Kleif Skrevet 26. april 2008 Del Skrevet 26. april 2008 De sjokoladene er neppe noe å basere seg på. Du får sikkert tak i noe billigere dersom du kjøper et større kvanta på nett, men er enig med Zethyr, sats heller på pulver. Lenke til kommentar
Raste Skrevet 4. mai 2008 Del Skrevet 4. mai 2008 Tok med meg en 1 kg Kreatin Monohydrat boks hjem fra Sverige 1. Mai. Merket var AminoStar, noen som er kjent med det merket? Lenke til kommentar
whom Skrevet 4. mai 2008 Del Skrevet 4. mai 2008 (endret) sitter her og sipper til whey-proteindrikk av Nordic-Power. Meget billig. 545,- for 4kg på 60,- i frakt. Har drukket den i et halvår.. Beste jeg har smakt.. Men jeg har ikke hørt om noen andre som drikker den? Edit: link (må åpnes i IE for rett visning) Endret 4. mai 2008 av whom Lenke til kommentar
Raste Skrevet 4. mai 2008 Del Skrevet 4. mai 2008 Link? Det hørtes jo ut til å være en grei pris, jeg kjøpte en Maxim 100 Whey Protein Chocolate for 429 kr på Sporthuset og det var 820g hvis jeg ikke husker feil. Syns egentlig det var veldig dyrt. Lenke til kommentar
Gjest Slettet-v6cLnSOv3V Skrevet 7. mai 2008 Del Skrevet 7. mai 2008 Sitter med gainern fra Norkost. Den er billig og ganske god. Den løser seg også veldig bra opp. Overraskende(!) bra for prisen på 339,- for 4kg. Dette er norkost sitt egen produkt.. tror jeg. Enkleste er ofte det beste;) Lenke til kommentar
War Skrevet 8. mai 2008 Del Skrevet 8. mai 2008 (endret) Konsentrat er proteinet der, tn selger isolat gainer 5kg 498, man får hva man betaler for. Proteininnholdet på konsentrat kan ligge så lavt som 35%+ og for isolat kreves det 90%+ Ikke så nøye på en gainer men på hovedproteintilskuddet mitt ville jeg vært nøye. Også husk at de fleste produsenter reklamerer med råvaren og ikke ferdig produkt inkl smak og stivelse. 93g protein kan det stå på bøtta pr 100 mens i sluttproduktet bare er 81g/100 osv. Ett eksempel på det er Børge Fagerli Selv om råvarene vi har valgt har 93% protein og tilnærmet lik null innhold av karbohydrater og fett, vil tilsetning av smak, søtningsmiddel, emulgator og konsistensgiver gjøre det nærmest umulig å oppnå mer enn omtrent 86-87% protein i ferdig produkt. Og enda reklamerer firmaer med 90+ på ettiketten Endret 8. mai 2008 av War Lenke til kommentar
kengdal Skrevet 8. mai 2008 Del Skrevet 8. mai 2008 Konsentrat er proteinet der, tn selger isolat gainer 5kg 498, man får hva man betaler for.Proteininnholdet på konsentrat kan ligge så lavt som 35%+ og for isolat kreves det 90%+ Hvor har du dette i fra! Det er greit at det kan ligge så lavt, men dette blir ikke brukt til proteinpulver. Et bra WPC produkt ligger på ca 80%. Du har også dårlige Isolat produkt som kan ligge under 90%. Ellers så er jo aminosyreprofilen helt lik på WPI og WPC, hovedforskjellen er at det er litt mindre fett/karb pr 100 gram i WPI en WPC. Men her snakker vi 2-3 gram pr 100. I den store sammenhengen, og for 99% av befolkningen er WPC mer en bra nok.(Sett bort i fra de som sliter med laktose) Lenke til kommentar
War Skrevet 8. mai 2008 Del Skrevet 8. mai 2008 Jepp enig i at det er bra nok for 99% av befolkningen. Fettet i protein laget av melk er flerumettede fettsyrene ca. 1,9% og mettede fettsyrene (61%)osv .Melkefett har også ugunstige transfettsyrer selv om 1% er CLA. Da jeg bruker ca 250g pr dag hele året blir det 91kg minimum. Velger jeg et produkt med lite fett da det blir nesten 1 kg mettet fett i året (61%) selv med et produkt på 1,5g fett pr 100g Lenke til kommentar
Raste Skrevet 8. mai 2008 Del Skrevet 8. mai 2008 Sitter med gainern fra Norkost. Den er billig og ganske god. Den løser seg også veldig bra opp. Overraskende(!) bra for prisen på 339,- for 4kg. Dette er norkost sitt egen produkt.. tror jeg. Enkleste er ofte det beste;) Dem har god kundeservice på Norkost syns jeg, får sendt et par smaksprøver i posten nå Lurer også på om jeg skal kjøpe meg 4kg karb for 149 kr som jeg syns er en god pris. Lenke til kommentar
kengdal Skrevet 8. mai 2008 Del Skrevet 8. mai 2008 Jepp enig i at det er bra nok for 99% av befolkningen. Fettet i protein laget av melk er flerumettede fettsyrene ca. 1,9% og mettede fettsyrene (61%)osv .Melkefett har også ugunstige transfettsyrer selv om 1% er CLA. Da jeg bruker ca 250g pr dag hele året blir det 91kg minimum. Velger jeg et produkt med lite fett da det blir nesten 1 kg mettet fett i året (61%) selv med et produkt på 1,5g fett pr 100g Dette er klart. Det blir fort litt mer interessant når du setter det i et perspektiv over et år. Men jeg vet også om mange som kjøper seg WPI og blander dette ut i melk. Litt rart spør du meg. Og at WPI er et bedre produkt er det ingen tvil om. Men det er egentlig ikke mange som har behov for dette, og jeg vil si at prisen langt i fra forsvarer kvaliteten. Men jeg som er trening og kostholds nerd, bruker selvfølgelig WPI. Eller rettere sagt nå bruker jeg 40 %WPI og 60% MPI, og det regner jeg med du gjør også Lenke til kommentar
hagfors Skrevet 8. mai 2008 Del Skrevet 8. mai 2008 Da jeg bruker ca 250g pr dag hele året blir det 91kg minimum.Velger jeg et produkt med lite fett da det blir nesten 1 kg mettet fett i året (61%) selv med et produkt på 1,5g fett pr 100g Du tåler da fint 1000/365=2,7 gram mettet fett om dagen uten at du går i graven av den grunn. Lenke til kommentar
Zethyr Skrevet 8. mai 2008 Del Skrevet 8. mai 2008 Da jeg bruker ca 250g pr dag hele året blir det 91kg minimum.250 gr? Det hørtes ut som ganske mye. For nysgjerrighetens skyld, hva spiser du utenom? Eller rettere sagt nå bruker jeg 40 %WPI og 60% MPI, og det regner jeg med du gjør ogsåMPI står for Milk Protein Isolate? Er dette rett og slett et fancy navn på kasein? Jeg hørte om ei dame som var allergisk mot "melkeprotein" en gang, vil det si at hun ikke tålte kasein? Lenke til kommentar
kengdal Skrevet 8. mai 2008 Del Skrevet 8. mai 2008 MPI står for Milk Protein Isolate? Er dette rett og slett et fancy navn på kasein? Stemmer, men det er ikke et fancynavn på kasein. Melkeprotein, som protein fra melk består av 80% kasein, og 20% whey. Men både whey og kasein, kommer opprinlig fra melk. Jeg hørte om ei dame som var allergisk mot "melkeprotein" en gang, vil det si at hun ikke tålte kasein? Hu er da alergisk mot kaseinet i mekeproteinet ja Lenke til kommentar
War Skrevet 8. mai 2008 Del Skrevet 8. mai 2008 95kg nå, på en diett 3g pr kg = 285 250g fra pulver, resten i kosten. jepp man tåler litt mettet fett,dagsbehovet er 1g , men det er mye i kosten ellers som matolje og i all ferdigmat osv. Lenke til kommentar
Zethyr Skrevet 8. mai 2008 Del Skrevet 8. mai 2008 Kengdal; ville det du nevner der ha noen forskjell fra et pulver med 52% myse og 48% kasein? War: 35g fra resten av kosten? Hva pokker spiser du i løpet av en dag, et par knekkebrød med leverpostei? =D Lenke til kommentar
Discipline Skrevet 8. mai 2008 Del Skrevet 8. mai 2008 95kg nå, på en diett 3g pr kg = 285 250g fra pulver, resten i kosten. jepp man tåler litt mettet fett,dagsbehovet er 1g , men det er mye i kosten ellers som matolje og i all ferdigmat osv. Får du virkelig i deg 250 g protein fra shake hver dag? Dette må jo være det beste eksempelet på feil bruk av tilskudd. Ja, det heter tilskudd, og ikke erstatning. Spiser du noe i det hele tatt hvis du bare får i deg 35 g protein fra mat? Lenke til kommentar
War Skrevet 9. mai 2008 Del Skrevet 9. mai 2008 (endret) Kvalitetsprotein, her snakker vi ikke om proteinen i pizza kun kylling,fisk og melk. Kunne ha økt det mer med kjøtt men ville kostet tre ganger så mye. Om jeg spiser kylling 5 ganger og drikker 3-4 liter melk til og gommler tunfisk så er ikke det bedre enn å hente det rett fra tilskudd, det er melk man har fjernet fett fra og tørket. Ta en shake og man får stygge blikk, lag en gryterett som også er pulver i en pose og man er et sunt menneske med normalt kosthold? Endret 9. mai 2008 av War Lenke til kommentar
hagfors Skrevet 9. mai 2008 Del Skrevet 9. mai 2008 Kvalitetsprotein, her snakker vi ikke om proteinen i pizza kun kylling,fisk og melk. Kunne ha økt det mer med kjøtt men ville kostet tre ganger så mye. Om jeg spiser kylling 5 ganger og drikker 3-4 liter melk til og gommler tunfisk så er ikke det bedre enn å hente det rett fra tilskudd, det er melk man har fjernet fett fra og tørket. Ta en shake og man får stygge blikk, lag en gryterett som også er pulver i en pose og man er et sunt menneske med normalt kosthold? Deler holdningen din her egentlig. Hvis kostholdet mitt var bra nok til å begynne med, dvs. 1,5kg renskåret kjøtt eller mager fisk om dagen, eller noe slikt, så hadde jeg ikke trengt noe proteintilskudd. For meg så virker det mye mer teit å tvinge i seg boks etter boks med tunfisk enn å bare drikke en shake hvor man faktisk kan velge og vrake blandt smaker som er ganske greie. Har ennå til gode å få bevist hva som er bedre med å få i seg proteiner fra fast føde fremfor shake. Lenke til kommentar
Zethyr Skrevet 9. mai 2008 Del Skrevet 9. mai 2008 Kvalitetsprotein, her snakker vi ikke om proteinen i pizza kun kylling,fisk og melk. Kunne ha økt det mer med kjøtt men ville kostet tre ganger så mye. Kall meg gjerne konservativ, men jeg spiser kjøtt, egg, kesam, osv i massevis. Foretrekker dette fremfor pulver til middag og kvelds (dog ikke etter trening). Ta en shake og man får stygge blikk, lag en gryterett som også er pulver i en pose og man er et sunt menneske med normalt kosthold?Hehe, godt poeng. Har ennå til gode å få bevist hva som er bedre med å få i seg proteiner fra fast føde fremfor shake.Hovedfordelene er at man lettere får i seg mer av de næringsemnene man aldri tenker over at man trenger. Mange varierte antioksidanter f.eks. (trenger mye av dem når man stadig vekk har microtrauma), og noen forskjellige spor-mineraler som ikke alle multivitaminpiller inneholder. Lenke til kommentar
kengdal Skrevet 9. mai 2008 Del Skrevet 9. mai 2008 Kengdal; ville det du nevner der ha noen forskjell fra et pulver med 52% myse og 48% kasein? Skjønte ikke helt spørsmålet ditt, men prøver å svare for det. Hvis du tenker på pulveret jeg nevnte vil ikke det ha noe merkbar forskjell fra det pulveret du nevner. En blanding av ca 50/50 tror jeg er ganske optimalt etter trening. Men hvis jeg hadde hatt kniven på strupen og måtte ha valgt enten myse eller kasein, hadde jeg valgt kasein. Hvis jeg skal ta et pulver som ikke er forbindet med trenging velger jeg helst et produkt med mest mulig kasein. Skal jeg ta et produkt i forbindelse med trening vil jeg ha en blanding av myse og kasein. Håper det svarte på det. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå