Pivotal Skrevet 10. september 2006 Del Skrevet 10. september 2006 jeg husker jeg var innom joker en tur for et halvt år tid siden og så ser jeg at en mor og to unger er å handler. mora plukker opp noe "tørrfisksnacks" og sier til ungene "har dere lyst på noe godt i kveld? litt tørrfisksnacks?" i en meget så pedagogisk stemme, mens ansiktene til ungene lyser opp av fortvilelse mens de sier "ja mamma". Synes synd på de stakars ungene Lenke til kommentar
Battone Skrevet 11. september 2006 Del Skrevet 11. september 2006 Tørrfisk er best som snack, gjerne sitte på verandaen å se på midnattsola med en mack i ene handa og tørrfisken i den andre.. Ah, det er livet, bare synd livet er over for i år her oppe i nord.. Eneste positive er at det ikke er så lenge til vi kan begynne å tørke.. Lenke til kommentar
V?rbris Skrevet 13. september 2006 Del Skrevet 13. september 2006 (endret) Hva er foskjellen på tørrfisk og lutefisk? 6839084[/snapback] Lutefisk er laget av oppbløt tørrfisk, dvs oppbløt i rennende vann i x antall dager avhengig av fiskens tykkelse og om den er hel eller flekt ( fjernet ryggbeinet ). Etter dette legges den i lut, dvs nå i dag vann tilsatt Kaustikk soda, dette ligger fisken i noen dager avhengig av lutens styrke. Etter luting lar man fisken ligge pånytt i rennende vann noen tid. Lutetid og lutstyrke avgjør fiskens konsistens. Tidligere ble aske brukt dvs aske av brent trevirke, det sies at den første lutefisk som ble spist var tørrfisk ( berget ) etter brann i sjøhus/naust der den hadde blitt liggende i aske og oppbløt under forsøk på slukking. Eieren var for grådig/fattig til at han/hun kastet fisken og spiste den. Endret 13. september 2006 av ulfjoh01 Lenke til kommentar
Cubicle Dude Skrevet 13. september 2006 Del Skrevet 13. september 2006 Tørrfisk er best som snack, gjerne sitte på verandaen å se på midnattsola med en mack i ene handa og tørrfisken i den andre.. Ah, det er livet, bare synd livet er over for i år her oppe i nord.. Eneste positive er at det ikke er så lenge til vi kan begynne å tørke.. 6841058[/snapback] mmmm ja... savner den tiden. Bor på østlandet ¨å kvoten min er muligens 1 runde hevr 2-3 år.... Men ferske nykokte reker itillegg mmmmm nuuuuudelig Lenke til kommentar
.tomf Skrevet 14. september 2006 Del Skrevet 14. september 2006 Har aldri smakt tørrfisk jeg, har ikke noen planer om å gjøre det heller. Stinker jo så jævlig. Lenke til kommentar
Smirnoff Skrevet 14. september 2006 Del Skrevet 14. september 2006 Tørrfisk spiser jeg kun i forbindelse med Bacalao. Mmh. Nå fikk jeg lyst på akkurat det. Lenke til kommentar
Tatt av vinen Skrevet 14. september 2006 Del Skrevet 14. september 2006 Fisk i seg selv er noe fandens verk.. Lenke til kommentar
TeggY Skrevet 14. september 2006 Del Skrevet 14. september 2006 Tørrfisk er godt, men ikke når det spises jevnlig. En gang iblant er det meget godt. Lenke til kommentar
Thrillseeker Skrevet 16. september 2006 Del Skrevet 16. september 2006 tørrfisk er kjempegodt! noen som vet hvor jeg får tak i det i Trondheim? Lenke til kommentar
Jtand Skrevet 16. september 2006 Del Skrevet 16. september 2006 tørrfisk er kjempegodt! noen som vet hvor jeg får tak i det i Trondheim? 6872781[/snapback] Prøv på telefonnummer 75 77 53 90. Lenke til kommentar
fompa Skrevet 16. september 2006 Del Skrevet 16. september 2006 tørrfisk er DIGG! Knabba 3 eller 4 stykker for noen år siden på ett tørrfisk lager på værøya... Det var tøfisk land det, inne på lageret var det sikkert 100 paller, på bakkenivå, så var det stabla sikkert 5 meter opp i høyden.... var sikkert en fantasilion tørrfisk der mmmh Lenke til kommentar
V?rbris Skrevet 16. september 2006 Del Skrevet 16. september 2006 Tørrfisk spiser jeg kun i forbindelse med Bacalao. Mmh. Nå fikk jeg lyst på akkurat det. 6861512[/snapback] Bacalao lages av Klippfisk Klippfisk er fisk som er saltet først, fra gammelt av tørket på svaberg, nå i dag maskiner. Siden den inneholder salt vil den ikke bli like tørr som Tørrfisk. Lenke til kommentar
Gjest member-97590 Skrevet 17. september 2006 Del Skrevet 17. september 2006 Eneklt og greit nei. Eg liker ikkje tørrfisk. Orker lukta av den, mne ikkjer mer. Lenke til kommentar
Smirnoff Skrevet 17. september 2006 Del Skrevet 17. september 2006 Tørrfisk spiser jeg kun i forbindelse med Bacalao. Mmh. Nå fikk jeg lyst på akkurat det. 6861512[/snapback] Bacalao lages av Klippfisk Klippfisk er fisk som er saltet først, fra gammelt av tørket på svaberg, nå i dag maskiner. Siden den inneholder salt vil den ikke bli like tørr som Tørrfisk. 6876769[/snapback] Ja visst, stemmer det. My bad. Lett å ta feil. Lenke til kommentar
Fiskeoppdretter Skrevet 17. september 2006 Del Skrevet 17. september 2006 Det beskrives av Tørrfisk er en delikatesse på nivå med trøffler. Liker du tørrfisk? Hvordan spiser du den? Oppbløtet? rett fra fisken? stekt? annet? Jeg syns det er kjempegodt med tørrfisk. Finns ikke noe bedre enn å sitte ute en fin kveld og spise tørrfisk. Spiser rett fra fisken. Slår fisken med hammer og tar av stykker og tygger på. Yammi!! HErlig. Synd det er så sinnsykt dyrt.. 6823730[/snapback] Jeg er helt enig med deg ^^ tørrfisk er godt! men jeg spiser det for sjeldent, lenge siden jeg spiste det sist Ja, skulle vært billigere, men jeg kjøper ikke fra butikkene, har besteforeldre som bor ved kysten av Finnmark der bestefar henger tørrfisk Fikk lyst på tørrfisk nå Lenke til kommentar
Kontorstol Skrevet 17. september 2006 Del Skrevet 17. september 2006 Jeg gjør vel det samme som deg, rett fra fisken. Men jeg/vi lager sevl eller får med farfaren min - Han er fisker Lenke til kommentar
hrmpf Skrevet 19. september 2006 Del Skrevet 19. september 2006 Det smaker godt mye FY som det lukter drit. Lenke til kommentar
Boralis Skrevet 20. september 2006 Del Skrevet 20. september 2006 En sikkelig tørrfisk,helst tørsket bak på styrhuset på en tråler,ja den blir best da. Men den må være knuskende tørr,så banker du den med feks bakenden på en øks slik at den knuses opp inni skinnet. Kan du da ha et par kalde pils den tørrfisken og en nydelig sommerkvel her nord der du sitter ute og nyter midnattsolen,ja da er livet perfekt Lenke til kommentar
LordArild Skrevet 21. september 2006 Del Skrevet 21. september 2006 Når jeg var i Ukraina i sommer var det mer enn en kveld jeg ut sammen med noen av lokalbefolkningen. Tørrfisk er en "vanligere" snacks der nede enn her hjemme. Serveres alltid sammen med en flakse øl. Tørrfisk sammen med øl er himmelsk. Ble til at jeg nesten glemte pilsen, og bare tygde på fisken.. Ikke så vanlig har til lands, som er litt synd. Lenke til kommentar
Chilihjerte Skrevet 21. desember 2007 Del Skrevet 21. desember 2007 Jeg tørrfisk! Fant forumet etter å ha lett etter en nettbutikk som selger tørrfisk, for det er ikke så lett å få tak i (få tak i noe som er litt, ikke de bittesmå lureposene man finner på enkelte kiosker...). Hvor kjøper dere? Ser de har masse godt i Ukraina, men det er litt langt å dra På min jakt fant jeg en norsk nettbutikk, www.torrfiskpiraten.com, liker du blekksprut hadde de også noen nusselige utgaver der, haha. Jeg liker best ferdig banket og i mindre biter, er lettere å spise og så blir det ikke så mye gris, er ikke alltid man kan sitte ute å spise... Selv om det er nydelig å sitte en sommerkveld med en øl og bare gnafse i vei. Noen som har prøvd asiatiske varianter? Var i Japan for et par år siden, og de solgte all verdens tørrfisk på 7-eleven, herlig! Noen av posene med tørrfisk var krydret med chili og noe søtt (som faktisk smakte mye bedre enn det høres ut som), og tørket blekksprut i strimler (som jeg ikke før senere oppdaget var blekksprut, men da var det for sent, for da var jeg avhengig). Savner Japan... Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå