Mojo Pin Skrevet 8. september 2006 Del Skrevet 8. september 2006 Hei! Kjøpte med en god del vodka i Bulgaria i sommer, men begynner å bli lei å drikke reint, eller blande juice. Bestemt meg for å lage tyrker. Noen som har en god oppskrift å følge? Skal det lagres lenge? Hvor lenge holder det etter at det er ferdig? Lenke til kommentar
Zethyr Skrevet 8. september 2006 Del Skrevet 8. september 2006 Hei! Kjøpte med en god del vodka i Bulgaria i sommer, men begynner å bli lei å drikke reint, eller blande juice. Bestemt meg for å lage tyrker. Noen som har en god oppskrift å følge? Skal det lagres lenge? Hvor lenge holder det etter at det er ferdig? 6828500[/snapback] Jeg har ofte sett at det har blitt laget på fest, og så drukket rett i etterkant. Hvordan er jeg mer usikker på dessverre. Lenke til kommentar
Pjokk Skrevet 9. september 2006 Del Skrevet 9. september 2006 Hei! Kjøpte med en god del vodka i Bulgaria i sommer, men begynner å bli lei å drikke reint, eller blande juice. Bestemt meg for å lage tyrker. Noen som har en god oppskrift å følge? Skal det lagres lenge? Hvor lenge holder det etter at det er ferdig? 6828500[/snapback] Har alltid løst opp dropsene i vann. Det enkleste er å ta det på komfyren, bare ikke bruk mye vann og svak varme. Bedre å bruke litt tid enn at det skal svi seg. Deretter blander man "flytende tyrker" med vodkaen. Bare husk å kjøle ned væsken først, ellers risikerer man at alkoholen fordamper. Det trenger nødvendigvis ikke lagres, men det blir ofte litt bedre hvis det får stå noen dager. Kan oppbevares i årevis. (Fant en flaske som var helt fin i kjelleren. Kan ikke huske å ha laget den...) Lykke til Lenke til kommentar
cbs77 Skrevet 9. september 2006 Del Skrevet 9. september 2006 Fungerer fint å bare knuse dropsen først og hive de oppi flaska. Rist godt. La det stå en dag eller to, da blir det best. Rist av og til. 1 liten pose til en halvflaske. Lenke til kommentar
Mojo Pin Skrevet 9. september 2006 Forfatter Del Skrevet 9. september 2006 Men altså, man skal ikke bare blande sprit og tyrkisk pepper, man skal også ha vann? Lenke til kommentar
valentino Skrevet 9. september 2006 Del Skrevet 9. september 2006 Det fungerer fint sånn som cbs77 sier. Bare å slippe dropsen opp i flaska å la det stå noen dager. Det går selvsagt raskere om du knuser dropsen først. På denne måten slipper du å sløse masse alkohol ved å koke det bort. Lenke til kommentar
Pjokk Skrevet 9. september 2006 Del Skrevet 9. september 2006 Men altså, man skal ikke bare blande sprit og tyrkisk pepper, man skal også ha vann? 6829874[/snapback] Jeg bruker litt vann for å løse opp dropsene. Kanskje en desiliter til en flaske sprit. Synes tyrkeren blir bedre om den har litt mindre %, men det er selvfølgelig individuelt, smaken er som baken osv. Jeg drikker nå uansett ikke tyrker for å bli full, selv om jeg blir det noen ganger... Lenke til kommentar
Lars-H Skrevet 9. september 2006 Del Skrevet 9. september 2006 Dette er kanskje ferdig fra polet, men man får jo sånne flasker med "tyrker-væske" som man skal fylle resten av flaska med vodka.. Lenke til kommentar
Mojo Pin Skrevet 9. september 2006 Forfatter Del Skrevet 9. september 2006 Ja, mener jeg så noe lignende på Europris en gang Lenke til kommentar
Lars-H Skrevet 9. september 2006 Del Skrevet 9. september 2006 Jepp. Saga heter de tror jeg. Ganske god Lenke til kommentar
Pjakk Skrevet 9. september 2006 Del Skrevet 9. september 2006 Har du dårlig tid ta en pose tyrkisk pepper oppi ei glassflaske med en halvliter vodka skru korken godt på og la det stå i oppvaskmaskinen, lettere kan det ikke bli og resultatet blir meget bra. Lenke til kommentar
iChristian Skrevet 9. september 2006 Del Skrevet 9. september 2006 Hvorfor ikke bare kjøpe flasken på polet og så spare vodkaen og bruke den til noe annet? Lenke til kommentar
Mojo Pin Skrevet 9. september 2006 Forfatter Del Skrevet 9. september 2006 Hvorfor ikke bare kjøpe flasken på polet og så spare vodkaen og bruke den til noe annet? 6832476[/snapback] fordi tyrker koster rundt 250 kroner på polet, mens vodkaen min koster 40 kr/l Lenke til kommentar
Mojo Pin Skrevet 12. september 2006 Forfatter Del Skrevet 12. september 2006 Kjøpte en flaske med konsentrert Tyrkisk Pepper på Europris til 29,90,- Har blandet ut med vodka og satt det til lagring. Smånippet litt på den, og den kjennes fin ut =) Noen som vet omtrent hvor lenge en slik ferdigutblanda kan oppbevares? Lenke til kommentar
Dolce_vita Skrevet 12. september 2006 Del Skrevet 12. september 2006 Kjøpte en flaske med konsentrert Tyrkisk Pepper på Europris til 29,90,- Har blandet ut med vodka og satt det til lagring. Smånippet litt på den, og den kjennes fin ut =) Noen som vet omtrent hvor lenge en slik ferdigutblanda kan oppbevares? Det er avhengig i din renslighet og % vol, men LENGE er nok et bra stikkord Lenke til kommentar
-Eriksen Skrevet 29. april 2007 Del Skrevet 29. april 2007 Men altså, man skal ikke bare blande sprit og tyrkisk pepper, man skal også ha vann? 6829874[/snapback] Jeg bruker litt vann for å løse opp dropsene. Kanskje en desiliter til en flaske sprit. Synes tyrkeren blir bedre om den har litt mindre %, men det er selvfølgelig individuelt, smaken er som baken osv. Jeg drikker nå uansett ikke tyrker for å bli full, selv om jeg blir det noen ganger... 6829922[/snapback] Litt gammel tråd, men jeg prøver: Løser du peppern helt og fullt opp i vannet før du putter de i vodkaen, knuser du de først osv.? Har sett litt rundt, men finner ingen nøyaktig oppskrift, fint om noen hadde det. Lenke til kommentar
Pjokk Skrevet 29. april 2007 Del Skrevet 29. april 2007 Men altså, man skal ikke bare blande sprit og tyrkisk pepper, man skal også ha vann? 6829874[/snapback] Jeg bruker litt vann for å løse opp dropsene. Kanskje en desiliter til en flaske sprit. Synes tyrkeren blir bedre om den har litt mindre %, men det er selvfølgelig individuelt, smaken er som baken osv. Jeg drikker nå uansett ikke tyrker for å bli full, selv om jeg blir det noen ganger... 6829922[/snapback] Litt gammel tråd, men jeg prøver: Løser du peppern helt og fullt opp i vannet før du putter de i vodkaen, knuser du de først osv.? Har sett litt rundt, men finner ingen nøyaktig oppskrift, fint om noen hadde det. 8496163[/snapback] Dropsene løser jeg helt opp i vannet ja, det er ikke nødvendig å knuse de først, men det går litt kjappere å løse dem opp hvis de er knust. Hvor mye drops man skal bruke er individuelt, bare å prøve seg fram. Tyrkeren blir gjerne bedre hvis du har tid til å la den stå noen dager. Noen eksakt oppskrift blir heller vanskelig, bare ikke drikk alt samtidig, da får du hodepine dagen etterpå Lenke til kommentar
-Eriksen Skrevet 29. april 2007 Del Skrevet 29. april 2007 (endret) Men altså, man skal ikke bare blande sprit og tyrkisk pepper, man skal også ha vann? 6829874[/snapback] Jeg bruker litt vann for å løse opp dropsene. Kanskje en desiliter til en flaske sprit. Synes tyrkeren blir bedre om den har litt mindre %, men det er selvfølgelig individuelt, smaken er som baken osv. Jeg drikker nå uansett ikke tyrker for å bli full, selv om jeg blir det noen ganger... 6829922[/snapback] Litt gammel tråd, men jeg prøver: Løser du peppern helt og fullt opp i vannet før du putter de i vodkaen, knuser du de først osv.? Har sett litt rundt, men finner ingen nøyaktig oppskrift, fint om noen hadde det. 8496163[/snapback] Dropsene løser jeg helt opp i vannet ja, det er ikke nødvendig å knuse de først, men det går litt kjappere å løse dem opp hvis de er knust. Hvor mye drops man skal bruke er individuelt, bare å prøve seg fram. Tyrkeren blir gjerne bedre hvis du har tid til å la den stå noen dager. Noen eksakt oppskrift blir heller vanskelig, bare ikke drikk alt samtidig, da får du hodepine dagen etterpå 8500255[/snapback] Takk for tipset En og en halv pose til en halvflaske, høres det greit ut? EDIT: Den ble pro! Nå blir kvelden komplett Endret 30. april 2007 av eriksen_243 Lenke til kommentar
Quixotix Skrevet 16. mai 2007 Del Skrevet 16. mai 2007 Oppskrift på verdens beste tyrkiske pepper: ADVARSEL: Blander du denne riktig, så vil det ikke være noen spritsmak i det hele tatt, så man kan fort drikke denne som brus. Kan gjøre vondt. (Hvis noen her har tilbrakt en kveld med å kaste opp tyrkisk pepper, så vet de hva jeg snakker om, for det svir i halsen) For en halvliter med ferdig tyrkisk pepper: -Ta en tom halvlitersflaske, hell oppi to poser med tyrkisk pepper godteri (Kan godt knuse dem først, da sparer du litt blandingstid). -Hell oppi sprit (ca 40%) til ca. halve flasken er full. -Hell så oppi Ingefærøl til halvlitersflasken er full. -Legg så halvlitersflasken med tyrkisk pepper-blandingen i varmt vann til dropsene har løst seg helt opp, mener å huske at det tar en to-tre timer. Man kan alternativt legge flasken i oppvaskmaskinen (Har aldri tørt å prøve dette, da jeg er redd for at korken lekker, og oppvaskmaskinen blir dekket av tyrkisk pepper) -Voila, verdens beste tyrkisk pepper, synes faktisk tilogmed at den er bedre enn den ferdigblandede man får kjøpt på polet. Og hvis noen tror jeg tuller med Ingefærølen, så må jeg innrømme at det trodde jeg også, første gangen jeg hørte om det. Men det er nettopp ingefærølen som gjør dette så genialt, den eliminerer spritsmaken uten at det setter noen smak av ingefærøl, så dette er trygt å drikke selv om man hater ingefærøl. -Q 1 Lenke til kommentar
Andreasfe Skrevet 18. mai 2007 Del Skrevet 18. mai 2007 (endret) Du trenger: - 0,5l Vodka (helst 50-60%*). De små plastflaskene er praktiske. - 1 standardpose Tyrkisk Pepper How to: - Hell ut 0,15-0,2 av vodkaen (og bruk det til noe annet) - Fyll opp igjen med alt innholdet i Tyrkisk Pedpper-posen. - Skru på korken og rist som en satans idiot til det er løst opp - Legg i kjøleskap eventuelt fryser *. * Opptil 2dl av vodkaen blir jo erstattet med Tyrkisk pepper, så for at drikken skal forbli relativt sterk anbefales 50-60%. Om man bruker 40% kan man risikere at drikken kan fryse ved rundt -10-12 grader, og man bør derfor i så tilfelle unngå å bruke fryser. Frysedelen på enkelte kjøleskap har dog en høyere temperatur enn større dypfrysere. Fryserdelen i mitt kjøleskap holder vel rundt -8 grader så det pleier å gå bra når jeg bruker 40%. Endret 18. mai 2007 av Andreasfe Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå