode brød, enkelt. Eneste som irriterer er at den piper når den starter, er ferdig med en del av prosessen og når den er helt ferdig. Lite poeng i nybakt brød om morgenen når du har våknet tre ganger i løpet av natta pga piping. 6882388[/snapback] Hvor har du kjøpt Melissaen? Har ikke funnet en eneste (nett)butikk som selger den. Siba har visst hatt den, men ikke nå lenger. 8064957[/snapback] så den på Pytt&Panne på storo, for en drøy mnd siden. Lenke til kommentar
robiwan Skrevet 30. mai 2007 Del Skrevet 30. mai 2007 så den på Pytt&Panne på storo, for en drøy mnd siden. 8721384[/snapback] Husker du prisen? Og et annet spørsmål til dere drevne brødbakere, er brødbakemaskin bare en gimmick man blir lei av eller syns dere det er like pratisk? Var på butikken idag og kjøpte et bittelite brød for 20,- syns det er noe drøyt... Lenke til kommentar
Simen1 Skrevet 30. mai 2007 Forfatter Del Skrevet 30. mai 2007 Og et annet spørsmål til dere drevne brødbakere, er brødbakemaskin bare en gimmick man blir lei av eller syns dere det er like pratisk? Var på butikken idag og kjøpte et bittelite brød for 20,- syns det er noe drøyt...8743115[/snapback] Det er nå ca et år siden jeg kjøpte min maskin og har nesten sluttet å kjøpe brød i butikken. Jeg er ikke lei, men så skifter jeg brødtype i blant også. Kostnadsmessig har jeg et kjapt overslag her: Ferdig melblanding: 14,50 nok til 3 brød 1 pakke tørrgjær: 7,90 nok til ca 5*6 brød. Strøm: ca 0,5 kwh * ca 30 øre = ca 0,15 kroner Pris per brød: ca 5,25 kroner. Brødstørrelse: liten, ca 520 g. Før maskina kjøpte jeg brød på 600g eller 750g til ca 15 kr. Jeg kjøpte og baker ca ett brød annenhver dag. Dvs. at jeg har spart anslagsvis 365/2*(15-5,25) = 1780 kroner det siste året. Maskina kjøpte jeg for 449 kroner på Siba i fjor. Det vil si at jeg sitter igjen med en netto besparelse på ca 1331 kroner. Hvis jeg fortsetter slik det neste året sparer jeg ytterligere ~1780 kroner osv. Jeg må si meg meget fornøyd etter å ha regnet ut dette. Mer penger til andre ting og ferskt og godt brød annenhver morgen. Lenke til kommentar
^fmj Skrevet 30. mai 2007 Del Skrevet 30. mai 2007 Tenk så billig det hadde blitt om du hadde baket dem selv. Lenke til kommentar
Simen1 Skrevet 30. mai 2007 Forfatter Del Skrevet 30. mai 2007 Tenk så billig det hadde blitt om du hadde baket dem selv. 8745689[/snapback] Det er neppe noe særlig å spare på. Komfyren bruker mer energi, men så baker man gjerne flere brød i samme slengen og må dermed bruke litt energi på å fryse ned et par brød. Dessuten tar det jo mye lengre tid å bake selv. Å sette på maskina tar 3 minutter, og så ufattelig kjipt det må være å stå opp kl 05 for å sette deigen, 06 for å bake den ut og 06:30 for å sette de i ovnen og 0715 for å ta de ut av ovnen i tide. Med brødbakemaskinen holder det at man står opp en mellom 07:15 (hvis det er da brødet er ferdig) og 08 siden maskina selv stopper stekinga. Man kan altså sove mye lengre, ha sikkerhetsmargin for å forsovinger, får ferskt brød 3 ganger i uka i stedet for 1. Nei, det var et dårlig forslag. Ja til effektivitet og fritid. Nei til å bli sin egen slave på kjøkkenet. Lenke til kommentar
^fmj Skrevet 30. mai 2007 Del Skrevet 30. mai 2007 Nå er det nå din subjektive mening at det å bake brød er likestilt med "slavearbeid". Det er mange som liker å bake. Litt sparer man nok, selv om ikke det kan sammenlignes med å kjøpe brød vs å bruke en brødbakemaskin. Nå var nå mitt innlegg litt humoristisk ladet og ment som et lite vennskapelig sleivspark. Det er jo en kjensgjerning at det er fler og fler som ikke tar seg tiden / bryet med å bake selv. Lenke til kommentar
Zippi Skrevet 31. mai 2007 Del Skrevet 31. mai 2007 så den på Pytt&Panne på storo, for en drøy mnd siden.8721384[/snapback] Husker du prisen?8743115[/snapback] jeg trur den kostet 600kr Lenke til kommentar
DementedAlbino Skrevet 9. august 2009 Del Skrevet 9. august 2009 Beklager jeg tar opp igjen denne gamle tråden, men har noen spørsmål her. Jeg har nå den samme melissa brødbakemaskinen som kom best ut i test, men mine resultater med denne er jo stort sett søppel. Jeg kjøper inn ferdig pakke med matpakkebrød, tilsetter vann og gjær i håp om at dette skal bli bra. Har fulgt hva som står på pakken, 3 dl vann, 9 dl av blandingen og 2 ts med gjær, men brødet blir missformet, knøttlite og ja, i det hele tatt ikke noe bra... Noen som kan komme med noen tips her? I bruksanvisningen står det at jeg skal bruke hurtigprogrammet ved bruk av tørrgjær, mens på pakken står det samme program som ved grovt brød, noe som utgjør 2 timer forskjell i selve programmet. Lenke til kommentar
Snooz Skrevet 4. mars 2011 Del Skrevet 4. mars 2011 (endret) Wilfa BMA25S <-- har denne Jeg fikk aldri med meg at jeg måtte bruke hurtigprogrammet med tørrgjær. Bruker to ts gjær (av den plastskjeia som følger med) da brødene ikke hever særlig godt. Jeg tenkte ikke over at ulempen med å ha brød som ikke blir stekt "stående" er at hele toppen av brødet blir rimelig dårlig stekt. (edit; istedet for bare enden som med stående) Jeg har gått ned fra 1,2kg brød til 1kg og ekstra gjær. Brødene blir like store, men mer luftige. En annen dårlig design er at siden det kun er varmeelement rundt bunnen så ser man tydelig av gjær'en blir drept nederst i brødet, så det hever best fra midten og oppover. Så ved største brødet ble det litt vel murstein. Brødene blir absolutt gode med standardoppskriftene, man trenger ikke følge dem slavisk, men har man uflaks (f.eks lar havregryn stå noen timer og trekke vann) så kan man risikere at brødet blir litt dårlig eltet (da det trolig ble for tørt) og ser rart ut på form da det ble stående skeivt å heve. Fatter ikke at man ikke kan skru av/ned pipelyden, som er infernalsk høy. I min lille leilighet på 50 kvd.m må jeg bake på stua om natta. Og så piper den hele 20, ja 20! ganger før en eller annen prosess. Endret 8. mars 2011 av Snooz Lenke til kommentar
Kaarerekanraadi Skrevet 5. mars 2011 Del Skrevet 5. mars 2011 Bedre å bake på gammelmåten. Brødet blir vellykket selv om det er grovere enn det meste på internett. Lenke til kommentar
Snooz Skrevet 8. mars 2011 Del Skrevet 8. mars 2011 Det er det helt sikkert, men jeg trenger egentlig bare ett brød om gangen og om jeg først skal bake på gamlemåten så vil jeg lage minst 4-6 stk da det griser like mye som ett inkl oppvask. Lenke til kommentar
Kaarerekanraadi Skrevet 8. mars 2011 Del Skrevet 8. mars 2011 Det er det helt sikkert, men jeg trenger egentlig bare ett brød om gangen og om jeg først skal bake på gamlemåten så vil jeg lage minst 4-6 stk da det griser like mye som ett inkl oppvask. Jeg får kun stekt 3 brød i ovnen om gangen selv. Da er det store brød med fibermengde og grovhet som gir 4 av 4 på den nye butikk-grovhetsskalaen. Men søl blir det jo litt av.. Lenke til kommentar
reor Skrevet 4. juli 2011 Del Skrevet 4. juli 2011 (endret) Jeg har kjøpt brødbakemaskin på auksjon i fra netthandelen. Maskinen har kommet, men her mangler manual så for øyeblikket aner jeg ikke hvilket merke det er engang. Det er visstnok noen innstillinger som må til som jeg ikke aner. Jeg har reklamert til netthandelen på manglende manual og de hevder nu at manual nu er sendt i posten. Heldigvis er det en hel del med oppskrifter på nettet så nu gjelder det å plukke ut noen vellsmakende av den grove typen. Hvis noen har en oppskrift på godt brød de vil dele med andre sier jeg takk til det. Endret 6. juli 2011 av reor Lenke til kommentar
reor Skrevet 6. juli 2011 Del Skrevet 6. juli 2011 (endret) Og et annet spørsmål til dere drevne brødbakere, er brødbakemaskin bare en gimmick man blir lei av eller syns dere det er like pratisk? Var på butikken idag og kjøpte et bittelite brød for 20,- syns det er noe drøyt...8743115[/snapback] Det er nå ca et år siden jeg kjøpte min maskin og har nesten sluttet å kjøpe brød i butikken. Jeg er ikke lei, men så skifter jeg brødtype i blant også. Kostnadsmessig har jeg et kjapt overslag her: Ferdig melblanding: 14,50 nok til 3 brød 1 pakke tørrgjær: 7,90 nok til ca 5*6 brød. Strøm: ca 0,5 kwh * ca 30 øre = ca 0,15 kroner Pris per brød: ca 5,25 kroner. Brødstørrelse: liten, ca 520 g. Før maskina kjøpte jeg brød på 600g eller 750g til ca 15 kr. Jeg kjøpte og baker ca ett brød annenhver dag. Dvs. at jeg har spart anslagsvis 365/2*(15-5,25) = 1780 kroner det siste året. Maskina kjøpte jeg for 449 kroner på Siba i fjor. Det vil si at jeg sitter igjen med en netto besparelse på ca 1331 kroner. Hvis jeg fortsetter slik det neste året sparer jeg ytterligere ~1780 kroner osv. Jeg må si meg meget fornøyd etter å ha regnet ut dette. Mer penger til andre ting og ferskt og godt brød annenhver morgen. Jeg avventer bakeriet til jeg har manualen tilgjengelig, men har kjøpt ingrediensene til mitt første morgenbrød bakt i bakemaskin. På REMA 1000 hadde de i går flg. priser.: Tørrgjær kr 11,30. Dette skulle være nok til 10 brød. Bestemors grovbrød 1-2-3- kr.17,40 Kornblandingen er nok til 2 brød a' 750 gram Dette skulle gi en brødpris på kr 9,83 pr stk eksklusiv strøm og avskrivning. Et rugbrød koster kr 28,-. så det er noe å gå på for tvilerne. Det eneste minuset i regnskapet er at jeg spiser mer ferskt og varmt brød enn gammelt og kaldt , men fortsatt skal det være endel å gå på. Endret 6. juli 2011 av reor Lenke til kommentar
Simen1 Skrevet 6. juli 2011 Forfatter Del Skrevet 6. juli 2011 Ja, jøss. Prisene har faktisk endret seg siste fire år. 1 Lenke til kommentar
reor Skrevet 10. juli 2011 Del Skrevet 10. juli 2011 (endret) På min jakt etter "brødbakemaskinkunskaper" fant jeg denne instruksjonen på your tube: Prøver nu å analysere videoen. Volum 2 i serien er like severdig. Endret 10. juli 2011 av reor Lenke til kommentar
Ranglefanten Skrevet 10. juli 2011 Del Skrevet 10. juli 2011 Greit at man sparer noen kroner på brødmaskin, men man kan jo bare lage ett brød om gangen og man sitter igjen med et svært hull i brødet. Det er etter min mening 10 ganger enklere å bruke kjøkkenmaskina og steke i ovnen. Dette er minst like kjapt, og jeg kan lage opptil 4 brød samtidig. Effektiv tid per brød vil da være lavere enn med maskin. 1. Helle ingrediensene i bollen - 2 minutt. 2. La den surre og gå et par minutter. - 2-3 minutter. 3. Helle i form. 2 minutt. 4. Mens brødene hever og steker kan man gjøre hva som helst (husarbeid/spille data) 5. Sette i stekeovnen og ta de ut igjen - 2-3 minutter 4 brød på under 10 minutter er slett ikke verst mener jeg... Lenke til kommentar
reor Skrevet 11. juli 2011 Del Skrevet 11. juli 2011 Årsakene til at man går til anskaffelse av brødbakemaskin og ikke baker selv på gamlemåten er sikkert forskjellige. Til eksempel: 1. Kjekt å ha. 2. Liker å stå opp til duften av nylaget hjemmebakt brød. 3. Leier på et sted hvor det ikke er komfyr og heller ikke plass for komfyr samtidig som det lokale brødet på stedet ikke faller helt i smak. For mitt vedkommende er det en kombinasjon av alle 3 punktene som er årsaken til min anskaffelse. DEt jeg foreløbig har lært med hensyn til bruk er at mengden med ingredienser er vesentlig for et brukbart resultat. Lenke til kommentar
Ranglefanten Skrevet 11. juli 2011 Del Skrevet 11. juli 2011 Årsakene til at man går til anskaffelse av brødbakemaskin og ikke baker selv på gamlemåten er sikkert forskjellige. Til eksempel: 1. Kjekt å ha. 2. Liker å stå opp til duften av nylaget hjemmebakt brød. 3. Leier på et sted hvor det ikke er komfyr og heller ikke plass for komfyr samtidig som det lokale brødet på stedet ikke faller helt i smak. For mitt vedkommende er det en kombinasjon av alle 3 punktene som er årsaken til min anskaffelse. DEt jeg foreløbig har lært med hensyn til bruk er at mengden med ingredienser er vesentlig for et brukbart resultat. Men du får fremdeles brød med en diger eltekrok i midten? Har bare hatt én slik maskin i hus, og den forsvant ut etter to forsøk, nettopp på grunn av nevnte krok... Lenke til kommentar
reor Skrevet 17. juli 2011 Del Skrevet 17. juli 2011 Årsakene til at man går til anskaffelse av brødbakemaskin og ikke baker selv på gamlemåten er sikkert forskjellige. Til eksempel: 1. Kjekt å ha. 2. Liker å stå opp til duften av nylaget hjemmebakt brød. 3. Leier på et sted hvor det ikke er komfyr og heller ikke plass for komfyr samtidig som det lokale brødet på stedet ikke faller helt i smak. For mitt vedkommende er det en kombinasjon av alle 3 punktene som er årsaken til min anskaffelse. DEt jeg foreløbig har lært med hensyn til bruk er at mengden med ingredienser er vesentlig for et brukbart resultat. Men du får fremdeles brød med en diger eltekrok i midten? Har bare hatt én slik maskin i hus, og den forsvant ut etter to forsøk, nettopp på grunn av nevnte krok... I maskinen min er det en eltekrok på ca 4 cm's høyde i mitten. Andre modeller har større eller mindre eltekrok og noen har faktisk 2 eltekroker. Ved noen modeller kan eltekroken fjernes etter avsluttet elting, noe jeg foreløbig ikke har fått til. -----Men jeg er fersk i faget som brødbakemaskinbaker.-------- Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå