Gå til innhold

Hjelp til å gå ned i vekt, diet.


Anbefalte innlegg

Skal du få ned fettprosenten er det mange faktorer som spiller inn. Først og fremst ta kostholdet. Fokuser på et kosthold med lavest mulig glykemisk indeks. Det vil si, måltider som har liten effekt på blodsukkeret, slik at det holdes mest mulig stabilt. Dette øker metabolismen i kroppen og søtsuget avtar. Spis også mange og delvis små måltider fordelt utover dagen. Det hjelper heller ikke å spise alt for lite. Har du et daglig inntak på 1200 kcal og si du veier 90 kg, vil mikro- og makronæringsemneinntaket være for dårlig, og kroppen vil få negativ nitrogenbalanse. Da vil du miste mer muskler enn fett, forbrenningen går ned, og etter endt diett vil du legge på deg igjen, bare med mer fett. Fin-fin jojo-effekt. Selvfølgelig må du ha et kaloriunderskudd, men det er bedre å begynne litt høyere også trappe nedover om du ikke får resultater med en gang. Ting tar tid. Begynn på 28 kcal pr. kilo kroppsvekt. Ingen resultater etter 2 uker, hopp ned til 26.

Innta også sunne fettsyrer for å kompensere med de mettede fettsyrene. Kroppen trenger fett for å forbrenne fett, eller så går den i sparemodus. Dette har også en mettende effekt. Spis også mer proteiner enn vanlig for å vedlikeholde muskler og øke fettforbrenning (2,5-3 gram protein per kilo kroppsvekt).

For å holde motivasjonen oppe trenger man jo ikke nødvendigvis jogge hver eneste dag.

 

Stå opp, drikk en kopp grønn te og ta deg en gåtur/joggetur, dette holder forbrenningen oppe hele dagen. Om man har dårlig tid er gerilja-kardio et alternativ. Har ikke lest fryktelig mye om det men det er vel totalt 12 minutter med rimelig intensiv spurting.

Kardiotrening om morgenen før frokost, og styrketrening om kvelden , evt. om du trener det.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Grønn te gir div. mineraler og så gir den en uregelmessig hjertefrekvens, som gir litt høyere forbrenning, men det gjør deg fortere sulten også. For å ikke bli demotivert så er det enklere å la trening være trening, og la resten i livet stå urørt sånn at man ikke går lei. Skal man ta med seg alle disse småtingene som f.eks å drikke grønn te da og da, så kommer man ikke langt før man går lei og dumper hele greia. Det at grønn te gir en litt uregelmessig hjerterytme som igjen øker kaloriforbruket kan man fint erstatte med treninga.

 

Når det gjelder raske karbohydrater og "fy-fy", så har jeg et bedre begrep på det. Skaff deg et blodsukkerapparat, så måler du blodsukkeret etter du har spist. Blodsukkeret bør holde seg rundt 5-6 etter du har spist. Hvis det går høyere så kan du være sikker på at bukspyttkjertelen din pumper ut insulin i kroppen. Insulin er et hormon som forteller kroppen din at det er fritt frem for å lagre fett og ta opp karbohydrater. Dette har en positiv side og en negativ side. Den negative er at du lagrer fett, den positive er at musklene dine tar opp energi fort og kroppen din kommer i anabol tilstand. Du har kanskje hørt bodybuildere som tar insulin sprøyter etter trening, er nok riktig det. Det er derfor det er viktig med raske karbohydrater etter trening, for at blodsukkeret ditt stiger fort slik at kroppen stimulerer til å frigi insulin slik at musklene dine tar opp rask energi. Det er hele poenget. Manipulering av kroppen på sitt verste.

 

Hvordan kan du hindre at man blir fet av karbohydrater? Spis lite av det. Spiser du mye av det eller har lyst å fortsette med det, så kan du f.eks kjøpe "karbohydratblokker" hos proteinfabrikken. Du kan også drikke mye vann og spise mye fiber med måltidet, det gjør at karbohydratene blir tatt langsommere opp og det gir stabilt blodsukker og stimulerer ikke til insulin-levering som betyr at du heller ikke blir fet.

 

Hvis du er absolutt seriøs, spis et halv kilo rå grønnsaker til middagen din, evnt. dampkokt. Begynn med grønnsakene slik at dem går først ned. Husk broccoli.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...