Simen1 Skrevet 25. juli 2006 Del Skrevet 25. juli 2006 Jeg kom akkurat på en idè: Kan man lage potetgull hjemme? Uten å misslykkes? Evt, hvilket utstyr trenger man og hvordan lager man det? Jeg ser for meg at man lager potetstappe, krydrer den voldsomt (smakes til med litt på tuppen av en teskje), kjevler den ut, stykker opp flakene f.eks med en pizzaskjærer og legger de i ovnen for tørking. f.eks på 100'C med varmluft i en halvtimes tid (eller noe sånt). En alternativ form kan være den som taffelsticks har. Den kan man lage ved å presse massen gjennom en kvern. Kan dette fungere? Har dere noen andre forslag til fremgangsmåter? Lenke til kommentar
Sneakerholic Skrevet 25. juli 2006 Del Skrevet 25. juli 2006 kutte opp potetskiver og fritere dem? Lenke til kommentar
Inaktiv bruker 2 Skrevet 25. juli 2006 Del Skrevet 25. juli 2006 Eh, steke potetene i tynne skiver i i en frityrgryte i stedet for å varme potetstappe i ovnen? Lenke til kommentar
Simen1 Skrevet 25. juli 2006 Forfatter Del Skrevet 25. juli 2006 Ja, det er også en mulighet. Det blir sikkert lignende mer på sørlandschips. Lenke til kommentar
Gamlemor Skrevet 25. juli 2006 Del Skrevet 25. juli 2006 Var i donald en gang, husker ikke så godt. Men trur man skal kutte opp en rå potet i mange veldig tynne skiver og putte dem i en langpanne. Trur du skal smøre langpanna med litt olje. Stek dem på høy varme kort Lenke til kommentar
jojo123 Skrevet 25. juli 2006 Del Skrevet 25. juli 2006 olivenolje i en kjel, så steker du potetskiver der... Lenke til kommentar
KissaMcDuck Skrevet 25. juli 2006 Del Skrevet 25. juli 2006 Oppskrift noen? Hørtes skamdigg ut. Er vell best å steke dem i peanøttolje? Men teknologi og vitenskap? Ikke for å pirke, men det er vel ikke så avansert? Lenke til kommentar
-kristoffer- Skrevet 25. juli 2006 Del Skrevet 25. juli 2006 potetgull er frityrstekte potetskiver. Lenke til kommentar
iChristian Skrevet 25. juli 2006 Del Skrevet 25. juli 2006 Jeg kom akkurat på en idè: Kan man lage potetgull hjemme? Uten å misslykkes? Evt, hvilket utstyr trenger man og hvordan lager man det? Jeg ser for meg at man lager potetstappe, krydrer den voldsomt (smakes til med litt på tuppen av en teskje), kjevler den ut, stykker opp flakene f.eks med en pizzaskjærer og legger de i ovnen for tørking. f.eks på 100'C med varmluft i en halvtimes tid (eller noe sånt). En alternativ form kan være den som taffelsticks har. Den kan man lage ved å presse massen gjennom en kvern. Kan dette fungere? Har dere noen andre forslag til fremgangsmåter? 6555931[/snapback] Dette ville i såfall blitt en form for pringles da, jeg foretrekker å krydre potetskiver og fritere dem, det kan faktisk bli veldig godt Lenke til kommentar
Simen1 Skrevet 25. juli 2006 Forfatter Del Skrevet 25. juli 2006 Jeg tror det med fritering/fteking i olje er veldig avhengig av temperatur og tid for å bli vellykket. (Jeg vil ikke ha vassne oljedryppende potetgull.) Jeg tror potetmos-metoden er lettere å få vellykket. (Mange sorter optetgull er laget med denne metoden. F.eks Maarud potetskruer Paprika som var den potetgullposen som ga meg idéen for et par timer siden. Lenke til kommentar
esa Skrevet 25. juli 2006 Del Skrevet 25. juli 2006 olivenolje i en kjel, så steker du potetskiver der... 6556410[/snapback] ikke olivenolje, men peanutolje eg er fra canada, og der bruker de: "kettle cooked in peanut oil" for å lage de chipsen som er ganske like Sørlandschipsen esa Lenke til kommentar
bfisk Skrevet 26. juli 2006 Del Skrevet 26. juli 2006 Men teknologi og vitenskap? Ikke for å pirke, men det er vel ikke så avansert? 6556424[/snapback] QFT. Alt for mye søppel i denne kategorien. Potetgull og rørdimensjoner... Trøste og bære. Lenke til kommentar
Simen1 Skrevet 26. juli 2006 Forfatter Del Skrevet 26. juli 2006 Hmm.. det er kanskje ikke en så stor kunst å lage potetgull at den fortjener en plass i vitenskapsforumet. Jeg ombestemmer meg angående plassering og flytter tråden til off topic. Lenke til kommentar
Kamikazesmurf Skrevet 26. juli 2006 Del Skrevet 26. juli 2006 Rå potet, ostehøvel, kjele med varm peanøtt- eller solsikkeolje, tørkepapir, og krydder... Fremgangsmåten sier vel seg selv. Lenke til kommentar
KissaMcDuck Skrevet 26. juli 2006 Del Skrevet 26. juli 2006 Hvor kan jeg kjøpe peanøttolje? Lenke til kommentar
jojo123 Skrevet 26. juli 2006 Del Skrevet 26. juli 2006 Hvor kan jeg kjøpe peanøttolje? 6559745[/snapback] vil tro de har det på de fleste matbutikker... Lenke til kommentar
Thlom Skrevet 26. juli 2006 Del Skrevet 26. juli 2006 Jeg vil tro de fleste velassorterte dagligvarebutikker har peanøttolje, hvis ikke s har innvandrersjappene det. Lenke til kommentar
Mabel Skrevet 26. juli 2006 Del Skrevet 26. juli 2006 Hjemmelaget potetgull Skjær potetene opp med ostehøvel. Legg skivene i rennende vann etter hvert som de skives opp, da blir de også sprøere fordi stivelsen vaskes ut av dem. Tørk dem godt med et håndkle før de friteres. Stekes i to omganger (som chips). Første gang til såvidt svakt gule, i andre omgang til passe gylden. La dem renne av seg på papir. Krydres mens de er varme. Høres godt ut, må kanskje prøves ut en gang jeg orker Lenke til kommentar
Akidon Skrevet 27. juli 2006 Del Skrevet 27. juli 2006 Skal du ha sånnsom sørlands chipsen må du huske å bruke svak varme når du steker de. Og stek lenge så skal det vel bli bra. Sørlandschips/ Orginal Biff og løk er BEST! Lenke til kommentar
pizzafordi Skrevet 27. juli 2006 Del Skrevet 27. juli 2006 (endret) Hvor kan jeg kjøpe peanøttolje? 6559745[/snapback] rema 1000 25kr literen kansje det var 35kr er stress det der chips greiene. tørke hver eneeste chips er et helvetes ork, syns jeg ser dem sitter med klut chips på sørlandet. fra spøk til alvor maskiner. en fett rist er viktig og en øse til å ta opp potenen med, legg i rista så fettet renner ned i gryten igjen, legg det på papir. kast løk i fettet. skal krydres etterpå? Endret 27. juli 2006 av pizzafordi Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå