Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Hei!

 

Begynner og bli lei av å spille og har lyst til og bruke PC-en til noe annet. Har litt løst å drive med programmering. Gikk på VK1 Elektronikk i fjor og da hadde vi Assembly programmering på en AIM 6502 maskin. Blei veldig imponert over hvor raskt og lite man kunne lage programmet. Vi satte opp et lyskryss og fikk styr hele lyskrysse med 13 linjer (Nå skal det vel legges til at lyskryssmodellen var spesielt laget for denne maskina da).

 

Så på postene i denne kategorien og fant mye interessant her, men jeg fant bare Assembly ting til Windows og Linux. Hva skal man bruke for og lage et eget OS? Kan man bruke Windows (HLA var det vel den het) til og lage et OS eller må man ha et annet verktøy, virket som dette var kun til Windows siden den trenger filer i Windows.

 

Assembly er vel kanskje ikke det programmeringsspråket som lønner seg å lære ved tanke på og få jobber innen programmering, men gjøre dette mest for moro.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hei!

 

Bare sjekk ut denne linken først,

http://forum.sourcecode.no/viewtopic.php?t...um=51&replies=6

 

Du vil nok finne ut en god del dær ja...

 

Assembely er ikke noe som en lærer seg over natta eller på 2 uker. Men over lang tid og mye stunder for deg selv. Jeg er en nybegynner og har ikke brukt så mye tid på det ennå. Men den beste plassen som du kan begynne på er nok http//win32asm.cjb.net også da anbefaler jeg deg til og lese de textene som han har også sjekke link siden. Yahoo, Google og ellers andre søkemotorer fungerer også like bra og kjappere enn dette forumet.

 

Jeg finner mine sider ved og sjekke ut link sidene til folk også på yahoo/google i katalogene der. Liksom, du må kunne søke også :D

 

Ellers så vil jeg ønske deg lykke til og ha mange timer forran en monitor og vennene lurer på hvor du er i verden.

 

mvh.

Tor Danielsen

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
  • 2 uker senere...

Quote:


Den 2002-11-21 21:13, skrev IRQ1:

Hey, konge at noen forsatt bruker ASM, jeg har brukt assembly i snart 2 år men har fortsatt mye å lære.

Men tenkte jeg skulle være til litt hjelp og gi deg en link med mange gode tutorials og source snippet's.




en av de beste sidene på nette når det gjelder programmering...


:grin:

lykke til..:smile:


 

Takker! :smile:

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Vel, bare ta en titt på Unix kjernen, så kan de se hva du har å gjøre hvis en skal lage et OS.

ASM er bra å kunne, en pleier ikke lenger å lage programmer som kun er programmert i ASM, men en pleier å lage subrutiner og div. "snippets" med ASM.

ASM er også bra å kunne hvis du skal progge Vertex/pixelshaders i DX, eller OGL =)

 

spm? bare send en mail =)

Lenke til kommentar
  • 5 måneder senere...

Hei folkens, har selv funnet dette med ASM interresant, driver selv for tiden og lærer C++ (første programmeringspråket jeg noensinne har prøvd å lære meg, newbee ;-) ), og det skal jeg fortsette med, siden som dere sier og som jeg har lest flere steder at ASM ikke er tingen til å lage app i dag, men greit å lage enkelte ting med ASM som ikke lar seg gjøre i f.eks C++, av denne grunn, har jeg vurdert også å sette meg inn i ASM, selv om det ikke blir med det første da jeg driver med C++ og vil komme ordentlig godt inn i det først. Så kan vi jo se, men det kan jo bli morro.

 

Noen råd til bøker?

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Neppe noe stort point i å lære assembly, det jeg har fått mest ut av assembly er forståelse av manipulasjon av minne og debugging. Vil tro at det er bedre å spare opp til en god kompilator som Intel C++, skal litt til for å slå den på optimalisering av kode.

Lenke til kommentar

riktig, hva ligger prisen på den for tiden?. Det er jo for morroskyld at jeg vil lære Assembly, kansje det ikke er noe stort point i det som du sier, kansje du har rett, men det er morro uansett, alltid bra å kunne flere programmeringspråk er det ikke?.

 

Men det blir uansett ikke aktuellt før jeg har lært C++ ordentlig først, da kommer jeg nok til å "leke" meg litt med Assembly også.

 

(EDIT: Både Linux og Windows versjonen av Intel C++ koster $399) :-?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...