the_fire Skrevet 2. september 2006 Del Skrevet 2. september 2006 (endret) Vel som topic sier, Hvordan skal man lage det perfekte speilegget? Tenker mest på stekingen, siden det er der jeg sliter. Min smak mener at det perfekte speilegget har det gule (eggeplommen) med en hinne utenpå, og det som er inni skal være flytende. Solegg er det kalt Er altså steketiden og temperaturen jeg lurer på. Endret 2. september 2006 av The_Fire Lenke til kommentar
TheHead Skrevet 2. september 2006 Del Skrevet 2. september 2006 Jeg bruker forholdsvis sterk varme når jeg steker egg. Har en komfyr som er gradert fra 1 - 6, og jeg har plata på 5. Steketiden varierer da utifra hvor mye stekt du ønsker plommen. Skal man ha plommen litt mer stekt, så anbefaler jeg å skru plata ned til 4 etter å ha fått en stekeflate på egget. Personlig foretrekker jeg å steke egget på begge sider med hel plomme, hvor plommen fortsatt er flytende i midten, med bittelitt pepper på Ble skikkelig sulten nå..... Stikker ut og kjøper egg! Lenke til kommentar
Jarmo Skrevet 2. september 2006 Del Skrevet 2. september 2006 Absolutt ikke noe stark varme, heller litt svakere og noe lengre tid.. Lenke til kommentar
the_fire Skrevet 2. september 2006 Forfatter Del Skrevet 2. september 2006 Absolutt ikke noe stark varme, heller litt svakere og noe lengre tid.. 6788426[/snapback] Ulempen her er at eggeplommen blir gjennomstekt. Skal prøve TheHead sitt tips. Bruker dere smør, margarin eller olje? Teflon eller jern? Lenke til kommentar
Snorre Skrevet 2. september 2006 Del Skrevet 2. september 2006 Nå fortiden bruker jeg teflon da det er det eneste vi har ac stekepanne hjemme. Jeg bruker henholdsvis margarin til speilegg da olje setter en litt dårlig mak og spruter vanvittig under steking. Olivenolje flekker over hele komfyrene r ikke gøy. Kan forøvrig nevnes at jeg også ligger eggeplommen flytende i midten. Dette synes jeg er vanskelig å få til, spesielt om jeg skal steke egget på begge sider (noe jeg alltid gjør). Lenke til kommentar
Jarmo Skrevet 2. september 2006 Del Skrevet 2. september 2006 Absolutt ikke noe stark varme, heller litt svakere og noe lengre tid.. 6788426[/snapback] Ulempen her er at eggeplommen blir gjennomstekt. Bruker dere smør, margarin eller olje? Teflon eller jern? 6788566[/snapback] Blir ikke gjennomstekt hos meg nei, bruker teflonpanne og margarin.. Vil ha eggene mine akkurat som du så det så.. Lenke til kommentar
cyberPanda Skrevet 2. september 2006 Del Skrevet 2. september 2006 etter jeg så V for Vendetta har jeg bare spist "egg in a basket". det er basicly et speilegge som stekes inn i en brød/loff skive med et hull i. det blir dritgodt. Lenke til kommentar
Matias Skrevet 2. september 2006 Del Skrevet 2. september 2006 Brød- eller loffskive med hull i? Skjønte ikke det der helt. Lenke til kommentar
endrebjo Skrevet 2. september 2006 Del Skrevet 2. september 2006 Brød- eller loffskive med hull i? Skjønte ikke det der helt. 6791124[/snapback] Etter hva jeg greier å lese her, så skjærer man et hull i en skive og steiker skiven i pannen sammen med smør/olje. Deretter kakker man egget og lar det renne oppi hullet der det etter hvert blir stekt. Høres litt snålt ut. Lenke til kommentar
phnx85 Skrevet 2. september 2006 Del Skrevet 2. september 2006 For å få mitt perfekte egg trenges det sterk varme og margarin i pakken, helst jern panne. Egget stekes til eggehviten er blitt fast, altså ikke helt gjennomstekt. Litt vanskelig å forklare. Som regel blir det litt svidd/mørkt på undersiden, men det er bare godt. Hvis jeg har det travelt knuser jeg plommen og steker det på begge sidene. Da går det ekstremt for å steke. Lenke til kommentar
Gjest Bruker-95147 Skrevet 2. september 2006 Del Skrevet 2. september 2006 Speilegg: Ett egg, gjerne ett man ikke har lagt selv. jernpanne, meierismør, salt og pepper. Medium varm jernpanne, mens man nynner "its hard to be an rock and roller" freses smøret ut i pannen, med et lite hoftevrikk daskes egget på kanten av pannen, og via gripetangsmanøver ved hjelp av tommeltottene landes egget på denne smurte overflaten. Nå bruker man sine små blå til å bivåne at varmen fra pannen sakte, men sikkert transformerer flytende gugge til spiselig gugge. Her er det vanlig for veldannete individer å drenke eggeplommen med overskuddsfett fra pannen (fjerner haneronken), når hviten er "stødig", og du etter tilstrekkelig drenking har fjernet det unevnelige, så stikker du ikke foten, men en stekespade under herligheten, og løfter denne over på en smørt (jada smør) brødskive. Så tar du på deg en nystrøket kofte, foretar ett lugubert hallingkast ved kjøkkenbordet, og kverner litt havsalt, og hvitpepper over huppsideisi, og voila! Lenke til kommentar
cyberPanda Skrevet 2. september 2006 Del Skrevet 2. september 2006 Brød- eller loffskive med hull i? Skjønte ikke det der helt. 6791124[/snapback] Etter hva jeg greier å lese her, så skjærer man et hull i en skive og steiker skiven i pannen sammen med smør/olje. Deretter kakker man egget og lar det renne oppi hullet der det etter hvert blir stekt. Høres litt snålt ut. 6791157[/snapback] det er kanskje litt snålt, men det smaker kjempegodt. og er veldig enkelt å lage og spise. Lenke til kommentar
KissaMcDuck Skrevet 3. september 2006 Del Skrevet 3. september 2006 Jeg kakker 3egg, kaster alt jeg vil ha av grønnsaker (løk, chilli, hvitløk, paprika, soltørkede tomater osv) rett oppi pannen. Så krydrer jeg det godt og tester alltid ut noe nytt (pesto e.l), steker det på svak varme, og spiser det på ristet brød med aioli, tabasco og HEINZ kchup. Når jeg gidder. Hater forøvrig rennede plomme :/ Lenke til kommentar
Gjest Bruker-95147 Skrevet 3. september 2006 Del Skrevet 3. september 2006 Jeg kakker 3egg, kaster alt jeg vil ha av grønnsaker (løk, chilli, hvitløk, paprika, soltørkede tomater osv) rett oppi pannen. Så krydrer jeg det godt og tester alltid ut noe nytt (pesto e.l), steker det på svak varme, og spiser det på ristet brød med aioli, tabasco og HEINZ kchup. Når jeg gidder. Hater forøvrig rennede plomme :/ 6796158[/snapback] Neimen kjære deg da KissaMcDuck, trådtittelen er "hvordan tilberede det perfekte speilegg". Den guffen du beskriver vil for meg se ut som noe som allerede har vært inni folk ... Lenke til kommentar
KissaMcDuck Skrevet 3. september 2006 Del Skrevet 3. september 2006 Hehe, joda. Ser poenget, men det er ganske godt Lenke til kommentar
Gjest Bruker-95147 Skrevet 3. september 2006 Del Skrevet 3. september 2006 Hehe, joda. Ser poenget, men det er ganske godt 6796327[/snapback] Greit, du er tigitt for ditt ubertramp Lenke til kommentar
KissaMcDuck Skrevet 3. september 2006 Del Skrevet 3. september 2006 Hurra!, Ser du er heller konservativ når det kommer til eggsteking, er fan av det og Lenke til kommentar
Gjest Bruker-95147 Skrevet 3. september 2006 Del Skrevet 3. september 2006 Hurra!,Ser du er heller konservativ når det kommer til eggsteking, er fan av det og 6796400[/snapback] Helt riktig, både fra oppfostring, og utdannelse er jeg nok rimelig fundamentalistisk når det gjelder grunnoppskrifter. Jeg sikler uhemmet når jeg minnes frokosten hjemme hos bestemor sånn ca. rundt 1485. Hun hadde noen yppige frittgående høner, som i tillegg til naturlig føde, fikk tørkede rekeskall å meske seg med. Fargestoffene i rekeskallene gav eggeplommene en spesiell gylden kulør, og disse tilberdt på fundamentalistisk korrekt måte, for deretter å lande på en skive hjemmebakt brød iført godt smør, blir for meg det eneste riktige. Lenke til kommentar
kdog Skrevet 3. september 2006 Del Skrevet 3. september 2006 teflonpanne god varme bittelitt olje stekespaden klar klinker egget og rører det sammen før det stivner Dermed har jeg et speilegg med både plomme og hvite over hele brødskiva. Lenke til kommentar
Gjest Bruker-95147 Skrevet 3. september 2006 Del Skrevet 3. september 2006 teflonpannegod varme bittelitt olje stekespaden klar klinker egget og rører det sammen før det stivner Dermed har jeg et speilegg med både plomme og hvite over hele brødskiva. 6796699[/snapback] Feil du ender ikke opp med et speilet egg, du ender opp med "noe" mellom eggerøre, og omelett. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå