jojo123 Skrevet 26. august 2006 Del Skrevet 26. august 2006 (endret) For dere som lurer på hva Laugenstang er, så er det en form av en tysk spesialitet. Det er en deg, som kan finnes i mange former. Det er en salt deig, men salt på toppen. Jeg liker best å lage stenger, for det er enklest. Andre varianter: Laugenbretzel Laugenbrötcen Sponsorer: Mamma, som har kjøpt i mel og gjær osv. Her er oppskriften, hentet fra et tysk kvinnerforum. (Gofeminin.de) Her er mammas kjøkkenvekt. Den skal idag hjelpe meg med å veie opp mel og smør. Her er mammas melboks. Den inneholder nesten akkurat det jeg skal ha. Så mamma må nok fylle på den neste gang. Her er ca. halvparten av melet på vekta. Den er selvsagt for liten til å måle en kilo. Her er alt melet i den fine blåe bollen. Her er gjæren, jeg gidder ikke bruke fersk-gjær, det er mye mere jobb. Her er saltet. Det er dette som skal i deigen. Her er smøret, det skal smeltes i en kjel. Her er smøret i kjelen. Her er melken. Ikke noe Tine-shit her nei. "Smått er godt!" Her er smøret smeltet, og melken tatt oppi. Nå har blandingen en fin temperatur. Her er det fabelaktige redskapet "sleiv", det kan bruker til å røre i gryter, elte deiger, såvel som å kakke mannen i hodet. Her er melken og smøret tilsatt i det tørre. Lekker blanding? Her er det rørt litt i det. Nå kommer eltingen og knaingen. Det er det ingen bilder fra, fordi jeg ble veldgi klebrig på hendene. ----------- Deigen er knadd og eltet, og klar til heving. Dekket med husets vakreste grønne og hvite håndkle. Her deigen ferdig hevet, og klar til å deles opp. Til det bruker vi dette fantastiske redskapet, laget spesielt for deling av deiger. Her er den delt i ca. 20 biter. Her er de rullet ut og lagt på rista. Da skal vi lage laugen, eller luten på norsk. Den inneholder natron... og vann. Og skal kokes. Her er natronen på en skei. Stengene i ovnen. Ferdig! Andre porsjon på rista. Kokes i luten. Og strøs på salt. Bakermesteren smaker på herligheten. Alt er gjort av meg, og uten hjelp. Så jeg fortjener skryt! Kommentarer tas HER! Endret 27. august 2006 av Frichassé Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå