Gå til innhold

ny harddisk, hva gjør jeg?


Simkin

Anbefalte innlegg

tror samsung disken min begynner og ta kvelden. den vibrerer kraftig og bråker skikkelig når den jobber.. får litt kalde føtter når jeg hører på det, så jeg tror jeg går til innkjøp av en ny før den tar kvelden..

 

men hvordan gjør jeg det når jeg skal ha alt over på den nye harddisken? installerer jeg windows først bare, og så fører over fra den ene harddisken til den andre det jeg skal ha i windows?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

takker for svar.. men hvordan bruker jeg Norton Ghost? er det lett?.. kan komme tilbake når jeg har den nye harddiske og Norton Ghost.. men kan jeg kopiere alt fra den ene til den andre disken? altså windows og alt jeg har lagt inn av programmer og diverse? kan dette gjøres lett i windows? så når jeg da setter i den nye disken, så er innholdet helt lik som på den som jeg har nå?

Lenke til kommentar
Det er også lurt å¨lage en egen partisjon for windows, der du også lagerer alle mulig drivere.

Skulle det skje noe, kan du bare formaterere windows partisjon og legge inn windows på nytt, uten å måtte slette alt mulig annent også.

6665946[/snapback]

 

Reinstallerer du Windows, må du som oftest også reinstallere stort sett alt av programmer (alt som er litt mer kompliserte enn enkeltstående .exe-filer og har endret på registeret) , så disse kan egentlig like godt være på samme partisjon som Windows.. Men alt av data, musikk, video, dokumenter etc. bør definitivt være på en egen partisjon. Drivere du har lastet ned bør også ligge på data-partisjonen -IKKE på samme partisjon som Windows, da vil du jo miste dem når du formaterer..

 

Og skulle det "skje noe" er det verdt et forsøk å prøve å kjøre en "reparasjonsinstallering" (repair install) av Windows før man går til det drastiske skritt å formatere -da slipper du å reinstallere en mengde programmer! :thumbup:

Lenke til kommentar

da var ny harddisk bestilt.. gikk for en Seagate Barracuda 7200.10 320GB

 

så da får jeg håpe samsung disken som sitter der nå holder til fredag.

 

men når jeg da skal sette i ny harddisk, trenger jeg da kun og koble den i som slave, og så vises den i windows? har tenkt og klone, så jeg får alt fra samsung disken over på seagate disken ved hjelp av Norton Ghost.

Endret av Freeman84
Lenke til kommentar

Når man setter inn en helt ny disk så vil den ikke vises. Man må først lage en partisjon.

 

Kloning gjøres ikke i Windows. Det spørs hvilken versjon av Ghost man bruker, kan boote fra CD eller floppy.

Man trenger dog ikke gjøre noe med den nye disken før man kloner. Hvis det eventuellt er noe på den så vil det forsvinne.

Lenke til kommentar

Den funksjonen kan brukes den... :) Prøv den først, og test om det funker. Hvis det ikke funker, eller noe er bugga, så anbefaler jeg deg å gjøre det på den skikkelige måten. Men den kopier til en annen disk metoden er nok enklest...

Prøv det først, så kan jeg komme tilbake hvis du ikke får det til...

Lenke til kommentar
Når man setter inn en helt ny disk så vil den ikke vises. Man må først lage en partisjon.

 

hvordan gjør jeg det enklest?

6674344[/snapback]

 

Høyreklikk på min datamaskin>behandle>diskbehandling:

Der ser du diskene dine. Du vil antagelighvis se den nye disken som en stor svart rute. Høyreklikk på den, lag partisjon og velg størrelse du vil ha den nye partisjonen på.

Lenke til kommentar

Kloninga går fint i Windows, men når du skal aktivere en klone på en harddisk, må du bruke cd'n og boote med den. Noe jeg syntes er veldig tungvint. Det tar en del tid å boote fra cd, du kan regne med 5 min. (Brukte Ghost 9.0 før, nå bruker jeg 10.0, som er ENDA treigere.. Men det funker! :)

Selve klonings prosedyren burde du klare uten hjelp.

Men aktiveringen av en klone på en harddisk er litt komplisert...

Si ifra om du trenger hjelp med den!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...