Gå til innhold

Diskusjonstråd for kosttilskudd


Gjest Slettet+9817234daf

Anbefalte innlegg

Tran + Multivitamin uten D-vitaminer = dynamite.

7690735[/snapback]

 

Blir det for mye D-vit med tran + et multivitamin tilskudd med 2,5mcg per tablett?

 

Så vidt jeg forstår er mcg = microgram?

7691068[/snapback]

 

Nei, det blir ikke for mye, men det er ikke ideelt.

7691260[/snapback]

 

Lyst til å si litt om hva som skjer med overdosering? Ble ikke helt klok på det jeg fant under Vitamin D/overdose.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet+9817234daf

Det kan jeg :)

  • Det brune fargestoffet melaning, som solstrålene bringer frem i huden, beskytter oss mot D-vitaminforgiftning. Solen produserer seks ganger mer D-vitamin i lys hud enn mørk.
  • Vi har også en annen biologisk sikkerhetsventil. Ved ekstrem lyspåvirkning over lengre tid danner kroppen et inaktivt fettstoff (lumisterol) i stedet for D-vitamin.
  • Kalsium og D-vitamin i store doser over lengre tid frarådes. Det kan forkalke alt vev (nyrer, hjerte, lunger), ødelegge elastisiteten i årene og gi høyt blodtrykk og åreforkalkninger (såkalt kalsifylaksi).
  • D-vitamin øker opptaket av det giftige tungmetallet bly, særlig hvis man mangler kalsium.

Lenke til kommentar

(Da skal vi se hva vi husket fra kjemitimene :innocent:)

 

Problemet med Vitamin D er jo dets styrker (om med så mange andre stoffer): Mye D-vitamin kan føre til unødvendig høyt calcium og phosphorus inntak som kan føre til at det dannes unødvendige lagre på fks. leveren og hjertet. Dessuten er Vitamin D er jo fettløselig (obviously).

D-vitamin har også relativt lang halveringstid; tett under 30 dager - noe som øker faren. Dessuten husker jeg noe vrøvvel om at A-vitamin (som finnes i visse fiskelevrer) også skal ha en liten bi-rolle i historien om d-vitaminskurken

 

Uansett: Mye d-vitamin er ikke sunt og de generelle symptomene er spiseforstyrrelser (dårlig matlyst, anorexia, spying), overdreven tørst og/eller urinproduksjon, nervøsitet (hodepine) og kløe. +fare for forkalkning på hjerte/lever som jeg nevnte ovenfor

:)

 

En liten vitamin guide kunne btw. vært et fint tilltak (:

Lenke til kommentar

En liten vitamin guide kunne btw. vært et fint tilltak (:

7722110[/snapback]

 

Tja, hadde heller sett en tråd med copy/paste fra flere troverdige kilder. Alle vet at det ikke finnes mange klare sannheter når det gjelder kosthold, så det beste synes jeg hadde vært å få lese flere kilder, for så å gjøre meg opp en egen mening.

Lenke til kommentar

En liten vitamin guide kunne btw. vært et fint tilltak (:

7722110[/snapback]

 

Tja, hadde heller sett en tråd med copy/paste fra flere troverdige kilder. Alle vet at det ikke finnes mange klare sannheter når det gjelder kosthold, så det beste synes jeg hadde vært å få lese flere kilder, for så å gjøre meg opp en egen mening.

7722785[/snapback]

En god tråd vil ha en generell og objektiv diskusjon hvor de fremtredende synspunktene presenteres, med gode kildehenvisninger. På meget lite omdiskuterte tema kan man holde seg til å presentere ett synspunkt som "sannheten" for å slippe for mye tull.

Lenke til kommentar

Halloen!

 

Har planer om å begynne med proteinpulver nå snart, og trenger råd om når jeg bør ta det. Var inneom proteinfabrikk-butikken i storgata i stad, og hun som jobbet der sa det burde taes 3 ganger om dagen. Jeg synes det virker litt vel mye, og jeg har i grunn ikke råd til et sånt forbruk heller.

Holder det med 2 ganger om dagen? Eventuelt spre 2 porsjoner utover dagen?

Jeg trener styrke 3 ganger i uken hvis det har noe å si.

Lenke til kommentar
Du har nok ikke behov for mer enn 30-40 g etter en treningsøkt. 3 ganger til dagen er bare tøys, spesielt hvis det er hviledag.

7746268[/snapback]

Nå har vi verken hørt om hans kosthold, vekt, treningserfaring o.l. Så å avfeie 3 ganger om dagen som tøys med en gang, vel det er litt hastig.

Lenke til kommentar

Tanken er å først få på plass et godt kosthold uten bruk av proteinpulver, for så å legge til det. Til nå har jeg mer eller mindre fått på plass frokost og lunsj, og spiser ellers sunn mat i det jeg tror er passe mengder. Skal begynne å lure mor til å kjøpe og servere mer kjøtt, fugl og fisk. Tror den delen vil falle på plass snart.

Har trent i litt over to måneder, og begynner nå å trene tresplitt.

 

Vil en halv porsjon(15-20g) morgen og kveld + etter trening være et fornuftig forbruk?

 

edit:

Veier i underkant av 90kg

Endret av eirik1989
Lenke til kommentar
Tenker på å kjøpe Super Omega 3-6-9 kapsler fra PF. Noen som vet hvor mange kapsler man skal ta daglig? Står ikke på siden deres etter det jeg har sett  :thumbdown:Link

7684348[/snapback]

 

De skriver nok 2 daglig, men 1 holder. Anbefaler dog omega 3-tilskudd fra Möllers e.l. i stedet.

7684383[/snapback]

Det første treningsveiledern sa til meg var at jeg skulle kjøpe inn Omega 3-6-9 , hvorfor anbefaler du det motsatte?

Endret av brutti
Lenke til kommentar
Okej, tror det finnes enkelt individer på dette forumet som tror de vet litt for mye. Kan ikke gjøre annet en ta dette med en klype salt, og heller høre på min veileder som faktisk jobber med dette. "Det er ikka bra" Slik argumentasjon er bak mål, om du vil bli tatt seriøst..

7748744[/snapback]

Hvordan ser Omega 3 og Omega 6 forholdet ditt ut? Kanskje veilederen din kan finne ut dette for deg? Selv om man er utdannet fra NIH eller AFPT, hvis han i hele tatt er det, så er ikke det en betryggelse på at han kan mye om temaet. Et kurs som går over noen helger, og har en eksamen til slutt gir deg faktisk ikke godt grunnlag som man skulle tro. Det er faktisk utrolig lite som skal til før du kan kalle deg PT eller treningveileder, tiltross for at du skal jobbe med mennesker og deres helse!!

 

For god helse gjelder det å ha rett forhold mellom omega-3 og omega-6. Det er i første rekke dette forholdet som er viktig og deretter mengden av respektive fettsyre. Du kan for eksempel ha ganske mye omega-6 i kosten uten at det er skadelig så lenge du har tilstrekkelig mye omega-3. Selvsagt kan det bli for mye energi kosten din om du spiser mye fett totalt, men så lenge du forbruker fettet er det ingen fare. Jegere og samlere hadde et forhold på 1:1 eller 1:2 mellom omega-3 og omega-6. Det betyr at kosten deres ga like mye av de to fettsyrene eller i verste fall dobbelt så mye omega-6 som omega-3. Da hadde de balanse mellom fettsyrene og var ikke plaget av de problemene et feil omega- forhold kan forårsake. Moderne kost er som regel veldig rik på linolsyre, som er en omega-6-fettsyre, samtidig som inntaket av omega-3 har sunket drastisk. I dag kan derfor forholdet mellom omega-3 og omega-6 være så dårlig som 1:20, noe man tror er årsak til en rekke problemer som har med inflammasjoner å gjøre. Mange legemiddel mot for eksempel inflammasjoner er konstruert for å forandre balansen mellom serie 1 og 2 men de slår dessverre ofte ut mot alle eikosanoider. De senker serie 2, men til og med visse av serie 1 minsker hvilket kan gi uønskede effekter når man slutter med legemidlet. Mange antiinflammatoriske legemiddel gir derfor mer eller mindre alvorlige bivirkninger. Derfor er det bedre å forebygge problemet med rett kost enn å prøve å overvinne problemet med legemidler.

 

Disse problemene er forbundet med et for lavt forhold omega-3/omega-6.

 

# Astma hos barn og voksne

 

# Prostatakreft

 

# Høysnue og allergi

 

# Brystkreft

 

# Aggresjon

 

# Nedsatt cellefunksjon

 

# Depresjon etter graviditet

 

# Depresjon hos eldre

 

# Dårlig tilvekst hos spedbarn

 

# Dårlig mental helse

 

# Insulinresistens

 

# Overvekt

 

# Mental svekkelse hos eldre

 

# Atopisk eksem

 

# Aldersrelatert nedsatt syn

 

# Autisme

 

# Hudkreft

 

# Miste tenner

 

# Beinskjørhet

 

# Vondere menssmerter

 

# Svekket immunforsvar

Kilde Fredrik Paulun

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...