Gå til innhold

Diskusjonstråd for kosttilskudd


Gjest Slettet+9817234daf

Anbefalte innlegg

Ikke meningen å være hissig, beklager det. Og enig i at det er bedre å drikke melk enn å bare ta proteinpulver i vann, men det er ingenting galt med proteinpulver i mine øyne, og gjør altså dobbelt opp, proteinpulver i melk.

 

Hvorfor vil du ikke ha melk eller shakes i kostholdet? Greit nok med melk, pga fettet. Og du sier du ikke har noe imot kosttilskudd. Så hva er galt med proteinpulver i vann(f.eks. i forbindelse med trening)? Jeg mener ikke å være offensiv, bare nysgjerrig.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ikke meningen å være hissig, beklager det. Og enig i at det er bedre å drikke melk enn å bare ta proteinpulver i vann, men det er ingenting galt med proteinpulver i mine øyne, og gjør altså dobbelt opp, proteinpulver i melk.

 

Hvorfor vil du ikke ha melk eller shakes i kostholdet? Greit nok med melk, pga fettet. Og du sier du ikke har noe imot kosttilskudd. Så hva er galt med proteinpulver i vann(f.eks. i forbindelse med trening)? Jeg mener ikke å være offensiv, bare nysgjerrig.

jeg sier bare at jeg ikke vil ha så store andeler tilskudd i kostholdet mitt lenger. Det skyldtes at jeg ofte låste meg i at tilskudd kunne bli en lettvintløsning før jeg stakk ut o.l. Tok meg en shake isteden for å lage meg skikkelig mat, det ble til at jeg tok en shake og en banan/brødskive. Det ble rett og slett for lett, dermed ble det en latmannsløsning. På samme måte som at man ofte lager det enkleste man har for hånda når man skal lage seg mat.

 

Spiser fortsatt tilskudd, men det er stort sett før og etter trening nå. Alle andre måltider har jeg tvingt meg selv til å bruke litt tid på, selv om jeg er student og tiden ikke alltid strekker til. Å om man låser seg i et visst proteininntak 2g/per kg kroppsvekt f.eks så er det strengt tatt nødvendig å ha et supplement. Men har bare gått fra å være noenlunde ekstrem på proteininntaket og treningen til å bli litt mer moderat.

 

Den andre grunnen til at jeg ikke spiser så mye tilskudd lenger er at det gikk litt over stokk og stein tidvis.Når man f.eks må dra midt under en kinofilm siden man har glemt et måltid, vel da regner jeg det nesten som en psykose. Å jeg har fått litt mer sunne/slappe vaner når det kommer til kost og trening i ettertid.

Endret av Hyrlen
Lenke til kommentar

Jeg mener jeg har fått et svært sunt forhold til kosthold i det siste. Spiser når jeg er sulten, og spiser til jeg er mett. Av og til (spesielt om kveldene) går jeg og tar en shake og tvinger i meg nøtter selv om jeg ikke er sulten, fordi jeg vet jeg er i kcal-underskudd den dagen. Men det gjør meg ikke så mye. Er ikke snakk om å gå ut av kinofilmen underveis, men jeg dropper kebaben etter filmen om jeg ikke trente rett før ^^

 

Jeg prøver å få i meg rundt 150g+ protein hver dag, og da er det som du sier, nesten uunngåelig med et proteintilskudd. Dette ser jeg også på som viktig, et tilstrekkelig høyt proteininntak er nøvendig for å opprettholde en positiv proteinbalanse (mer oppbygning av muskelvev enn nedbrytning). Skal man først gjøre noe kan man gjøre det skikkelig. Mer økonomisk å bruke 1000kr ett år på pulver og faktisk få fremgang enn å bruke 200kr et år på pulver og ikke få fremgang. For å sette det litt på spissen.

 

Ellers har jeg for øyeblikket et lite dilemma med meg selv, jeg vet ikke om jeg skal spise big one eller droppe det og heller spise noe annet. Har lyst på pizzaen, men prøver jo liksom å unngå hvete totalt. Samtidig har jeg trent i dag, og jeg mangler også en del kcal, noe pizzaen ville hjulpet veldig med. I tillegg er det jo viktig at man unner seg noe godt en gang i blant, og det er jo tross alt lørdag. Derfor går argumentasjonen min i favør for pizza. Psykotisk? Kanskje.

 

Edit: Ellers vil jeg nevne at jeg kun tar proteintilskudd i forbindelse med trening, og jeg tar bare proteintilskudd istedenfor proteinrik mat til måltider om jeg ikke har hatt tid eller penger til å skaffe fast føde. F.eks. har jeg i det siste tatt proteinshake på skolen, rett og slett fordi jeg ikke har råd til kyllingfilét eller tid til å steike den om morgenen. I tillegg har det et par ganger blitt shake til frokost av samme årsak, noe som er ute av verden nå som jeg har kuttet frokosten helt (enn så lenge). Ellers har det blitt en vane å ta kasein før leggetid, noe som så klart kan byttes ut med melk, forskjellen er mengde. 30g pulver i vann tilsvarer en hel liter melk. Økonomien er også en faktor, noe du som student sikkert forstår.

Endret av Sitronsaft
Lenke til kommentar

jeg syns du skal få i deg pizzaen, siden jeg skal tyne i meg en sekser med øl :p

 

Det høres ut som du har et sunt forhold til det, jeg sto opp midt på natta for å dryle i meg en boks tunfisk og en liten shake. Det er ikke sunt om man ikke konkurrerer. Å jeg ser at man av og til erstatter et proteinrikt måltid med noe litt mer slapt for så bidra med en shake for å gjøre måltidet fullverdig. Det er også som du sier en faktor med det økonomiske, shakes er et billig og godt alternativ.

 

Trener du mot noe spesielt, eller bare ønsket om å fylle t-skjorta bedre?

Lenke til kommentar

Det siste. Det vil si, jeg ønsker å gjøre det godt i forsvaret, noe styrketrening som min ikke egentlig hjelper noe særlig på tror jeg (kondisjonstrening ville vært viktigere). Da jeg startet var det ene og alene for å fylle skjorta bedre. I senere tid har treningen blitt noe av det viktigste i livet mitt, noe jeg mestrer, noe jeg kan se resultater i fra dag til dag. Trening gir mening :) Bedre helse, bedre selvtillit, listen er lang.

 

Med en gang sommerferien starter skal jeg virkelig prøve å begynne med kondisjonstreningen og holde den ved like utover skoleåret.

 

Angående shaken igjen, jeg pleier ofte å kjøpe en liter melk på butikken og lage shake (pulver har jeg med meg), så spiser jeg gjerne to frukter og litt nøtter ved side av. Badabing badadom, et fullverdig måltid. Stå opp midt på natten for å spise er noe jeg har vurdert, men aldri gjort. Det viser seg at det var en grei avgjørelse, da kroppen ikke har godt av alt for mange måltider. Håper folk vil ta en titt på periodisk faste-tråden :) I dag fastet jeg 14 timer for så å gå rett på trening.

 

Edit: Pizzaen er i ovnen ^^, Tok på ekstra ost!

Endret av Sitronsaft
Lenke til kommentar

Det er lov til å unne seg litt usunn mat i helgene eller en gang i blandt. Bare du ikke spiser så mye at du ødelegger alt du har opparbeida deg gjennom uka som gikk. Men jeg mener at en pizza av og til ikke spiller noen rolle i det lange løp, spesielt ikke om kostholdet er bra ellers.

 

Jeg har faktisk har spist kebab og fått i meg litt andre usunne ting på deffen.

Lenke til kommentar
At man forbrenner mer fett ved denne type trening er rett og slett tøys (Intervall)

 

Det blir ganske relativt, det er forskjell på mølla om man har så stor hastighet at man tømmer glykogenlagrene eller mobiliserer fett, men kcal-underskudd er kcal-underskudd og om man tok det fra fett eller glykogen telles ikke mye på slutten av dagen.

resultatet vil bli det samme tilslutt.

Lenke til kommentar

Ok, jeg har tenkt å ta treninga til et nytt nivå. Skal begynne å få oversikt over kaloriene og samtidig hive i meg noen tilskudd. Hvilke tilskudd er mest essensielle? Trenger jeg noe mer enn dette?

 

1. Protein. Selvfølgelig. Rett etter trening, samt supplement om nødvendig andre dager. Bruker ProZyme

2. Omega 3 fettsyrer.

3. Kreatine. Creapure Kreatin fra MyRevolution.

 

Noe jeg har glemt og bør ha med?

 

Et lite spm. Skal jo ha 2xkroppsvekt i gram proteiner. Skal dette være høyere på treningsdager?

Endret av jj_89
Lenke til kommentar

Det skal være alle dager trening eller ikke, kun økes på deff.

 

Ikke bare fra pulver da, husk å trekk ifra kvalitetsproteinene i kosten ellers.

 

Omega kommer før protein på hva som er viktig, men det stemmer.

Protein burde være dekket , samt omaga og kreatin er et billig tilskudd som du faktisk merker effekten av.

 

Herifra blir det mer småpirk, gainer er ikke nødvendig, du kan bare spise mer mat. Det er evt bare lettere.

 

Du burde kjøpe karb-pulver, det kan du helle i shaken etter trening.

koster vel 200kr for 4kg. Kjekkt å ha en bøtte iallefall om man skulle gå tom for banan ol.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Noen her som har erfaring med carbo blocker fra proteinfabrikken? Er det noe vits i prøve det, eller er det bare bullshit og et dårlig produkt?

 

Hvilke proteinpulver er "best" av TN sitt prozyme eller myoprotein?

Endret av LittleBigPlanet
Lenke til kommentar

Av det siste du spør om så har myo en mer rett ettikett, men kvalitetsmessig er de vel ganske like. Fagerli jobbet jo i TN før.

 

Vil tro han forbedrer produktet så myo er vel best i noens øyne.

Jordbær har for eks hatt over 30 justeringer i smak for å få det så bra som mulig.

Man får rabatt som trofast kunde så kjøp hos en av de er mitt tips.

Lenke til kommentar

Merk at jeg kan drikke 3 liter melk, spise 1 liter is og ikke merke noen ting.

100g av den laktosebomben så er jeg dårlig med en gang.

Husk at etiketten ikke stemmer, har sett 6 forskjellige ettiketter, alle selskap som tar det inn lager sin egen og alle trykker forskjellige ting.

Alt fra råvaren til ren fiksjon.

 

Med tanke på M og K -fordelingen og hvor lite K det blir i en 30g shake så er det ikke noe bra produkt heller.

Da ville jeg heller kjøpt 3 ganger bedre erteprotein til samme pris.

 

Det kan ikke være de beste råvarene som de skriver, når man rett og slett blir dårlig av det.

Det er ikke få heller, det er snakk om hundrevis.

 

 

Nå sier ikke jeg at det må være laktose, men noe er det en del ikke tåler.

De kan ikke selge det med tap, og til den prisen må de ha kjøpt en billig råvare.

Endret av War
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...