Gå til innhold
🎄🎅❄️God Jul og Godt Nyttår fra alle oss i Diskusjon.no ×

Tråden for aktive kaffedrikkere!


Når jeg er på kafé, bestiller jeg oftest en  

1 113 stemmer

  1. 1. Når jeg er på kafé, bestiller jeg oftest en

    • "Espresso"
      123
    • Cappuccino
      140
    • Café au lait
      18
    • Café Latte
      121
    • Café creme
      4
    • Americano
      111
    • Caffé Macchiato
      18
    • Caffé mocha
      110
    • Caffé Ristoretto
      2
    • Caffé Corretto
      3
    • Ordinær filterkaffe
      349
    • Presskanne
      71
    • Annet (gjerne spesifiser type i tråden)
      47


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Det er ikke vanskelig å få tak i sauser til kaffe.

Det er en ny serie sirupper som heter Barista, og selges på blant annet Meny og Smart Club. Disse smaker godt i kaffe.

 

Du kan til nød bruke vanlig sjokoladesaus fra Freia, men den gir ikke særlig mye smak på en kaffe. Den er for svak.

 

Bor du i Oslo selger de sauser i en rekke kaffebutikker, blant annet Cortado. Der kjøpte jeg min Torani. De selger også Da Vinci sirrup, som har vært i bruk siden kafferevolusjonen for ti år siden.

Lenke til kommentar

Jeg har noen Irish Cream-greier hjemme her som er noe av det samme. Går for den.

 

Vil sjekke om jeg har forstått denne oppskriften rett.

 

- Fyll et stort glass med isbiter.

- Fyll glasset halvveis opp med melk.

- Bland kald espresso(eller varm?) med sjokoladegreiene.

- Hell espressjokko'n i isbitglasset.

- Pisk melk til skum.

- Legg skummet oppi isbitglasset.

- Nyt!

Lenke til kommentar

Nå prøvde jeg iskaffeoppskriften din Barista Bob. Slettes ikke verst.

Den brasilianske franskbrente espressoen jeg bruker nå er litt svak. Så det smaker ikke veldig mye kaffe av den.

-

Jeg er vel litt skeptisk til å ha isbiter i et melkeprodukt.

 

Lurer kanskje på om det er mulig å lage en slik drink uten isbiter.

Kaffen er jo et vannbasert produkt, og det samme er sjokolademelk. Disse kan derfor shakes sammen med isbiter. Men i teorien burde alt være ferdig avkjølt når det da blandes med melk, og holdes kaldt på en annen måte enn med isbiter.

 

Kanskje i et mindre glass, eller kanskje iskrem kunne brukes istedenfor isbiter.

Endret av Ramius
Lenke til kommentar

Heihei fellow coffee-addicts!

 

Her om dagen investerte jeg i en presskanne og en pose presskanne-kaffe fra Friele. Har brukt den ved to anledninger, og begge gangene har jeg opplevd følgene: den siste koppen med kaffe fra presskanna har en merkelig smak, som skiller seg veldig fra de første koppene når det kommer til smak. Altså den siste skvetten, om det så er 1 dl eller 3dl (har en stooor kopp), har en litt "vond" smak. De første er for øvrig nydelige!

 

Noen som har opplevd lignende, eller vet hva det kommer av? Skal jo ikke vær slik at jeg bare kan drikke halvparten av kaffen jeg koker opp. Nesten som jeg vurderer å gå tilbake til Brasero instant-kaffe :\

Lenke til kommentar
Heihei fellow coffee-addicts!

 

Her om dagen investerte jeg i en presskanne og en pose presskanne-kaffe fra Friele. Har brukt den ved to anledninger, og begge gangene har jeg opplevd følgene: den siste koppen med kaffe fra presskanna har en merkelig smak, som skiller seg veldig fra de første koppene når det kommer til smak. Altså den siste skvetten, om det så er 1 dl eller 3dl (har en stooor kopp), har en litt "vond" smak. De første er for øvrig nydelige!

 

Noen som har opplevd lignende, eller vet hva det kommer av? Skal jo ikke vær slik at jeg bare kan drikke halvparten av kaffen jeg koker opp. Nesten som jeg vurderer å gå tilbake til Brasero instant-kaffe :\

Har du kaffen stående i presskanna, eller heller du rett over på en termokanne? Om du lar kaffen stå i presskanna sammen med kaffegruten blir jo kaffen super-overekstrahert, og massevis av kipe smaker forløses til vannet. Når kaffen er ferdig må du helle den over på en termokanne eller alerhelst drikke den med det samme.

 

Er det slik at du faktisk bruker termokanne så er det helt vanlig at kaffen foringes også på kannen. 30-40 minutter burde være maks oppbevaringstid for best mulig kaffe.

Lenke til kommentar

Hehe....uff, så blond er det lenge siden jeg har følt meg!

 

Ja - jeg har latt kaffen stå på presskanna, og ja, selfølgelig er det derfor, det er jo logisk som rakkern og aner ikke hvordan jeg ikke så den! Med termokanne mener du vanlig kaffekanne da eller? Skal kjøpe en asap. Evt. termos.

 

Takk skal du ha Tobias!

Lenke til kommentar

Et tips til de som drikker kaffen såpass tregt som meg. Det hender at kaffen blir lunken før jeg når bunnen i koppen. F.eks på grunn av avbrytelser. Når jeg merker at kaffen begynner å bli lunken så piffer jeg den opp i mikrobølgeovnen. 20 sekunder på maks effekt øker temperaturen ~20 °C. Det pleier å fungere, men det hender jeg bommer på tid i forhold til mengde og får den opp til kokepunktet. Da er det bare å helle ut.

Lenke til kommentar
Hehe....uff, så blond er det lenge siden jeg har følt meg!

 

Ja - jeg har latt kaffen stå på presskanna, og ja, selfølgelig er det derfor, det er jo logisk som rakkern og aner ikke hvordan jeg ikke så den! Med termokanne mener du vanlig kaffekanne da eller? Skal kjøpe en asap. Evt. termos.

 

Takk skal du ha Tobias!

Termokanne - kaffekanne - TV kanne - termos. Kjørt barn har mange navn .....

Lenke til kommentar

Hvor kjøper jeg ferdig kværnet espresso for mokakanne i Bergen sentrum?

Plutselig var posen min tom og jeg klarer ikke vente på en bestilling fra kaffebrenneriet.

Har brukt deres klassiske espresso tidligere og har vært fornøgd med den, men jeg rekker som sagt ikke å bestille en ny pose før jeg går tom.

Endret av dePt
Lenke til kommentar
Hvor kjøper jeg ferdig kværnet espresso for mokakanne i Bergen sentrum?

Plutselig var posen min tom og jeg klarer ikke vente på en bestilling fra kaffebrenneriet.

Har brukt deres klassiske espresso tidligere og har vært fornøgd med den, men jeg rekker som sagt ikke å bestille en ny pose før jeg går tom.

 

Vanlige dagligvarebutikker med større sortiment enn Rema 500 bør ha det.

Lenke til kommentar
Som er fersk? Ser at de selger bønner på flere butikker, men kværnen som er der har få, eller i noen tilfeller ingen, instillinger.

Har sett at de har illy på coop'en, men er litt skeptisk her også. Noen som har teste den?

 

Den er helt okey, drikker den selv for tiden. Men den er smådyr, så kan like så godt hive inn 20 kroner og få mye like mye kaffe med bedre kvalitet, fra et kaffebrenneri. Problemet er vel egentlig studentlommeboka! :p

 

Og når vi snakker om å være student, noen andre som har merket at alt smaker dritt fra termokopper? Hvilken prisklasse må jeg egentlig opp i for å unngå den kjipe, drittsmaken? Kjøpte meg heller en kaffe i dag i pappkrus, og da jeg stakk hjemom en stund senere for å hente noen fler bøker og slikt til lesesalen tok jeg like godt pappkoppen med. Heller det, enn den kjemiske skjitsmaken fra termokoppen.

Lenke til kommentar

Hmm mulig du er inne på noe. Trodde de var kaffeen fra kantina som smakte piss, men er det mulig det er koppen altså?

Er selv på jakt etter en termokopp med som jeg kan kaste i sekken uten at det blir søl. Heter vel kanskje termos da plutselig, men vil ha noe jeg kan drikke rett i fra og som ikke rommer mer enn 1-2 vanlige kopper kaffe.

Lenke til kommentar

Jeg har et par termoglass fra Bodum som er pretty awesome, men de har ikke lokk og er selvsagt for bruk hjemme. Veldig kjekke glass forresten! Men tilbake til termokopper, så så jeg ei jente med en sånn halvstor termokopp fra nettopp Bodum som så ut til å romme en grei mengde kaffe og samtidig være tett nok. Men ting fra Bodum koster litt, så det må da garantert finnes termokopper i krei kvalitet som ikke koster for mye, og heller ikke gir drittsmak til alt du putter i.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...