Gå til innhold

Utføring av programmerings-jobber


Anbefalte innlegg

Hei! Jeg har noen spørmål til alle de som har drevet med betalte programmeringsjobber. Hvordan arbeider dere? Da mener jeg... Lager dere hele sider? Eller må eieren av siden ha laget headeren og logo i forkant? Skal dere bare bestemme hvordan siden skal se ut eller må eieren av siden allerede ha noe i hode om hvordan han vil at det skal se ut?

 

Vet dette er litt tidlig for meg ennå, men tenkte det er kjekt å vite :) Takk for svar :)

Endret av Rinox
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvis kunden har et ferdig design fra før som vedkommende ønsker å bruke bygger man utifra det. Dog kanskje med noen endringer hvis det ikke er helt egnet til det kunden ønsker programmert.

 

Kunder har ofte en viss formening om hvordan de vil det se ut. Hva de ønsker gjort er veldig individuellt for kundene er min erfaring. Har hatt svært varierte oppdrag alt fra overføring av statiske sider til et publiseringsystem til komplett side med script og layout. I det tilfellene hvor kunden ikke har en formening lages det ofte et utkast eller skissse (omså på papir). eller kunden sitte ved deg når du gjør grov opptegningen i f-eks photoshop. Dette er dog kanskje ikke å anbefale fordi det kan bli en del pirking som kan være kjedelig for kunden å se på. Når det gjelder rene programmeringsjobber kan du nesten regne med at kunden vet hva han ønsker.

Lenke til kommentar

Sjelden jeg aksepterer jobber hvor kunden har designet klart. Jeg er veldig kresen på hva jeg gjør og jeg setter ikke mitt navn på noe dårlig. Så jeg står for både programmeringen og designet.

 

Hvordan få jobber ? Vel hele verdenen er jo ditt marked omtrent. Kontakt firmaer som allerede har en webside og presenter en bedre en er en fin ide :)

Lenke til kommentar
Takk gather ;) Men du... Hvor er det du skaffer deg design og programmeringsjobber?

6570311[/snapback]

 

De fleste jobbene jeg har hatt har jeg fått igjennom kontakter. Folk som vet hva jeg kan spør om jeg kan gjøre ting. En del har også vært oppdrag på frivilligbasis.

Sjelden jeg aksepterer jobber hvor kunden har designet klart. Jeg er veldig kresen på hva jeg gjør og jeg setter ikke mitt navn på noe dårlig. Så jeg står for både programmeringen og designet.

6570388[/snapback]

 

I slike tilefeller ville jeg gjort det klart i krediteringen at jeg kun har utført programmeringen

 

ekst.

 

Layout: Webdesigneren AS Programmering: Øyvind Malin

 

:p

Lenke til kommentar

Ja vent for all del et år eller to...

 

Har hørt mange historier om firmaer som har latt uerfarne lage websider for dem, gjerne fordi pappaen til svogeren til sjefen er bestefaren til guttungen som har lært å lage hjemmesider på skolen i IT-timen... det funker dårlig... :cool:

Endret av hpfarstad
Lenke til kommentar

Via kort? Vel... I så fall må jeg vente 5 år før jeg kan prgrammere ordentlig med lønn ;) Hvis ikke jeg bruker paypal... Da må man vel være 15 år tror jeg... Men det går vel også ann å overføre via bankkort :) Det får man når man er 13! Da kan jeg få det nå :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...