Gå til innhold

Lisens pliktig med tv-kort!


VikinGz

Anbefalte innlegg

Vell, uten DVB lisens vil ikke min Dreamboks fungere mot hverken Viasat eller Canal Digital sine nettverk, med andre ord kan jeg ikke dekode NRK. Siden jeg ikke kan se NRK bør jeg da heller ikke være pliktig til å betale.

 

 

Hva er poenget med en parabol tuner som ikke kan ta inn noen kodede kanaler? Det finnes en del gratis ukodede kanaler som man kan se, bør man framdeles betale lisens til NRK?

Jeg er helt enig at du ikke burde betale lisens, men NRK mener noe annet. Selv om du ikke får inn NRK så må du betale lisens.

 

Det er jo et lignende problem med folk på "landet" som ikke får inn NRK2 overhodet. Disse har spurt om halv lisens/rabatt men må alikevel betale full.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Hva om jeg da takker nei til en slik boks? Har da ikke noe mulighet til å ta inn NRK og bør slippe lisens.

6777802[/snapback]

Forutsatt at du ikke er tilknyttet en kabelleverandør som fortsetter å sende analoge signaler, bør dette bli konsekvensen. Tror dog at lisensloven må skrives om for den nye digitale hverdagen, og før vi får se den nye lovteksten er det vanskelig å si noe sikkert. NRK er en av landets største arbeidsplasser, og ønsker nok at lisensplikten blir så bred som overhodet mulig. Dem træng pæng.

Lenke til kommentar
kjenner en som er nrk lisens kontrolloer, og han sier saa lenge det er en tuner, saa er den lisenspliktig, og de kikker inn vinduet, og noterer hvor mange tv og pc'er de har foer de ringer paa

men naar det digitale bakkenettet kommer slipper vi nok alt lisens tullet, for da kan de stenge av kanalene digitalt

6764979[/snapback]

 

Dette har de faktisk ikke lov til. Om de sniker inn vinduene dine for å se om du har TV eller PC'er, så kan du rett og slett anmelde dem. Dessuten er man ikke pliktig til å slippe dem inn, de kan kun komme inn ved hjelp av politi, og da må det være skjellig grunn til mistanke - og jeg tviler på at politiet prioriterer slike saker.

 

Selvfølgelig, hvis TVn din står åpent slik at alle kan se den uansett er det noe annet.

 

 

edit: hmmm, *se nøye* oi, 4 sider... da er dette sikkert sagt før :blush:

Endret av KriFos
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...