Gå til innhold

Hjelp til å gå ned i vekt, diet.


Anbefalte innlegg

Sliter med å bli kvitt "love handles", og jeg lurer på om noen her har en diet som faktisk virker. Og som ikke koster mye penger for å gå på. Jeg har lest litt om forskjellige dietter, men finner kun sånne "skryte" sider med manipulerte bilder av folk.

Helst en diet/slankekur som varer i ca 3-6 måneder. Og som gjør at en kan ta av 8-10 kg.

 

Setter pris på gode svar, og ikke bare komentarer ;)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg har noe tips! Besøkte onkelen min i sommer, han var mye slankere enn før og mistet 20+ kg. Han sa at han ikke spiste noen ting etter kl.18.00 og det var det største forandringen han har gjort når det gjelder mat. Ellers trener han ikke. Så min anbefaling er vel den: ikke spis mye om kvelden, spesielt før du skal legge deg, i kombinasjon med litt trening skal du miste den ekstra vekten du ikke trenger.

Lenke til kommentar
endre kosthold

 

Spis kun proteiner og drikk kun vann.

benytt regelen:

Ikke pasta, ris, potet eller brød.

Spis mye salater og fisk/kylling

 

voila :)

6715596[/snapback]

 

jeg trodde at pasta, ris og brød var ja mat jeg.

 

hvorfor er det ikke det?

Endret av jhking
Lenke til kommentar

Den ikke spis etter klokken 18 funker jævlig bra.!

Litt vanskelig å komme igang i starten men det er en veldig bra måte.

Da er du suuulten om morningen, og du får i deg en GOD frokost hver eneste dag.

Noe som gjør at du holder deg til helvete unna snasking og smågreier(fy fy fy) også smaker middag mye bedre når du ikke har spist siden frokost.

Lenke til kommentar
endre kosthold

 

Spis kun proteiner og drikk kun vann.

benytt regelen:

Ikke pasta, ris, potet eller brød.

Spis mye salater og fisk/kylling

 

voila :)

6715596[/snapback]

 

jeg trodde at pasta, ris og brød var ja mat jeg.

 

hvorfor er det ikke det?

6715856[/snapback]

Det inneholder for mye karbohydrater vil jeg tro :)

Lenke til kommentar

Karbohydrater er fy fy!

 

Spis Proteinbaserte retter. Spis lite og ofte og drikk mye vann. Sult er ofte skjult mangel på vann. Er du småsulten drikker du vann.

 

Jeg har selv gjort dette og har på 1 år gått ned 25 kg. Dette kombinert med lange gåturer gir underverker. Trening er og viktig, men for vekta er kosthold 90% :yes:

Lenke til kommentar

Kokte poteter er ikke fy, fy! Poteter inneholder under 17g karbohydrater pr. 100g, imotsetning til lyst brød og pasta som har 40+ g karbohydrater pr 100g. Letteste tommelfingerregel og forholde seg til når du skal spise sunt, er å spise ubehandlet mat, ikke sammensatte produkter som pasta, kjøttdeig, karbonader, pommes frites osv. Har ikke gått ned så mye som oivind_dahle enda, men er på vei ;) , mye pga at jeg stort sett har klart å erstatte inntaket av snop med søte frukter. Prøv for all del å finn en diett du kan leve med, og ikke en begynnelse på en karriere som jojo-slanker.

Endret av JacEr
Lenke til kommentar
Nei, ikke hvis du ikke skal ned i vekt. Karbohydrater er noe idrettsutøvere stapper i seg i store mengder (jeg vet ikke hvorfor, mener det har noe med å gjøre at kroppen tar lettere i bruk energien fra karbohydrater enn energien fra fett. Men som sagt, ikke 100% sikker)

6719386[/snapback]

Ja, jeg er også litt usikker om det der, men vet at de gjør det så jeg gjør det også med håpet på at det hjelper meg å prestere bedre.

Lenke til kommentar
Oi, jeg ser at karbohydrater er fyfy? Så når jeg spiser litt ekstra karbohydrater dagen jeg skal trene for å ha mer styrke i musklene er feil?

6719261[/snapback]

Når du trener styrke skal du ha i deg en del karbohydrater etter trening :) Du skal jo ikke ned i vekt heller hvis du trener styrke :p

Lenke til kommentar

som jeg har sagt i en annen tråd

 

 

hvis du vill bli slank så råder jeg deg til og gjøre dette!

 

Pass på å ha noe å gjøre når du kjeder deg, er lei deg, deprimert eller nervøs, slik at du ikke tyr til mat eller godteri for å dempe disse følelsene.

Pass på å ha med deg nyttig mellommåltidsmat hjemmefra, f eks frukt, helkornbrødskiver og lignende, slik at du ikke lokkes av godteridiskenes utvalg når magen begynner å gjøre seg gjeldende.

Ikke spis bare fordi menneskene rundt deg spiser. Er du ikke sulten, så nøy deg med et glass mineralvann eller fruktjuice.

Ikke drikk for mye kaffe. Koffeinet kan stimulere appetitten din.

Gi etter for "suget iblant, men ikke mist kontrollen. Bare fordi du gir etter for din lengsel etter sjokolade, trenger du jo ikke å spise opp en hel sjokoladeeske, for eksempel!

Prøv å konsumere majoriteten av de daglige kaloriene på begynnelsen av dagen. Du har sikkert hørt uttrykket om å spise frokost som en konge, lunsj som en prins og middag som en fattigmann

kke kjøp godteri "til familien" bare for å siden spise det selv. Vær ærlig mot deg selv!

Hjelp resten av familien å holde seg i form ved å få dem interessert i sunn, smakfull lavkalorimat.

Prøv ikke å gå ned i vekt for raskt, da mister du bare muskelmasse istedenfor fett, og setter dessuten ned forbrenningen din.

Bestem deg for å gå. ned i fettvekt fordi du er en bra og fantastisk person, ikke fordi du skal bli én.

fettreduksjonsmålene dine I flere små delmål som er lettere å nå. Unn deg selv en ny bok, nye klær eller noe annet uspiselig når du har nådd disse delmålene.

Hold i gang, fyll hverdagen og fritiden din med forskjellige aktiviteter, så kommer du ikke til å ha tid til å tenke på mat.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-EkRmMDKFIU

Kroppen kan kun utnytte glucose (karbohydrat) til å danne ATP (energi). Karbohydrater omdannes til fett for "langtidslagring" i kroppen. Hvis dette skal benyttes som energiressurs må det først brytes ned og parteres slik at man får ren glucose.

 

Kroppen kjører den mest energieffektive veien, dvs. hvis du dytter nedpå med karbohydrater har ikke kroppen behov for å bryte ned fettlageret - den har jo alltid tilgang på "billig kraft" i form av glucose.

 

Mvh.

TH

 

 

PS: Rikkely; en "syk forbrenning" skaffer du deg ved å spise lite og ofte (5 måltider til dagen), og å trene 2 ganger til dagen.

 

Kroppen er selvregulerende, og opprettholder forbrenningen hvis den har en stødig tilgang på noe å forbrenne. Spiser du få og store (eller små måltider) går kroppen i spareblussmodus.

 

Trening kicker forbrenningen skikkelig i gang, noe som oppprettholdes i 3-4 timer etter du har sluttet å trene. Derfor; trener du 2x 30min hver dag vil du øke forbrenningen noe enormt.

Endret av Slettet-EkRmMDKFIU
Lenke til kommentar

Takk for svar :)

 

Da skal jeg teste ut den.

 

Jeg gjør slik:

 

06:30 - Stå opp og ta en joggetur før frokost.

 

Måltid 1 - Frokost klokken 07:30. Hva skal jeg spise til Frokost?

 

Måltid 2 - Frukt. Ca klokken 10:00

 

Måltid 3 - Lunsj. 3 knekkebrød klokken 12:00

 

Måltid 4 - Frukt. Ca klokken 14:00

 

Måltid 5 - Middag. Spise meg halvmett. Ca klokken 16:00

 

Joggetur - Klokken 17:00

 

Måltid 6 - Kveldsmat. Frukt eller knekkebrød. Ca klokken 18:00

 

Og selvfølgelig vann til alle måltidene.

 

Er dette oppsettet godkjent?

 

 

Edit: Jeg drikker også ren glucose hver morgen. Jeg regner med at dette hjelper.

Endret av Rikkely
Lenke til kommentar
Gjest Slettet-EkRmMDKFIU

Så lenge du holder deg unna juice så går det sikkert bra :)

 

Holder du ut dette opplegget i 3 måneder går du ned 10-15kg. Bankers.

 

Edit; Eller, du bør kaste inn en styrketrening og to i uka. Kombinasjonen utholdenhet+styrketrening gir bedre resultat mtp. "å komme i form". Du vil ikke gå så mye ned rein vekt (antall kg), men nedkomsten (hihi) vil bli sunnere mtp. at du fyller opp kroppen med muskler istedenfor fett (så slipper du saccosekk-kropp i tillegg) :D

Endret av Slettet-EkRmMDKFIU
Lenke til kommentar

Det var forsåvidthvis en spøk fra min side, men det er vel som sagt mulig å "skaffe" seg en god forbrenning.

 

Jeg har aldri gjort noe aktivt for å holde kroppen i form før for litt over ett halvt år siden. Før det trente jeg aldri, spiste så mye jeg bare ville av mat og annet, drakk en hel del brus osv... Har alltid vært ganske tynn. Så jeg kan vel si at forbrenninga mi er ganske grei.

 

Var nettopp i USA i 2 uker, og jeg kan ikke akkurat si at porsjonene man får der er så små... Klarte nesten alltid å spise opp all maten, og da var jeg skikkelig stappmett og. Men allikevel, gikk ikke opp i vekt på de 2 ukene med fråtsing.

 

Nå trener jeg litt styrke og utholdenhet et par-tre ganger i uka og sykler også fram og tilbake til skolen (2 kilometer hver vei). Tar ikke noe hensyn til hvor mye jeg spiser, eller om det blir noe godteri eller brus her og der.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...