Gå til innhold

Trenger noen tips til objektiv


Anbefalte innlegg

Da er jeg i gang! Har fått EOS30d uten objektiv (gave). Trenger tips til hvilket objektiv jeg skal kjøpe. Ønsker bare ett til å begynne med. Skal brukes til "vanlig" fotografering. Litt ute, dyr blomster og noe på ferie. Dersom jeg virker veldig "fersk" så ER jeg det. Pris er selvfølgelig viktig, men vil ikke ha "6 mnd." objektiv. Vil ha dette en stund. :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Sigma 17-70mm

 

God lysstyrke, kompakt, dekker det brennviddeområdet man bruker til hverdagsfotografering.

 

Du sier ikke hvor mye penger du vil bruke, da blir det også egentlig håpløst å gi noe godt råd, siden det finnes utallige objektiver for "hverdagsfotografering" fra de billige på 800kr til de dyre på 8000kr..

Lenke til kommentar
Pris er selvfølgelig viktig, men vil ikke ha "6 mnd." objektiv. Vil ha dette en stund.  :)

Det kommer jo mye an på hva du legger i dette. Det er mye lettere å komme med gode råd og tips hvis du setter litt mer konkrete prisrammer, f.eks. "helst rundt 3-4000 kr, men til nød opp mot 5000 dersom det må til" el.l.

 

For å legge ved noen tips:

Tamron 17-50 f/2.8 er en lyssterk normalzoom som har fått gode kritikker og mye ros. Optisk leverer den det samme eller bedre enn flere langt dyrere objektiver. Koster ca 3500 kr. Sigma har en tilsvarende (18-50), men den er dyrere og har større risiko for problemer på senere kameraer, samt at den har en mm mindre på vidvinkel, der én mm betyr ganske mye.

 

Sigma 17-70 f/2.8-4.5 er en normalzoom som er litt mindre lyssterk, men har tilgjengjeld større brennviddeomfang. Koster ca 3000 kr.

 

Begge disse gir relativt mye for pengene, samtidig som de er brukbare i forhold til kameraet. Skal du ha noe vesentlig bedre, må du også betale vesentlig mer.

 

Så har du Canon 17-85 f/4-5.6 IS, koster ca 5000 kr, og har fått god kritikk for de gode eksemplarene, men produksjonskvaliteten har variert nokså mye. Største feilen er vel, i tillegg til variasjon i produksjonskvalitet, at det er nokså lyssvakt. Kompenseres noe med IS (optisk billedstabilisator), som kompenserer for vibrasjoner etc. i kameraet når du tar bilder.

 

Ragamuffin nevner Canon 17-40 4L, den koster ca 6400 kr, og er et meget godt objektiv, særlig til 350D og 30D. Det de fleste "misliker" med denne, er vel helst at den burde hatt noen mm ekstra i tele-enden, og gjerne at den skulle vært mer lyssterk. På den annen side, hvis Canon skulle gjort det til samme pris, måtte den mistet L-en sin, fordi de måtte ta det igjen på dårligere byggekvalitet.

 

Neste hakk på stigen, er Canon 17-55 f/2.8 IS, som koster rundt 9000 kr. Et meget godt objektiv, men de fleste synes (muligens med rette) at det er for tungt og dyrt. Det har også IS.

 

Jeg personlig ville nok gått for Tamron 17-50 f/2.8 dersom budsjettet ikke tillot Canon 17-40 f/4L eller kanskje helst 17-55IS...

Lenke til kommentar
Takk. Vet ikke helt hva jeg skal "lete" etter. Men jeg kan få gode priser på Sigma er det gode linser?

De er bra de, men fordi Sigma ikke produserer på lisens, risikerer du litt dårligere fremover-kompatibilitet med senere kamerahus. Tvilsomt at du trenger å tenke så mye på det...

 

Ift. Sigma 20-40 f/2.8 du nevner, jeg ville heller gått for Sigma 18-50 f/2.8 (eller aller helst Tamron sin 17-50 f/2.8, som i tillegg er litt billigere). Det er et bra objektiv, for all del (støtter fullformat og 135-film også), men har litt snevert brennviddeområde...

Lenke til kommentar

Tror det må bli sigma, men er så usikkre på hva jeg skal kjøpe. Hadde vært fint med mulighet for nærbilder også, men det blir sikkert vanskelig med alt på en linse :hmm: Vet det ikke er utstyret som gjør fotografen, men hater å kjøpe litt for billig, "hadde du bare brukt 1000 kr mer så hadde...." osv..

Lenke til kommentar
Tror det må bli sigma, men er så usikkre på hva jeg skal kjøpe. Hadde vært fint med mulighet for nærbilder også, men det blir sikkert vanskelig med alt på en linse :hmm: Vet det ikke er utstyret som gjør fotografen, men hater å kjøpe litt for billig, "hadde du bare brukt 1000 kr mer så hadde...." osv..

Med Sigma 18-50 f/2.8 eller Tamron 17-50 f/2.8 (skjønner ikke helt hvorfor det må bli Sigma dog, du bør få en veldig god pris for at den skal bli billigere) har du ikke mange alternativer som ligger 1000 kr unna... Det måtte være Tokina 16-50 f/2.8 hvis noen skulle finne på å importere den, men det er også eneste. Canons 17-40 f/4L koster over 2000 kr mer, har dårligere omfang _og_ er mer lyssvak. Bedre byggekvalitet, ja, men du betaler en del for det...
Lenke til kommentar

Hvis du er villig til å ofre vidvinkel så er Sigma Sigma 24-60mm F2.8 EX DG et mulig alternativ til ca. 3300,- i butikk. Dette har fått bra reviews og er nok i hvertfall bedre optisk enn Sigmas 18-50 2,8 og 24-70 2,8. Hvordan det er ift Tamrons 17-50 2,8 er jeg ikke helt sikker på?

 

Får du _veldig_ bra priser på Sigma så kan du jo altids supplere med et Sigma 10-20mm F/4-5.6 EX DC HSM som ligger rett under 4000,- i pris. Et utrolig morsomt objektiv - ekstrem vidvinkel har definitivt noe for seg! :D

Lenke til kommentar

Det har vært satt søkelyset på kompatibiliteten mellom Canon hus og Sigma.

Vet ikke helt om det gjelder alle husene, eller spesiellt proffhusene, som jo også krever litt mer av optikken. Ville iallefall tatt noen testbilder og testet opp mot Tamron 17-50/f2.8 for eksempel, før man kjøpte det. Har heller ikke hørt at Tokina har hatt samme problem. Nikon's hus har tidligere fungert veldig bra med Sigma, bortsett fra D200, og muligens det nye D80, men der finnes fabrikk oppgraderinger, fordi problemet ligger i optikken's programm. I Canon's tilfelle har de fungert, men problemet har ligget i Canon's program, som jo ikke oppgraderes med tanke på å gi bedre kompatibilitet med Sigma, som jo utvikler optikken med såkalt "reverse engineering" uten kontakt med kamerafabrikanten. Det er mulig noen andre har mer informasjon om situasjonen idag.

Endret av brainware
Lenke til kommentar
Nikon's hus har tidligere fungert veldig bra med Sigma, bortsett fra D200, og muligens det nye D80, men der finnes fabrikk oppgraderinger, fordi problemet ligger i optikken's programm.

6801927[/snapback]

 

Litt OT:

Vil det si at mitt D80 som snart kommer i posten ikke vil fungere med mitt Sigma 18-50 f2.8? :cry:

Hvis så: er det mye trøbbel å få ordnet en slik fabrikkoppgradering?

Takker for svar...

 

EDIT: Har sjekket litt. Jeg kjøpte objektivet brukt, han jeg kjøpte det av har brukt det på en D2X. Men D200 er vel nyere enn D2X. Håper det vil fungere på D80...

Sorry for OT, ble bare litt stressa når jeg leste dette...

Endret av simpson
Lenke til kommentar
Vil det si at mitt D80 som snart kommer i posten ikke vil fungere med mitt Sigma 18-50 f2.8?
Problemene med Sigma på D200 er at på noen objektiver så fungerer ikke en egen fokuseringsknapp som er på D200. Objektivene fungerer korrekt på alle andre måter. Hvis man trykker på den knappen som er bakpå kameraet så skjer ingenting. Veldig mange brukere vil aldri oppdage problemet siden de aldri bruker den knappen. For de som bruker den knappen hele tiden så er det et stort problem.

 

Jeg har lest at Sigma oppdaterer objektivene så lenge de fremdeles er i produksjon.

Endret av Kristallo
Lenke til kommentar
Vil det si at mitt D80 som snart kommer i posten ikke vil fungere med mitt Sigma 18-50 f2.8?
Problemene med Sigma på D200 er at på noen objektiver så fungerer ikke en egen fokuseringsknapp som er på D200.

6805324[/snapback]

 

18-50 f2.8 står ikke på Sigmas liste over objektiver som måtte oppgraderes med D200, så jeg vil si det er en rimelig god sjanse for at det kommer til å fungere som det skal på D80.

 

Liste over objektiver som må oppgraderes for D200 her:

http://www.sigma-photo.co.jp/english/news/...10_exposure.htm

http://www.sigma-photo.co.jp/english/news/051221_hsm.htm

Lenke til kommentar
18-50 f2.8 står ikke på Sigmas liste over objektiver som måtte oppgraderes med D200, så jeg vil si det er en rimelig god sjanse for at det kommer til å fungere som det skal på  D80.

 

Liste over objektiver som må oppgraderes for D200 her:

http://www.sigma-photo.co.jp/english/news/...10_exposure.htm

http://www.sigma-photo.co.jp/english/news/051221_hsm.htm

6806248[/snapback]

 

Takker!

:w00t:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...