Gå til innhold

Er "Raptor" verdt pengene?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

RAID med vanlige 7200 disker kan ikke gjøre noe med ledelsen en Raptor har i tilgangstider. Tilgangstidene på en 10 000 RPM disk er og blir bedre enn tilgangstiden på en 7200 RPM disk. Tror heller ikke 2 stk. 250 GB disker kan nærme seg 1 stk Raptor 150 GB, verken i lese/skriveytelse eller i tilgangstider (men er litt usikker på hvor mye lese/skriveytelsen øker i raid, så ta den med en klype salt).

Lenke til kommentar
ASAD: Var opplyst som et eksempel på min erfaring med raptorer.

 

Mener å huske at 7,5 er ca halvparten av 14...

6760464[/snapback]

 

Halvparten av 14 er nok 7 :)

 

Mvh,

Christoffer ;)

6760952[/snapback]

 

Det var jo heller ikke meningen fra min side å si at det tok halvparten så lang tid heller daa. 14 min, ca. Men nå har det spora av :p

Lenke til kommentar

Det er verd å merke seg at hvis du går for Raptor så yter den nyeste versjonen av 74GB-utgaven like bra som den på 150GB. Tidligere 74GB-utgaver hadde mindre cache, og to plater og dermed lavere transferrate. Den nye har 1 plate, like rask transferrate som 150GB-utgaven med sine 2 plater.

 

Selv har jeg den gamle Raptor 74GB på jobben og kan ikke si jeg legger spesielt merke til at det går raskere enn på en tilsvarende maskin med en vanlig 7200rpm disk. Det er litt bedre ytelse, men jeg legger mer merke til søke-støyen enn ytelsen.

 

Hjemme har jeg prioritert kapasitet fremfor ytelse, men må innrømme at jeg har litt lyst på den nye Raptoren. Men innerst inne håper jeg at gode flashdisker kommer på markedet til en god pris så leg "slipper" å kjøpe Raptor.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

har nettopp kjøpt en raptor 74gig, er veldig fornøyd med den så langt. men jeg lurer på om dere andre får en "knake"-lyd(sånn man ofte hører på gamle pcer) når den jobber hardt? ikke misforstå meg nå, det er ikke en lyd som varsler om noe feil, men som hører ganske godt. skulle gjerne postet et lydopptak:)

Lenke til kommentar
Hei!

 

Har lest mye bra og faktisk mye dårlig om den nye "Raptoren", er det noen som kan gi meg noen tall eller tester på hvor mye kjappere den egentlig er? Er litt dumt å bruke penger på den om de bare booter Windows 10 sekunder kjappere :thumbdown:

 

Da kjøper jeg heller en HD på 320GB :thumbup:

 

Mvh,

Christoffer :)

 

EDIT: Typo!

6759557[/snapback]

vis du har en raptor så bruker du den til windows og spill, sån at man ikke trenger å _Vente_ på windows vis du pakker ut rar eller flytter på filer :)

er det jeg bruker min til og hva mener du med NY? 150GBen? eller 74GBen med 16 MB Cache og NCQ?, min raptor er 83,3 MB/s på transfer, kan variere men er det den er mest på, nye 74GB raptoren med 16MB cache er raskere en 150GB 16MB raptoren på noen tester også

4487.png

:love:

Gamle 74GB Raptoren med 8MB cache

Western_Digital_WD740GD(4).gif

 

 

 

har nettopp kjøpt en raptor 74gig, er veldig fornøyd med den så langt. men jeg lurer på om dere andre får en "knake"-lyd(sånn man ofte hører på gamle pcer) når den jobber hardt? ikke misforstå meg nå, det er ikke en lyd som varsler om noe feil, men som hører ganske godt. skulle gjerne postet et lydopptak:)

6846972[/snapback]

ekke noe feil med den lyden, hørers akuratt ut som en gammel ibm harddisk fra 1997?

Lenke til kommentar

høres ut som en gammel trapp som knaker(ikke knirker) når disken jobber. lyden er ganske høy og overdøver resten av pcen. har disken stående, ikke liggende som vanlig. kan det være med på å forårsake lyden?

 

har hørt samme lyd på gamle pcer, men om de hadde ibm disk eller ikke vet jeg ingenting om.

Endret av Bjarnez
Lenke til kommentar

Nå har jeg hatt både 37Gb og 74Gb versjonene i raid 0. Uansett hva som blir sagt om test programmer osv osv så er systemet mye mer responsivt enn med standard 7200 rpm disker. En annen ting er at oppsettet på msakinen du tester på er en veldig viktig faktor som vises godt på ytelses testene.

Raid 0 eller ikke diskusjonene sopm florerer er også temmelig 'oppblåste' mener nå jeg.

Jeg vil nå heller si å miste 74x2Gb er 'mindre' ille enn at en 400GB ryker. Man sparer sjeldent eller aldri viktige data på en disk på tilsammen 150Gb.

( Jeg har heller aldri opplevd en disk som har ryke etter korttids bruk feks 1-3mnd) Jeg har fortsatt en 800mb disk jeg brukte på min første Pentium på 75mhz. - det kommer helt ann på hvordan en bruker utstyret! Disker generellt tåler ikke å stå på i 4-5 timer å så bli satt under et vindu med -grader. Det 'pulverfine støvet' som etterhvert utvikler seg av mange timers bruk blir som asfallt på disken dersom variasjonen på temperaturen blir for stor. Akkurat nå har jeg 17 disker fordelt på 4 PC'r alt fra raptorer til 400GB maxtor - og alle fungerer glimmrende til sitt bruk)

Men igjen bruker du PC'n til office prg og den slags ting er jeg helt enig i at Raptoren er 'overkill'

Lenke til kommentar
Bjarnez: Det er den lyden disken lager, helt normalt.

6847547[/snapback]

Men lyden er jo unormalt støyende! Har lest tester på raptor og de konkluderer med at raptor ikke er mer støyende enn andre disker! Det er ihvertfall ikke tilfelle for meg!

6847564[/snapback]

Testene måler ofte bare én av to støynivåer: støyen ved tomgangskjøring og ikke støyen ved søking. Ved tomgang er det lite støy siden det kun er suselyden fra motoren, oljelagret og luftsus som lager lyden. Ved søking er det flytting av lesearmen som lager støyen. Lesearmen kan flytte seg opp til over 100 ganger per sekund og vil ofte høres ut som en knakelyd eller rask knatring. Lesearmer på harddisker kan være optimalisert for enten lavt støynivå eller raskest mulig bevegelser. Lesearmen på raptor er definitift laget for raskest mulig bevegelser og optimalisert deretter. Dette gir et høyt støynivå ved søking.

 

Det er to måter å dempe støyen fra disken på:

1. Som allerede nevnt kan man henge disken opp i strikk. Dette gjør at vibrasjonene fra disken ikke forplanter seg gjennom metallet i kabinettet slik at kabinettet vil fungere som en høytalermembran.

2. Lydbåren støy kan dempes ved at man har et lag med lyddempende materiale rundt disken, ikke i direkte kontakt med harddisken for det vil gi veldig høye temperaturer (100'C++), men minst et par cm unna, f.eks i taket og gulvet av 5,25" brønnene der disken er opphengt. Dette vil hindre at luftstøyen treffer metallet og at metallet forplanter lyden videre og ut av kabinettet.

Lenke til kommentar

Kjøpte zalman hdd kjøler til raptor disken min. Det fungerer sabla bra. Nesten all lyden blir dempet pga gummioppheng, samt at disken er kjølig.

 

Raptor er i mine øyne verd pengene. Jeg bruker andre disker til lagring, og selv med relativt "treg" PC så er jeg gjerne den første som joiner nye level i forskjellige spill pga rask load tid. Det er snakk om vesentlige forskjeller her, gjerne dobbelt så raskt som andre. Har også opplevd litt mindre hakking i enkelt spill på steder hvor det loades texturer og slikt. Mer minne hadde sikkert hjulpet mer, men begynner å bli dyrt når man passerer 2GB.

 

-Ko_deZ-

Lenke til kommentar
Nå har jeg hatt både 37Gb og 74Gb versjonene i raid 0. Uansett hva som blir sagt om test programmer osv osv så er systemet mye mer responsivt enn med standard 7200 rpm disker. En annen ting er at oppsettet på msakinen du tester på er en veldig viktig faktor som vises godt på ytelses testene.

Er det virkelig en annen ting? Man tester vel for å finne ut hva som gir den beste brukeropplevelsen og ikke for å få "kule, høye tall". Altså at det er brukeropplevelsen som teller og ikke hva mer eller mindre syntetiske tester viser av skrytetall.

 

Raid 0 eller ikke diskusjonene sopm florerer er også temmelig 'oppblåste' mener nå jeg. Jeg vil nå heller si å miste 74x2Gb er 'mindre' ille enn at en 400GB ryker. Man sparer sjeldent eller aldri viktige data på en disk på tilsammen 150Gb.

( Jeg har heller aldri opplevd en disk som har ryke etter korttids bruk feks 1-3mnd) Jeg har fortsatt en 800mb disk jeg brukte på min første Pentium på 75mhz.  - det kommer helt ann på hvordan en bruker utstyret! Disker generellt tåler ikke å stå på i 4-5 timer å så bli satt under et vindu med -grader. Det 'pulverfine støvet' som etterhvert utvikler seg av mange timers bruk blir som asfallt på disken dersom variasjonen på temperaturen blir for stor. Akkurat nå har jeg 17 disker fordelt på 4 PC'r alt fra raptorer til 400GB maxtor - og alle fungerer glimmrende til sitt bruk)

Men igjen bruker du PC'n til office prg og den slags ting er jeg helt enig i at Raptoren er 'overkill'

6847750[/snapback]

Hæ? Fint pulver inni diskene? Hvor har du dette fra? Det skal absolutt ikke være noe støv og pulver inni diskene. Pulver og støv ødelegger disker.

 

Angående oppblåst raid-diskusjon. Det kan godt hende, men fakta er at data er ikke sikre uansett om de ligger på en 74GB partisjon eller på en 400GB partisjon. Skal man ha sikkerhet må man ha redundans (backup, Raid1, 10, 5 etc men ikke såkalte Raid0 som slett ikke har noe med redundans å gjøre til tross for R'en i navnet). Jeg blir oppgitt når folk med 17 disker ikke tar det med backup og redundans seriøst og anbefaler Raid0 fordi 150GB er "for lite" til å ha viktige data på. Viktigheten av dataene behøver på ingen måte å være proposjonal med størrelsen.

 

Hvis disker har små produksjonsfeil så vil det som regel gjøre at disken kræsjer i løpet av kort tid. Det gjør at feilraten faktisk er størst når disken er ny og hvis den klarer seg fint gjennom i flere måneder så vil den mest sansynlig klare seg fint i flere år fremover. Det er først etter mange års bruk at feilraten sakte stiger igjen. Kurver over feilrate vs. tid lages ofte med en logaritmisk tidsakse og en lineær akse for feilrate. Denne kurven ser som regel ut som bokstaven U.

Lenke til kommentar

LOL - sitter og klasker mig på lårene og holder på å le mig ihjell - når jeg leser disse tråde, der dukker opp hver 3. måned ;)

 

Det er mere end 2 år siden, at TomsHardwareGuide 'busted' denne myte om RAID0 og Raptor! :thumbup:

 

Les og forstå:

"If you haven't gotten the hint by now, we'll spell it out for you: there is no place, and no need for a RAID-0 array on a desktop computer. The real world performance increases are negligible at best and the reduction in reliability, thanks to a halving of the mean time between failure, makes RAID-0 far from worth it on the desktop... Bottom line: RAID-0 arrays will win you just about any benchmark, but they'll deliver virtually nothing more than that for real world desktop performance. That's just the cold hard truth."

Source: http://www.anandtech.com/storage/showdoc.aspx?i=2101

 

Defragmentering er nøgleordet til raskere oppstart av Windows og ønsket om å være første man på brettet i f.eks BF2.

(Vel å merke hvis man bruker et defrag-program som f.eks Norton Speeddisk, hvor man selv kan definere hvilke filer, der skal ligge hvor.)

 

Slå på "BootLog" når dere starter Windows og ta en tit i den txt-fil. Bruk derefter Norton SD til at få lagt disse filer først på disken.

Jeg vil her påstå, at en gammel IDE 40GB Maxtor kan loade Windows like rask som noget "konfirmand-oppsett" av Raptor i RAID0.

 

Kimmer

Lenke til kommentar

Kimmer: Det er vel og bra at du klasker deg på låret og ler av alle de som liker høyere sustained transferrate, men jeg for min del synes RAID0 er ypperlig med Raptor, spesielt fordi jeg pakker mange filer til store filer, for ikke å snakke om utpakking.

 

2x Raptor 150GB i RAID0 kan ikke sammenlignes med 1x 160GB WesternDigital når det kommer til flytting av data, søking, responstid o.l. når det er snakk om å prosessere mange filer.

 

Og btw - En gammel IDE 40GB Maxtor var vel typisk 'a whopping ATA66', samt at søketiden på de gamle diskene var mye dårligere enn dagens, så nei - den er ikke like kjapp.

Lenke til kommentar

Hadde ett elitegroup kn1 hovedkort som er av de noe billigere kortene. Når jeg satte inn en raptor disk (74Gb) fikk jeg knitring på lydkortet (Soundblaster x-fi) som var virkelig irriterende. Nå har jeg kjøpt ett nytt asus hovedkort og susinga forsvant.

Er det den noe høyere spinhastigheten eller andre faktorer vedrørende raptordisker som gir disse symptomene?

Endret av Lugmeister
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...