Gå til innhold
🎄🎅❄️God Jul og Godt Nyttår fra alle oss i Diskusjon.no ×

Tråden for aktive kaffedrikkere!


Når jeg er på kafé, bestiller jeg oftest en  

1 113 stemmer

  1. 1. Når jeg er på kafé, bestiller jeg oftest en

    • "Espresso"
      123
    • Cappuccino
      140
    • Café au lait
      18
    • Café Latte
      121
    • Café creme
      4
    • Americano
      111
    • Caffé Macchiato
      18
    • Caffé mocha
      110
    • Caffé Ristoretto
      2
    • Caffé Corretto
      3
    • Ordinær filterkaffe
      349
    • Presskanne
      71
    • Annet (gjerne spesifiser type i tråden)
      47


Anbefalte innlegg

Jeg fant nettopp et par gode kverner på Clas Ohlson. De bruker begge møllehjul-prinsippet. Altså to mønstrede plater som ligger mot hverandre og som kaffen kvernes mellom. Det gir en jevn og justerbar kornstørrelse. Kornstørrelsen kan justeres fra kokmalt til espresso og kaffen blir godt utnyttet på grunn av jevn størrelse.

 

Den billigste (349 kr) er manuell, den dyreste (595 kr) er elektrisk og tar en del benkeplass. Begge er ganske pene på hver sine måter.

 

 

Kunne en kvern gjort susen for en presskannebruker, tro?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Jeg hadde en mistanke om at den ikke var en ekte kvern. Synd, størrelsen er perfekt. Finnes det noen kverner av en tilsvarende størrelse som ikke hakker opp bønnene? Den kan godt koste mer.

 

Kanskje jeg skal snekre opp en hylle og heller kjøpe noe skikkelig. :hmm:

Det er bare bortkastet penger å kjøpe den hakka som du linket til tidligere! Når du maler kaffen ønsker du deg at alle kornene er like store slik at smaken ekstraheres likt i all kaffen. Om noen korn er store og andre er små kommer noe til å være perfekt mens andre deler av kaffe blir overekstrahert og sur, og alt dette kaoset får du i samme kopp.

 

Jeg har fiklet litt på den manuele på Clas Ohlson, og er meget skjeptisk til denne. Kvernstenene virket ikke akurat å være noe kvalitets-støp, for å si det slik. Og muligheten for instilling? Tja, det er en skru e du kan stramme eller løsne, men du har ingen tallskala eller lignede så du har egentlig ingen kontroll. Jeg har ikke sett den eletriske. Kan du sende en link?

 

Jeg har kjøpt en Krups på Jernia som gave til en kamerat. den kostet under 600 og gjorde jobben. Den norske kaffeverdensmester (og kaffeguru) Tim Wendelboe selger også en enkel kvern til 799: http://webshop.timwendelboe.no/Product-Wil...-Grinder_4.aspx

 

Så langt jeg kjenner til er det ikke noe som er billegere og verd å bruke pengene på!

 

Kunne en kvern gjort susen for en presskannebruker, tro?

O-Yes ....!

Lenke til kommentar
Kunne en kvern gjort susen for en presskannebruker, tro?

Absolutt!

 

Jeg har ikke sett den eletriske. Kan du sende en link?

Link til Clas

Link til Cuisinart DBM-8 (Jeg ser at jeg er rundlurt av Clas ang. prisen)

 

Kvernehjulene minner om den fra Wilfa, men rillene går radielt og ikke på skrå. Den er uten tallskala. Jeg har null peiling på den tallskalaen det er snakk om så for meg er det akkurat like bra med stor-middels-liten. Skalaen på den fra Clas er lett å finjustere.

Lenke til kommentar
Link til Clas

Link til Coisinart DBM-8 (Jeg ser at jeg er rundlurt av Clas ang. prisen)

Kvernehjulene minner om den fra Wilfa, men rillene går radielt og ikke på skrå. Den er uten tallskala. Jeg har null peiling på den tallskalaen det er snakk om så for meg er det akkurat like bra med stor-middels-liten. Skalaen på den fra Clas er lett å finjustere.

Jeg tror at denne kan fungere bra på introduksjonsnivå som kaffekvern for det meste bortsett fra til espresso/tyrkisk. Det med tall er selvfølgelig ikke viktig, det som er viktig er at det er en skala slik at du vet hvordan kvernen er innstilt fra gang til gang, fra bryggemetode til bryggemetode og fra kaffe til kaffe.

Lenke til kommentar

Hei!

Faren min tenker på å kjøpe en espressomaskin. Han vil ikke bruke noe mer en 4000 kr, hadde vel vert mer ideelt å brukt cirka det dobbelte men...

 

Har tenkt mest på manuelle maskiner. Fordi det virker som det er flere muligheter. Og det må jo være litt seremoni rundt det ikke bare trykke på en knapp. Er vel greit å ha en maskin som ikke er så veldig treg heller.

Lenke til kommentar
Hei!

Faren min tenker på å kjøpe en espressomaskin. Han vil ikke bruke noe mer en 4000 kr, hadde vel vert mer ideelt å brukt cirka det dobbelte men...

 

Har tenkt mest på manuelle maskiner. Fordi det virker som det er flere muligheter. Og det må jo være litt seremoni rundt det ikke bare trykke på en knapp. Er vel greit å ha en maskin som ikke er så veldig treg heller.

Om dette er et spørsmål om hvilken maskin han bør kjøpe så er det en ubeseiret klassiker for seriøse nybegynnere. Det er Rancilo Silvia. Dette er antagelig verdens mest solgte espressomaskin på dette nivået:

http://teaandcoffee.no/presenter.asp?idKat...p;idProdukt=286

Lenke til kommentar

Jeg vurderer å bruke Clas Ohlsons 30 dagers angrerett siden jeg ennå ikke har brukt kverna.

 

Men før jeg gjør det vil jeg bestille kvern fra en annen plass. Jeg har lett litt rundt:

- Cuisinart DBM-8 (samme som den fra Clas, men til 1/4 av prisen)

- Capresso Infinity Conical Burr Grinders (visstnok en bedre kvern)

 

Problemet er bare at jeg ikke finner noen som både har god pris og samtidig sender til Norge. Kan dere hjelpe meg litt her?

Lenke til kommentar
Om dette er et spørsmål om hvilken maskin han bør kjøpe så er det en ubeseiret klassiker for seriøse nybegynnere. Det er Rancilo Silvia. Dette er antagelig verdens mest solgte espressomaskin på dette nivået:

http://teaandcoffee.no/presenter.asp?idKat...p;idProdukt=286

Ja det var et spørsmål om hvilken maskin han burde kjøpe:-)

Har sett litt på den Silvia'en ja. Ser den får mye bra kritikk ja.

 

Men når vi snakket om pris så virket det som 4000 var ganske bestemt høyeste pris. Så hva skal jeg si slik at han er villig til å gå opp i pris. Eventuelt finnes det andre alternativer hvis jeg taper diskusjonen:P

 

Ser nå at han kanskje må ha en kvern å, da går det fort en tusenlapp til, gjør det ikke.

Lenke til kommentar

Min personlige mening er at hvis du (eller faren din) synes det blir for mye, er dere bedre tjent med en Aeropress, en presskanne eller en god kaffetrakter og la kaffebarene stå for de espressobaserte kaffedrikkene. En Aeropress kan lage noe som likner veldig på en espresso (Personlig synes jeg den likner mer på en kaffe fra en moccakanne, det som mange kaller en espressokanne..) og som fint kan brukes til base for cappucino og caffe latte.

Lenke til kommentar

Har sett meg lei vannkoker og pulverkaffi og ser meg derfor etter et "starter-kit".

Jeg tenker presskanne og kvern fremfor trakt. Forslag til en god presskanne samt kvern?

Bor i Bergen så hadde vert fint om noen visste om lokale butikker, men nettbutikker går også fint.

Endret av dePt
Lenke til kommentar

Jeg (og flere med meg) har flere ganger i denne tråden anbefalt Aeropress. Koster vel ca 460 i Norge og ca halv pris (inkludert frakt) fra ebay.

 

Hvis du heller vil ha vanlig presskanne, er det ikke så store forskjeller annet enn design.. IKEA har en til nesten ingen penger. Hvis du vil bruke litt mer, kan jeg anbefale en fra Bodum som er en presskanne og termokanne i ett..

Endret av the_last_nick_left
Lenke til kommentar

Har bladd litt i tråden og ser at Aeropress blir nevnt flere ganger med positivt fortegn.

Jeg ser også at clas ohlson sine kverner har vært diskutert nå de siste sidene. Hadde håpet at disse var av grei kvalitet siden prisen var så pass spiselig, men det ser vist dårlig ut. Tror jeg må ta til takke med en manuell kvern. De elektrisek blir vist fort dyre.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Hu hei, lenge siden jeg har tittet innom tråden her ser jeg!

 

Det har gått to år siden mine sporadiske eksperimenter med en gammel vervepremie. Den lille rakkern var forferdelig upraktisk, og dessuten har jeg flyttet hjemmefra for lengst.

 

Kikket litt på denne Aeropress-saken, og den virket da alldeles utmerket. Siden jeg for tiden bor latterlig nært universitetet jeg studerer på, er det jo ikke verre enn å stikke bortom og mekke seg en kopp - nedsyra kafeteria-kaffe er jeg virkelig lei av nå. Men, problemet er at jeg med en mager studentlommebok ikke har råd til fersk kaffe til enhver anledning. Så, hvordan funker for eksempel vanlig filtermalt (evt. doseringer) for eksempel? Kan jo alltids kjøpe noe litt rimeligere espressomalt for den daglige dose, men er nysgjerrig på mulighetene her. :)

Lenke til kommentar

Når jeg kverner så velger jeg bare litt finere enn filtermalt. Jeg har ikke prøvd filtermalt i Aeropressen ennå, men regner med det går bra. Når kornene er litt større så vil det ta litt mer tid å trekke ut smakene. Jeg bruker 10 sekunder omrøring + 20 sekunder pressing. Prøv med f.eks 15-20 sekunder omrøring og 20 sekunder pressing.

 

Dersom du bruker for lang tid så vil kaffen få en bitter smak

Dersom du bruker for kort tid så vil kaffen bli tynn og fattig på smak

 

Prøv deg fram til du finner passelig tid for din kaffetype.

 

Ps. Jeg har troen på at filterkaffe kan bli bra. Ferdigmalt kaffe har mer konsekvent kornstørrelse enn det man får i kaffekverner til hjemmebruk fordi finstoffet er siktet ut. (Det går vel til pulverkaffe-produksjon?)

 

Men det er en ulempe at posene med filterkaffe kan bli stående åpne og forringes. Malt kaffe i åpen pose har bare en holdbarhet på en ukes tid.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...