Gå til innhold

Bør Norge garantere lave strømpriser?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Det kommer an på hva du mener med at "norge burde tilby". Tenker du på et pristak? Skal det gjennomføres med at staten betaler toppene eller at det er forbudt å ta mer enn så og så mye for strømmen eller andre metoder? Hvor mange kWh per år skal i så fall garanteres per husstand/innbyger eller bedrift? Hva skjer om denne garantien ikke kan møtes? Eller at kraften blir eksportert for en etter markedssituasjonen kunstig lav pris?

 

Skal forresten undersøke om det er noen bra plasser å flytte denne avsporingen.

Redigert: Jeg splittet like gjerne ut avsporingen fra tråden Rekordhøye Strømpriser - post dine råd her! og lagde en egen tråd.

Lenke til kommentar

Det burde isafall være feks de første 20 000 kwt som hadde en fast lav pris da dette kom alle tilgode, så en gradvis økning fra 20000 til 30000 og en kraftig økning for det over der igjen.

Dermed hadde en skjermet vanlige folk og tatt litt ekstra hos dem som bare må ha villa på 3-400 kvadrat med oppvarmet innkjørsel og oppvarmet garasje :hmm:

Lenke til kommentar

Det hadde sikkert fungert på et vis. I hvertfall for private husstander, dersom det ikke hadde gått sport i å få registrert huset og garasjen som to boliger, eller sette av et kott i kjelleren som "hybel" for å kunstig registrere huset som to husstander. Eller det går sport i å lage ulovlige elektriske koblinger mellom boliger for at de med 400m^2 kan bruke av den billige strømmen som de med 40m^2 bolig likevel ikke bruker.

 

Hvis det ville fungert så ville det fungert litt på samme måte som økt skatteprosent ved økt inntekt. Men jeg er ikke noen tilhenger av å ha skarpe innslagspunkter. I så fall ville jeg foretrukket en jevn økning av avgiften.

 

Jeg kom på en annen ting: En betydelig del av private boliger leies eksklusive strøm. Det vil for det første si at beboeren ikke har lov til å bedre isolasjonen, innstallere varmepumper osv. For det andre betyr det at eieren kan gi bleng i hvor mye strøm beboeren bruker og hvor ineffektiv energibruken i huset er. På den andre siden er noen utleieboliger inkludert strøm. Det betyr at beboeren kan gi bleng i strømforbruket sitt siden det er eieren som sitter igjen med regninga. Burde det ikke være sånn at både eieren og beboeren betaler for strømmen? Altså at begge får en økonomisk belastning hvis de ikke reduserer strømforbruket sitt? Kanskje dette burde vært regulert gjennom husleieloven til f.eks at eier og beboer er tvunget til å betale 50% av strømregninga hver?

Lenke til kommentar
Jeg kom på en annen ting: En betydelig del av private biligere leies eksklusive strøm. Det vil for det første si at beboeren ikke har lov til å bedre isolasjonen, innstallere varmepumper osv. For det andre betyr det at eieren kan gi bleng i hvor mye strøm beboeren bruker og hvor ineffektiv energibruken i huset er. På den andre siden er noen utleieboliger inkludert strøm. Det betyr at beboeren kan gi bleng i strømforbruket sitt siden det er eieren som sitter igjen med regninga. Burde det ikke være sånn at både eieren og beboeren betaler for strømmen? Altså at begge får en økonomisk belastning hvis de ikke reduserer strømforbruket sitt? Kanskje dette burde vært regulert gjennom husleieloven til f.eks at eier og beboer er tvunget til å betale 50% av strømregninga hver?

 

Om en fikk en løsning som den jeg nevnte ovenfor ville vel det enkleste være at en kunn kunne leie ut eksl strøm, dermed ble strøregningen sendt til leietaker og han fikk rabatten.

Ved huseiere som leier ut og ikke bryr seg med forbedringer så bør dette klart legges inn i husleieloven, feks at ved klare mangler som huseieren blir pålagt å utbedre og ikke gjør dette innen feks 3mnd, så kan leietaker får dette gjordt og trekke det fra på husleien.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...