Gå til innhold

Merge/sette sammen linjer i Illustrator.


Anbefalte innlegg

Hei! Jeg har støtt på et problem under produksjon av en logo i Illustrator.

Løsningen på dette problemet kunne vært å bruke Photoshop, men det får vi ikke lov til.

 

Logoen skal brukes i skolesammenheng på VG1, MK. Den skal være en utside på vår egen "mappevurderingsmappe". Hver enkelt skal altså lage sin egen logo som kjennetegner hvilken person som eier mappen.

 

Jeg startet med noen enkle grovskisser og kom til slutt fram til et resultat jeg trodde kunne bli ganske bra. Deretter satte jeg i gang og prøvde å lage den i Illustrator, dette gikk ganske bra og jeg fikk et resultat jeg er rimelig fornøyd med. Men det er selvfølgelig nå problemene kommer... Siden jeg bruker Illustrator vil den jo bare se på "ferdigkontruerte rektangler, sirkler, trekanter osv" som "tette" mens streker ved siden av andre streker ikke vil danne en "tett" boks.

 

Det jeg lurer på er hvordan man kan kople sammen to og to streker og lage en boks som man kan fylle med en farge.

 

Så var det hva logoen forestiller da og mine fremtidsutsikter for den som sikkert kan være greit for dere å vite.

 

Logoen skal forestille bokstavene MPL (PLM=Preben***** ****) M'n og P'n flyter i hverandre og er øverst i logoen, mens L'n står etter P'n og danner sirkelen som M, P og L (L er riktignok noe "inni" sirkelen) står oppå.

Videre skal M og P ha et gradvis skille mellom seg ved en farge som lysner eller mørkner i det "usynlige" skillet. Selve sirkelen hadde jeg planer om skulle forestille en kameralinse etterhvert. Jeg har også vurdert om det skal stå "Productions" etter L'n eller som en del av P'n og L'n så det liksom blir: MPLroductions" men da blir samtidig L'n mer eller mindre "usynlig" tror jeg. Denne teksten Productions skal da eventuelt gå rundt sirkelen og ende omtrent ved starten av M. Productions skal skrives med Tekstverktøyet hadde jeg tenkt og ikke tegnes inn som MPL har.

 

Men for å bruke gradient og fargeverktøyet må det jo gå ann å fylle farge inn og ergo må jeg ha "tette bokser" og ikke bare "strek-til-strek".

 

Logoen slik den er nå og Illustratorfilen kan dere finne under denne teksten.

La ved enda et bilde som lettere forklarer hvordan man ser "MPL"

plmforkl.GIF

Endret av TSP
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Haj! Er du i slekt med Bjørn Ivar og Liv?

 

Hadde jeg vært deg, ville jeg sett på det som du har laget som en detaljert skisse. Jeg foreslår at du begynner på ny, men at du skiller bokstavene. Du vet jo selv hvor du vil graderingen skal være :)

Jeg hadde tonet ned det laget du allerede har og låst det. Så ville jeg laget et nytt lag, muligens ett for hvert objekt du har og...

 

Hilsen en ikke-helt-Illustrator-ekspert :thumbup:

 

Edit: Hvis jeg forstod det du mente da... :blush:

Endret av kattekwinnen
Lenke til kommentar
Haj! Er du i slekt med Bjørn Ivar og Liv?

Haha, nei, jeg er nok ikke det ;) ^^

 

Hadde jeg vært deg, ville jeg sett på det som du har laget som en detaljert skisse. Jeg foreslår at du begynner på ny, men at du skiller bokstavene. Du vet jo selv hvor du vil graderingen skal være :)

Nja, kanskje det blir litt feil å kalle det en skisse, jeg vil heller kalle det starten, selve utgangspunktet som skal forme/lage resten. Har fått mange responser på at de ikke ser bokstavene og at de burde skilles, og at hele fornavnet bør komme inn. Men selv føler jeg at noe slikt vil ødelegge logoen og ideen med den.

 

Jeg hadde tonet ned det laget du allerede har og låst det. Så ville jeg laget et nytt lag, muligens ett for hvert objekt du har og...
Skjønner ikke helt hva du sikter til her...?

 

Eller jo, jeg gjør muligens det når jeg tenker meg om. Jeg tok i alle fall å laget et nytt layer og streket dermed over de gamle strekene med blyantverktøyet for så å fylle de med gradients, jeg ble ikke helt fornøyd med noen gradients dog og jeg er derfor noe avventende til hva jeg gjør med det.

 

Hilsen en ikke-helt-Illustrator-ekspert :thumbup:

Jeg gir blaffen i om folk som svarer meg er eksperter eller ikke, så lenge de svarer seriøst og dannet. ;)

 

Men nå har jeg oppdatert logoen til det bedre (hvertfall slik jeg ser det). Jeg har lagt til strekeffekten "kullstift", jeg endret litt på ene buen i det som skal forestille en M så man tydeligere kan se at det faktisk er en M. Og jeg lå på skriften Productions. (planen er jo gjøre "productions" noe tydeligere)

plm3.gif

Endret av The Strategy-player
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...