Gå til innhold

spørsmål om z-5500


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Om du skal bare bruke til bærbar så kan du kjøpe deg et 2.1 system. Men hvis du har en cd/dvd spiller med optisk utgang, så kan du koble dem til logitech 5.1 settet med optisk kabel/fiber. Du kan kjøpe 5.1 og kun bruke front høytalerne og la bakhøytalerne være tause. Det finnes også usb lydkort til bærbar som du kan få surround lyd på.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+7412534

Nei, du kan ikke koble direkte fra din utgang og inn på anlegget. Jeg har selv bærbar pc med Z-5500 og NX lydkortet som er anbefalt over. Dette fungerer meget bra, og kan bare anbefales på det varmeste.

Endret av Slettet+7412534
Lenke til kommentar

Det er veldig vanskelig å avgjøre hva som er best til surround. Noen vil anbefale digital coax kabel, mens andre vil si fiberoptisk kabel. Personlig så foretrekker jeg fiberoptisk.

 

Ang. Diskusjonen om Coax vs Fiber. Selv har jeg jobbet med utvikling av elektronikk der spørsmålet coax vs fiber dukker opp. Og dette kan gjøre forskjeller, men neppe på grunn av bitfeil. Til å overføre signaler i et hifi anlegg (som er langt fra krevende hva båndbredde angår) er både coax og fiber mer enn bra nok, til å overføre all den lydinformasjon vi måtte ønske å prosessere digitalt

 

Problemene ligger imidlertid neppe i bitfeil, men snarere i form av indusert støy som fanges opp i forsterkerleddet til HIFI anlegget. Her er det forskjeller på Coax og fiber.

 

Både coax og fiber kan brukes til å overføre signaler i lange avstander, (kvaliteten på fiberen (glass vs plast) vil avgjøre hvor langt). fiber brukes blant annet i telekomkabler som går flere km. Coax har også kvalitetsforskjeller, men jeg tror ikke det er vesentlig her.

 

Coax kan overføre støy fra kretskortet til senderen og over til mottageren elektrisk. Det gjør ikke fiber.

 

Coax kan virke som antenne i seg selv, men i svært liten grad. (Typisk er jo at coaxens antenneegenskaper er meget dårlige/ plukker opp lite støy). Fiber har ikke antennevirkning.

 

Typiske for transceivere for fiberoptikk har dessverre vært skarpe flanker og relativt mye strøm forbruk. Dermed kan de fort generere støy som blir fanget opp i forsterkerelementet på kretskortet.

 

MAO: det er designet på komponentene som avgjør hva som fungerer best. Fiber er mest avhengig av komponenten på forsterkersiden, coax er avhengig av begge. Typisk dess flere komponenter du kobler sammen, dess større blir fordelen med fiber, da kretskortene isoleres fra hverandre elektrisk. Med fiber er feilen mest forutsigbar. Dersom du har en god mottager er du på trygg grunn, og kan spare penger i den andre enden

Endret av samye83
Lenke til kommentar

Den der holder, å ha nesten 5 meter er en fordel også. Slik man ikke er nødt til å plassere laptopen rett ved høytaleren. Digitale signaler er ikke like avhengig som analoge når det kommer kommer til kvalitet på kabelen.

 

Personlig så liker jeg merkevarer. Pleier å kjøpe monster kabler på ebay til en brøkdel av prisen i Norge.

Endret av samye83
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...