SvennAndre Skrevet 31. august 2006 Del Skrevet 31. august 2006 (endret) Oppskrifter! Her vil jeg få en fin tråd med oppskrifter. En post per oppskrift. INGEN SKAL DISKUTERE HER INNE I MOTSETNING TIL DEN ANDRE TRÅDEN, BARE POSTING AV OPPSKRIFTER!! Og vær snill og ikke post simple ting som grandiosa steking etc. Posten MÅ inneholde følgende detaljer: - Hva som trengs av kjøkkenutstyr (så folk som ikke har ovn etc bare kan bla forbi) - Hva som trengs av matvarer, ingredienser. Legg til hvor det kan kjøpes om det er noe spesielt, som feks øggabøggafrukten fra afrika. - Legg til hvor mange porsjoner/personer oppskrifta er beregnet for. - PRIS, skriv ca hvor mye man må regne med å må ut med for ingrediensene. - Hvor lang tid det tar fra man begynner til man sitter ved bordet. - Et avsnitt om forberedelser(Om det er noe som skal lages dagen før selve måltidet feks.) - Så går man igang og forklarer steg for steg hvordan måltide skal lages. Vær nøyaktig og presis. Følg denne malen, hvis dere vil, når dere skal legge inn ny oppskrift! [SIZE=7]NAVN PÅ RETT[/SIZE] - Ustyr: - Ingredienser: - Porsjoner: - Totalt tid: - Total kostnad: - Evt. forberedelser: - Selve oppskrifta: Et eksempel på ei oppskrift fra meg: Pasta med ostesaus - Ustyr: Ovn, kasseroller, visp - Ingredienser: 500gram spaghetti, 0.5dl melk(varieres), 40gram smør, 50gram siktet hvetemel(varierer), salt & pepper, så mye ost man føler man vil ha, - Porsjoner:2-3 - Total tid: rundt en halvtime - Total kostnad: 100,- - Evt. forberedelser: Ingen - Selve oppskrifta: Først tar man å fikser en kasserolle med vann, og kok spaghettien som anvist på pakken. Ta en annen kasserolle, og slå plata på middels. Smelt smøret. Når smøret har smelta, sikt litt mel over slik at det blir klumpete i bunn. Så sper du i litt melk, ikke alt. Visp hardt slik at det løser seg opp. Så lar man det koke opp, sper i mer melk, og holder på til du syns at sausen er passe tykk(husk at osten som skal i senere gjør den tykkere). Når du mener at sausen er grei, lar du småkoke i 5-10min. Smak til med salt & pepper. Nå slår du platen helt av, eller setter den på 1/lav. Skjær osten i litt store biter, og ha oppi sausen. La dette stå og smelte på lav varme til osten er helt smelta. Deretter tar du spaghettien på en tallerken, og ha sausen over. I denne sausen kan man og tilsette litt skinke, om man liker det. Ha skinka oppi før du lar sausen småputre litt. Man kan og skjære opp en halv stor løk i biter og ha oppi. Alt etter hva man foretrekker. Moderator; Får finne ut om dere vil beholde denne sammen med den andre, denne er pure oppskrifter og det skal være ordentlig kokebok til slutt. Uten chit-chat. Endret 31. august 2006 av ThaAndre Lenke til kommentar
Snorre Skrevet 31. august 2006 Del Skrevet 31. august 2006 Vel, dersom denne tråden skal fungere som kokebok så og si er det greit for meg at den er åpen hvertfall. Den andre er jo mer diskusjon og presentasjon rundt oppskrifter slik den ser ut nå. Hvordan ser du for deg at dette skal gjøres da? For personlig har jeg et par forslag. Man kan samle alle oppskriftene i førstepost og passe på at de følger gitt oppsett. Man kan så indele i kategorier som frokost, lunsj, middag, dessert og kvelds. Og gjerne ha subkategorier innen der igjen som kylling, lam, hvetebakst osv. Eventuelt kan du dele opp i kategorier som nevnt, men bare direktelinke til posten med retten hvor da linken er navnet på oppskriften. Som f. eks: Middag Kylling: Kyllinggryte Pitabrød med kylling og grønnsaker Du får bare sende en PM om du trenger hjelp til å ordne noe. Eventuelt rydde vekk off-topic ting osv. Snorre Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå