Gå til innhold

Lagd meg lanterne selv, hva synes dere ? :P


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Den vil vel skape en del forvirring siden du ser det hvite lyset forfra samtidig som du ikke har rød eller grønn på sidene. Nå du da kjører mot noen kan det i mørke virke som at du har hekken mot dem.

6651493[/snapback]

 

 

så skal ikke jeg kjøre i helt mørkt eller da :p 9 fots båter er ikke påtatt og lanterner? lagde en får moro skyld . . . bedere enn ingen ting ! :tease: Hehehe :cool:

Lenke til kommentar
bedere enn ingen ting !

6651717[/snapback]

Nja... hvis det skaper forvirring for de som er vant med systemet så er det kanskje bedre uten. Ihvertfall hvis du ikke skal kjøre i stummende mørke (i stummende mørke hjelper alt, for uten ser du ikke en dritt). Endret av endrebjorsvik
Lenke til kommentar

Det beste er å bli sett! På en så liten båt kan en slik lanterne være innenfor regelverket, dersom maksimal hastighet ikke overstiger 7 knop, noe den sikkert gjør . . . Lanternen skal også være synlig på to nm avstand.

 

Her er Sjøveisreglene. Nr 23 handler om lanterne for maskindrevne fartøy. Regel nr 2 og 6 kan jo også være greie å bite seg merke i, selv for fritidsbåtfolket :whistle:

 

Kom til å tenke på noe.

Dersom lanternen også belyser båten kan du lage en skjerm. I dette tilfellet blir det omtrent som en tallerk med hull i midten som du trer over lanterneglasset. Uskjermede lanterner og idiotiske lys på eget skip er svært sjenerende i mørket.

Endret av Kvakksalveren
Lenke til kommentar
Det meste av andre metaller ruster. ;)

6653969[/snapback]

 

Dersom du blander aluminium og et (nesten) hvilket som helst annet metall blir det en orgie i korrosjon. Dersom det er isolert fra andre metaller varer det evig (=20-30 år) Dette gjelder på en båt der det stadig vekk er saltvann tilstede.

 

Sjekk bildet under, det er fra utedelen på et ettermontert aircondition-anlegg om bord en båt. Her har kobber og aluminium dannet et lokallag av krangleklubben.

post-28201-1155399763_thumb.jpg

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...