Gå til innhold

ACER TM 800 - Vann i tastaturet


zehn

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

hæ har du helt vann utover tastaturet på en fullt fungerende maskin ? du vet at vann og elektronik ikke er gode venner ?

ok ta ut batteriet løsne på alle dekselene du finner og legg den til tørk i et part dager. du kan kansje være heldig. hvorfor gjore du dette ? fjerne brusdråper hvor var disse dråpene ?

 

lykke til

Lenke til kommentar

...Når uhellet er ute og du søler væske av ymse slag og mengde på din bærbare, gjør følgende:

 

- Slå av maskina snarest

- demonter så mye du klarer, helst ta ut hovedkortet

- skyll alle berørte deler med rødsprit (for all del IKKE vann, vann får de elektriske kontaktene til å korrodere)

- la maskina tørke fullstendig (til du ikke lenger kjenner spritlukta) før du monterer den sammen og bruker den igjen.

 

Rødsprit skader ikke elektronikk og vil i de fleste tilfeller klare å redde en fuktskadet pc dersom skadene ikke er for omfattende. Min bærbare fikk kollaps etter at en halv liter rødvin rant gjennom tastaturet, etter en omgang rødsprit er den god som ny.

Lenke til kommentar
Ment å ha hørt at dette skal gå an.

Var brus under tastene antar jeg, og to taster slutta å funke en stund etterpå..

6588234[/snapback]

helt rent vann leder ikke strøm, det kan være derfor du trodde det ikke ville være skadelig. men når du heller vann på, vil jo dette blande seg med brusen og støv og alt mulig annet som har samlet seg i maskinen din. da blir plutselig vannet strømførende, og skadelig (derfor er det så mye værre å miste mobilen i sjøen enn i et vann). dessuten er det som ventle sier, vann får deler av maskinen til å korrodere, noe som ikke akkurat er bra det heller

Lenke til kommentar
Det er nå bedre å skylle den brusbelagde maskinen med vann enn å la brusen ligge er nå min mening :)

6590781[/snapback]

 

Deler ikke den erfaringen. En jeg kjenner tømte (naturligvis ved et uhell) en større mengde cola i tastaturet på Thinkpad'en sin, denne ble bortimot frisk bortsett fra litt seige taster og at touchpad'en sluttet å fungere etter at den tørket opp. Greia er at når du skyller med vann, tilfører du mer fuktighet som vil skade de elektriske kontaktene på hovedkortet mer, derfor er det bedre å skru av maskina og heller vente til man får tak i rødsprit. Rødspriten er sterk nok til å løse opp cola som har tørket en stund og blitt rimelig seig.

Lenke til kommentar

Rødspriten er ikke noe man bare legger på, det skal rett og slett skylles over, har du mulighet kan du også nedsenke noen av delene i rødsprit. Alkoholer er flyktige væsker, dvs at de fordamper lett, og forsvinner fort som brattern sier. Bare lukt og kjenn om du fortsatt kjenner spritlukta.

 

(Og dersom du mangler teknisk sprit (rødsprit, isopropanol, glykol), ikke fall for fristelsen å bruke polsprit... polsprit inneholder mye vann og vil ha omtrent samme effekt som å skylle med vann. Ikke bra, med andre ord. Ren hjemmebrent (noe hverken du eller noen andre her i landet har, selvfølgelig :whistle: ) kan derimot faktisk brukes...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...