Gå til innhold

Den store ØL-tråden


Con

Anbefalte innlegg

Bumper den jeg. Samtidig lurer jeg på hvordan man serverer mørkt øl ala Guiness og Kilkenny. Boksversjonene av disse har noen greier oppi, slik at skummet skal bevares, men hvordan fungerer dette? Rister man boksen godt først, for deretter å helle innholdet på et glass? Hvordan heller man, slik man gjør med vanlig pils, eller på noen annen måte?

7955652[/snapback]

På Kilkenneyboksen står det:

Do not shake before opening.

Pour entire contents into a glass immidiately after opening.

 

Ellers må du passe på at ølet er kaldt.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Bumper den jeg. Samtidig lurer jeg på hvordan man serverer mørkt øl ala Guiness og Kilkenny. Boksversjonene av disse har noen greier oppi, slik at skummet skal bevares, men hvordan fungerer dette? Rister man boksen godt først, for deretter å helle innholdet på et glass? Hvordan heller man, slik man gjør med vanlig pils, eller på noen annen måte?

7955652[/snapback]

På Kilkenneyboksen står det:

Do not shake before opening.

Pour entire contents into a glass immidiately after opening.

 

Ellers må du passe på at ølet er kaldt.

7956267[/snapback]

Er vel en liten patron i bunn av boksen som utløses for å få den "skummende" effekten, eller?

Lenke til kommentar
Er vel en liten patron i bunn av boksen som utløses for å få den "skummende" effekten, eller?

7956270[/snapback]

En sann fancy sak som lager kullsyre når den kommer i kontakt med luft er det vel?

Ikke egentlig sikker på hvordan det fungerer men ølet blir jo godt og smaker litt ferskere når det er sann i da :)

Lenke til kommentar
Er vel en liten patron i bunn av boksen som utløses for å få den "skummende" effekten, eller?

7956270[/snapback]

En sann fancy sak som lager kullsyre når den kommer i kontakt med luft er det vel?

Ikke egentlig sikker på hvordan det fungerer men ølet blir jo godt og smaker litt ferskere når det er sann i da :)

7956277[/snapback]

Tror det er slik ja, mener iallfall å huske det! Bruser liksom litt opp når du åpner boksen

Lenke til kommentar

Det er rett og slett en plastkule med et lite hull og med nitrogen under trykk inne. Når du åpner boksen synker trykket veldig mye i boksen generellt, trykket i plastkula vil synke tregere ettersom det er så lite hull der. Da dannes det en trykkforskjell mellom innsiden av kula og utsiden, og nitrogenet vil gå ut av kula med stor hastighet.

Lenke til kommentar

Da har jeg testet ut et par nye ølsorter, fant faktisk en ny favoritt.

 

Corona

Helt greit øl, ikke noe å hoppe i taket for etter min mening. Smakte temmelig lite, men den smaken som var, var faktisk temmelig bra. Ikke noe spesielt med dette ølet, og det var definitivt ikke verdt 27 kroner flaska. Karakter: 3+/6

 

Sapporo Premium

Den første slurken gav et greit inntrykk, ikke noe imponerende, men en grei og fin ettersmak. Men dette ølet vokste etterhvert som jeg kom lenger ned i flaska. Absolutt et skikkelig øl etter min mening. Karakter: 5/6

 

Kilkenny

Mørkt og herlig øl. Det tjukke skummet på toppen og den fyldige ettersmaken gjorde dette til en ny favoritt. Skulle ønskt jeg hadde mer enn den ene boksen, styrta halve glasset fordi det var så godt. Skal kjøpes oftere, helt klart. Karakter: 6/6

 

Miller Genuine Draught

Fin flaske, lukrativ innpakning. Smaken er typisk amerikansk (i hvertfall slik jeg oppfatter amerikansk øl), ganske anonym og rimelig lite smak. Skal dog sies at jeg akkurat hadde drukket en boks med Kilkenny før jeg drakk denne, og det blir som å hoppe etter Wirkola. Karakter: 4/6

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Har ikke smakt alle, så jeg kan egentlig ikke komme med noen absolutte favoritter.

Følgende er dog gode øl:

Nøgne Ø #100 og Pale Ale. Havrestouten er også god (butikkøl). Flere av deres øl er gode egentlig.

Youngs Double Chocolate Stout.

Guinness er ikke dumt det heller.

Wells Bombardier minnes jeg smakte godt.

Mye som kunne gått på denne lista tror jeg.

 

For fyllekuler er jeg lei Tuborg & co som de fleste andre, men Grans Premium ligger noen klasser over i smak uten å være dyrere.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...