Gå til innhold

Hvorfor koster 1L vaniljesaus 2kr mer enn 1/2?


Dimanche

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

noen ser det fornuftig å spare 2kr, kaste mindre saus, spise mindre saus enn nødvendigt.

 

0.5 literene er vel kansje litt mindre solgt som husholdning, en anelse mer luxus vare. det er stas og ha 0.5 vanilje saus i kjøla, da er du en av dem.

one of them, people uppstairs. de flinke.

Endret av pizzafordi
Lenke til kommentar
Så du tror altså at produksjonen er såpass dyr?

Jeg har faktisk ikke peiling.

 

Nå veit jeg ikke eksakt hvor store flaskene er, men etter en lett måling antar jeg 1,5 = 9cm i diameter og 0,5 er 6cm. Dette stemmer bra i praksis siden 3 0,5l flasker er like brede som 2stk 1,5l. Med andre ord: 4stk 1,5l flasker opptar like mye areal som 9stk 0,5l. 4stk 1,5l er tilsammen 6l, mens 9stk 0,5l gir 4,5l.

En pall med 0.5 liter er 48 kasser, med 24 flasker i hver kasse.

En pall med 1.5 liter er 40 kasser, med 10 flasker i hver kasse.

Ett brett er 48 flasker, med 5 etasjer.

 

Hvor mye som passer i en lastebil vet jeg ikke - kjører ikke truck.

 

Dette innebærer at 1,5l brus kan produseres 33% mer effektivt logistisk sett enn 0,5l brus. Ut fra disse tallene skal tappe- og logistikkostnadene for 0,5l brus pr. teori være 33% høyere. Så hvor du får det fra at 0,5l er så fantastisk mye dyrere å produsere slik at prisen er mye høyere enn for 1,5l er meg en gåte.

 

Hvor mye koster en 0.5l og en 1.5l da?

 

Du bekrefter jo det jeg har teori om, store kvanta = gull.

 

..og jeg bekrefter det andre har påstått tidligere i tråden. Vil jeg ha 1.5l med Pepsi Max, så er det det jeg kjøper, og ikke tre stk for å oppnå samme volum. Vet jeg f.eks at jeg et behov for kun halv liter med vaniljesaus (gjett om jeg fikk lyst på det nå), så kjøper jeg det. Mest sannsynlig hadde jeg kjøpt en liter, da jeg kan drikke rett fra kartongen og kose meg skikkelig. Nei, så feit er jeg ikke, altså :)

Lenke til kommentar

Fordi 1L vaniljesaus sannsynligvis selger mye bedre.

 

Leste noe liknende, bare enda verre. Det var to pakker te, akkurat like mye, samme merke, men forskjellig smak. Den ene solgte nesten ingenting og hadde ingen konkurranse hos andre butikker. Pris: 21,90kr. Den andre solgte de dritmye av, og konkurrerende butikker presset prisen ned. Pris: 3,90kr.

 

The system works, woo yay!

Lenke til kommentar

Merket meg at på et par butikker jeg sjekket (Meny og Kiwi i første omgang), så koster økonomipakningene med skivet Synnøve Finden-ost så godt som akkurat det samme pr.kg som enkeltpakninger. (skilte vel 33 øre pr.kg i økonomipakningens favør). Ok, det er mindre, men ikke det helt store kan man si. :ermm:

Endret av Smirnoff
Lenke til kommentar

tre kasser esker koster 4 kroner, ikke sant. så hvis du tar en extra kasse og fyller den opp med vann, hva har du da?

nemlig, her kommer vi til pointet. Hvis du skal ut og stable disse eskene over, dvs altså ikke ved siden, over hverandre "HVERANDRE" (ECHOES). vel, nå har dere sett. skjønner dere, er det så forbanna vanskelig å forstå. OK, da er vi i gang da kan vi begynne.

 

1 liter prince og en 20 pakning med kaviar da er du i seget.

Endret av pizzafordi
Lenke til kommentar
Kjøpte pølsemeny på shell i oslo et sted (husker ikke hvor, var så trøtt)

 

Drivers grill meny /m 0,4 brus - 29 kr.

Grillpølse /u drikke - 31 kr.

 

Logikken er hvor ?

6809517[/snapback]

At sannsynligheten øker for at du kjøper meny neste gang du innom og de ikke har kampanje på den?

6812195[/snapback]

 

 

Men de opplyste ikke om priser, folk bestilte /u drikke osv. og betalte mer enn jeg gjorde /m drikke x]

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Det som også bidrar til lavepriser på enkelte produkter er VGs amtbørs og lignende tjenester. På disse varene presser man prisen max, mens man tar det igjen på andre varer.

 

Eks. fra en tidligere Mney butikk jeg jobbet: Før pris på lypsyl var 6.90 for alle variantene. Når man satte ned prisen på vanlig lypsyl satte man ned denne til 4.90, mens alle andre variantene ble priset til 11.90.

 

Når det er snakk om produksjon av brus så brukte ihvertfall det bryggeriet je ghadde sommerjobb hos, samme vaske og tappe linje for 1.5 L og 0, 5 L.

 

Grunnen til at 1.5 L er så mye billigere er nok fordi det er priskonkurranse på brus. Kassetilbud og andre tilbud bidrar til å sette lave priser på brusen. Dette tjener de igjen på 0,5 litrene som man tar skøhøy pris for.

Lenke til kommentar

Grunnen til de merkelige prisene på Cola er at de selges til to forskjellige markeder. 1,5-litersflasker skal man ha med seg hjem og sette i kjøleskapet. Man kjøper dem derfor der de er billigst, og man tar dem med seg hjem i bilen, så volum er ikke noe problem. Når man er ute og er tørst vil man ha den nå, den skal være kald, og man vil ikke ha en flaske man må bruke to hender når man drikker av flasken, for da ser man harry ut.

 

Ellers har jeg lagt merke til det samme med Rimis potetsalat. Når de har den inne koster den ca 14 for 1/2 kg, og 15 for 1 kg. Klarer ikke å se logikken i dette, men min mor har kjøpt 1/2 kg flere ganger. Det er mulig den lille er for markedet som ikke er spesielt økonomiske og bare ser på hva de tror de trenger den dagen.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...