Gå til innhold

operasjon død FS Amilo Pro!


Archeron

Anbefalte innlegg

ei jente i kollektivet mitt har fått sølt masse øl i maskinen sin på fårs, en 13-14mnd gammel FS Amilo Pro v2010. hun prøvd å slo den på dagen etter, men skjermen streika på første forsøk, og på andre forsøk skal visst maskinen ha låst seg ved boot.

 

hoved-pri'et her er å redde harddisk-innholdet. er det noe problem å skru den opp, ta ut harddisken og prøve å sette den i desktop'en min?

 

det har vel neppe noen innvirkning på garanti, siden den er over et år, og full av øl. maskinen må jo før eller siden inn til rep, men jeg hadde håpet å få redda harddisken hennes først, om den ikke er kortslutta og død den og....

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

En Amilo Pro V2010 har ikke SATA-disk, det er kun i nyere laptop-modeller, så du kan fint bruke overgangen den linkes til.

 

Alternativt kan et 2,5" USB-kabinett brukes, til ca en hundrelapp mer.

Dette bruker jeg selv med en 80GB-disk, og da har man en enkel og liten ekstern disk som klarer seg med strøm fra en USB-port (eller to, kabelen som følger med har to USB-kontakter i andre enden for sikkerhets skyld).

Lenke til kommentar

Skru opp maskinen og skyll alle vitale deler grundig i rødsprit, og la tørke før du skrur sammen og starter opp igjen. Rødspriten renser bort sukkeret og korrosjonen i elektronikken som ølet har forårsaket, og i de fleste tilfeller vil pc'en bli god som ny igjen. (Pass på at du ikke skyller bort kjølepasta fra prosessor o.l, i så fall må du ha på ny kjølepasta før du skrur sammen igjen).

Lenke til kommentar

jeg vet det ikke var smart å slå den på, men det var en annen wiz-kompis av henne som mente han kunne fikse, og begynte å slå den på før jeg fikk høre det...

 

så jeg kan like gjerne prøve å skylle komponentene i rødsprit selv, og prøve litt før den eventuelt sendes til fujitsu? det skal kanskje vanskelig gjøres å ødelegge noe mer, med sånn høvelig data-kyndighet? aldri jobba med innsida av en lappis før, kun større desktops, men de er vel på sett og vis like innvendig regner jeg med...

Lenke til kommentar

Rødsprit skader ikke elektroniske komponenter og skal dermed være helt ufarlig. Vil riktignok anbefale å fjerne batteriet og naturligvis koble fra strømmen.

 

Den største utfordringen med å skru opp en bærbar sammenlignet med en stasjonær er et mens en stasjonær har masse plass og alle komponenter kobles sammen med standardiserte kontakter, er det gjort mange knotete og spesielle løsninger i en bærbar for å få alt inn i det relativt trange kabinettet. Det du må passe på, er at det er en del kabler inni som kan være litt skjøre og som må løsnes for at du skal få kløyvd maskinen fullstendig - men med normal forsiktighet skal ikke dette være noe problem.

Lenke til kommentar

Vil nesten anbefalle deg å kjøpe en usb-->ide adapter som støtter både 2,5" og 3,5" disker.. dem er kjekke å ha, slipper å skru opp pc'n hver gang man midlertidig skal koble til en enhet.

 

Ser komplett selger en sånn en, men denne har også støtte for serial ata og koster litt mer.. 295 kr

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...