Gå til innhold
🎄🎅❄️God Jul og Godt Nyttår fra alle oss i Diskusjon.no ×

Tråden for aktive kaffedrikkere!


Når jeg er på kafé, bestiller jeg oftest en  

1 113 stemmer

  1. 1. Når jeg er på kafé, bestiller jeg oftest en

    • "Espresso"
      123
    • Cappuccino
      140
    • Café au lait
      18
    • Café Latte
      121
    • Café creme
      4
    • Americano
      111
    • Caffé Macchiato
      18
    • Caffé mocha
      110
    • Caffé Ristoretto
      2
    • Caffé Corretto
      3
    • Ordinær filterkaffe
      349
    • Presskanne
      71
    • Annet (gjerne spesifiser type i tråden)
      47


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Orka ikke tanken på å måtte vente på en pakke fra Ebay, med masse deilige stipend-grunker som akkurat hadde tikket inn. Så jeg dro like godt innom Drommedar Kaffebar i Nordre gate i Trondheim og rasket med meg en Aeropress og en pose med kaffe fra Honduras, om jeg ikke husker helt feil.

 

Tenkte at en pose på 250 gram ville være mer enn hva jeg klarer å drikke opp før den blir forringet. Først når jeg kom hjem, kom jeg på hvor latterlig mye enklere jeg kan lage kaffe med aeropress i motsetning til den gamle tulltraktern jeg lagde espresso på da jeg bodde hjemme hos min kjære mor. :)

Lenke til kommentar

Da var mesteparten av kaffeutstyret på plass:

 

post-26550-1263585069_thumb.jpg

 

Sammen med kaffekvernen bestilte jeg San Pedro CoE #8 (Costa Rica) og Badnekhan Estate (India). Jeg har aldri kjøpt ukvernet kaffe før, så det var helt tilfeldig at jeg endte opp på disse to. Badnekhan Estate tok jomfrudommen på både kvernen samt Aeropressen og resultatet var en fløyelsmyk kopp med kaffe! Det skal bli spennende å eksperimentere med kornstørrelse, bryggetid osv. fremover. Hittil har jeg kun brukt guiden som fulgte med Aeropressen (med et meget godt resultat), men jeg ser det finnes mange forskjellig guider omkring på verdensveven.

 

Vannkokeren er forøvrig ikke ny. Jeg er veldig glad i te og det å kunne varme opp vann til en spesifikk temperatur er virkelig gull verdt. Det er 20 grader mellom hvert valg, men det er langt lettere enn å styre med temperaturmåler eller å måtte gjette.

Lenke til kommentar

Jeg bruker en enkel av/på vannkoker, og får det til ganske enkelt: Fyller opp til 5 dl merket, koker opp og heller oppi 1 dl kaldt vann. Da ender slutt-temperaturen på ca 83 °C hver gang. Noe som er såpass nøyaktig at det ikke er vits å verifisere det med termometeret lengre.

Lenke til kommentar
Frappe frappe frappe

Hvordan lage?

I en stålshaker?

 

frappe frappe frappe

jappe jappe

vil ha iskaffe

 

For å lage den gresk, kan du følge følgende instruksjoner:

 

Det du trenger:

En liten melkeskummer

Frysetørret kaffe fra Nescafé

Melk og sukker etter egen smak

Isbiter, og selvfølgelig et sugerør eller lignende.

 

How to do:

Ha rett under en desiliter kaldtvann i et glass, og deretter rundt to teskjeer Nescafé.

Sukker har du i etter hvordan du liker den - søt (glykos), medium (métrio) eller uten sukker (skétos). I den søte er det vel to teskjeer sukker på én teskje kaffe, i métrio er ratioen lik og i skétos er den som sagt uten sukker.

 

Med dette på plass er det bare å få frem det deilige skummet. Husk at du vil ha tett skum som blander seg ut etterhvert som du drikker, og det er derfor veldig greit på dette tidspunktet å skumme opp med en liten melkeskummer/visp. Har du ikke dette, kan du bruke en shaker eller en flaske for den saks skyld. Bare pass på å med deg skummet i glasset :)

 

Nå skal du ha et glass med masse skum. Legg i et par isbiter, og hell i melk etter smak. Fyll deretter med vann til skummet når toppen og rør rundt med sugerøret. Enklere blir det ikke :)

 

Kan være greit å sjekke denne videoen, umulig å ta feil da.

name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="
type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>">
name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="
type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="425" height="350">

Se filmen hos Youtube

Lenke til kommentar

har en oppskrift på frappe med fersk kaffe, men aner ikke om det er noe slikt du har i tankene?

Du kan sikkert bruke cappuccinokrydder i for mere smak.

 

Du trenger

- Blender

- Stort Glass

- 1/3 c. melk (helst H-melk)

- Isbiter

- Sukker

- Vanilje is

- 2/3 c. sterk kaffe

 

Slik gjør du:

1. Gjør klar kaffen

2. Mens kaffen er varm, ha i sukkeret.

3. Ha så i melken og rør godt.

4. Ha halvparten av isbitenei blenderen og tilsett kaffen. Sørg for at isen knuses godt

5. Tilsett iskremmen og kjør blenderen en stund til.

6. Tilsett resten av isbiteme

7. Kjør blenderen enda litt til så det skummer godt. Om du vil ha tykkere frappe, tilsett flere isbiter.

8. Hell det hele i et stort glass og server med engang.

Endret av dePt
Lenke til kommentar

Altså, først og fremst er det Frappe Mocha jeg vil ha.

 

Jeg vil i utgangspunktet lage den med espresso. Og jeg vet såpass at man må blande melk, kaffe, sjokoladesaus og isbiter. Men spørsmålet er, hvilken måte er det best å gjøre det på?

 

For både konsistens og aroma.

 

Blander du melk og sjokoladesaus for seg, og tilsetter espresso i glasset til slutt, vil smaksopplevelsen bli annerledes enn hvis du blander alt i en shaker. Så jeg ønsker faglige kommentarer på hvilken metode som er foretrukket.

 

Jeg vil gjerne at det skal se litt delikat ut også. Ikke se ut som sjokolademelk med isbiter i. Se på den nederst til høyre i dette bildet for eksempel:

starbucksicedcoffee.jpg

Namm namm

 

Denne er også fin:

icedCoffee.JPG

 

Mens denne er IKKE FIN

our-frappe.jpg

Endret av Ramius
Lenke til kommentar

Kaffebrenneriets Is-Mocca

 

- Fyll stort glass med is-biter

- Fyll halvveis med kald melk

- Lag espresso oppi en liten mugge/kopp med litt sjokoladde

- Steam opp litt melk til skum

- Rør sjokoladen godt inn i espressoen

- Ha to - tre gode skjeer med melkeskum på toppen av glasset

- Hell over espresso

- Server!

 

Veldig fort gjort å ha for mye sjokolade i denne drikken og jeg anbefaler å bruke en dobbel shot espresso.

Lenke til kommentar

Vurderer å kjøpe den Wilfa-kverna. Etter å ha lest litt på nettet, virker det som om det er den samme kverna som tidligere er blitt solgt til rundt 300 kr på SmartClub under navnet "Bavaria". Videre, i et innlegg på et annet forum, er det en som skriver at "Bavaria-kvernen ser ut til å være kinesisk modell som man antageligvis kjøper i bulk på ulike B2B-markedsplasser og får satt eget merkevare på. I Sverige solgte Coop den som Hugin, og den blir bl.a solgt som Breville Barista/BarAroma/BCG450XL."

 

Litt kjipt at den nå koster 800-1000, tatt i betraktning at man tidligere kunne få den til under halve prisen. (Såfremt overnevnte info stemmer)

Lenke til kommentar

Ble interessert i den der iskaffedrink-greia. Vil lage med espresso. Vil følge Barista Bob sin oppskrift, men har noen spørsmål. Den der sjokoladen dere snakker om, hva slags? Ren smeltet sjokolade, kakao, eller hva? Og hvor mye espresso og sjokolade skal jeg bruke?

Lenke til kommentar
Ble interessert i den der iskaffedrink-greia. Vil lage med espresso. Vil følge Barista Bob sin oppskrift, men har noen spørsmål. Den der sjokoladen dere snakker om, hva slags? Ren smeltet sjokolade, kakao, eller hva? Og hvor mye espresso og sjokolade skal jeg bruke?

 

Kaffesirupp med sjokoladesmak. De bruker du 30cl av per kaffekopp.

Ellers kan du bruke sjokoladesaus laget for kaffe. Disse har ofte sjokolade av høy kvalitet og mindre sukker, for å best mulig fremheve den gode kakaosmaken. Mens billige sirruper/sauser ofte har mest sukker og minimalt med sjokolade.

 

Jeg bruker Toranis sjokoladesaus, noe veldig mange kaffebarer i Oslo bruker. Pumpen som brukes i flasken er laget slik at én pump er riktig mengde saus for en kopp kaffe.

Endret av Ramius
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...