Gå til innhold

Tråden for aktive kaffedrikkere!


Når jeg er på kafé, bestiller jeg oftest en  

1 109 stemmer

  1. 1. Når jeg er på kafé, bestiller jeg oftest en

    • "Espresso"
      123
    • Cappuccino
      139
    • Café au lait
      18
    • Café Latte
      121
    • Café creme
      4
    • Americano
      111
    • Caffé Macchiato
      18
    • Caffé mocha
      108
    • Caffé Ristoretto
      2
    • Caffé Corretto
      3
    • Ordinær filterkaffe
      348
    • Presskanne
      71
    • Annet (gjerne spesifiser type i tråden)
      47


Anbefalte innlegg

Beklager, men tråden datt uta av mine innlegg:(

Hva syntes folket om Fairtrade? :)

Cup of Excellence ftw.

 

Kan anbefale Las Mujeres, er en ganske kraftig kaffe. Rik på smak, men også ganske rund.

 

Kan forresten melde at jeg nå ikke lenger er ryddegutt på Kaffebrenneriet, men har hoppet opp til maskinen og kan nå kalle meg Barista (ikke i vårt kjære Italia selvfølgelig).

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Når man jobber med profesjonelt utstyr blir det med en gang utrolig gøy å lage kaffe og. Særlig når kunder kommer tilbake og forteller at en lager kjempe god kaffe eller at det er den beste kaffen de har smakt.

 

Joda, det kan kanskje stemme.

Bare har hørt litt for mange ganger slike setninger som:

- «Jeg er så lei av å lage latte hele tiden!»

Lenke til kommentar

Åkei, jeg har et problem dere kanskje kan hjelpe meg med... Den tiden jeg bodde i Australia drakk jeg mye Long Black, dobbel espresso shot over vann ikke motsatt som er Americano. Americano har dessuten mer vann enn Long Black. Link. Jeg har prøvd å bestille Long Black i Norge ved å få til svar at de ikke vet hva det er, så jeg har endt opp med Americano som er en svakere variant. Jeg lurer derfor på hvordan jeg skal få bestilt dette uten å lage for mye trøbbel for barista'ene :)

Lenke til kommentar
Åkei, jeg har et problem dere kanskje kan hjelpe meg med... Den tiden jeg bodde i Australia drakk jeg mye Long Black, dobbel espresso shot over vann ikke motsatt som er Americano. Americano har dessuten mer vann enn Long Black. Link. Jeg har prøvd å bestille Long Black i Norge ved å få til svar at de ikke vet hva det er, så jeg har endt opp med Americano som er en svakere variant. Jeg lurer derfor på hvordan jeg skal få bestilt dette uten å lage for mye trøbbel for barista'ene :)

Hmmm, hos oss lager vi Americanoen slik: Vi fyller en Cappuccino-kopp nesten full med varmt vann, setter den under ønsket bajonett og setter på espressoen. Vann først - så kaffe, når det skjer i denne rekkefølgen blir cremaen bevart, blir litt tynn på enkel, men helt grei.

 

Jeg foreslår at du bare spør om å få mindre vann, sikkert ikke noe problem for barristaen å vis hvor mye vann de har i heller, så kan du bare be de slå ut litt.

Lenke til kommentar
wow, mye espresso må jeg si

 

Nja, syntes ikke det var så mye jeg. Men kjente jeg hadde drukket mye kaffe i dag når jeg lagde meg en frappé etter middag.

 

Apropos frappé: Fikk virkelig dreisen på frappen nå, ettersom jeg har gått vekk fra å riste frem skummet i shaker og heller gått for en elektrisk mini-visp. Mindre oppvask, bedre skum og lettere å bestemme hvor mye skum jeg vil ha.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
Da har jeg tatt fram den mystiske espressomaskinen igjen, og lagde meg i dag noe jeg vil kalle en "gigaccino" (eller "megaspresso" eller noe):

 

[bilde]

 

Ble ikke så mye skum, men det gjorde ikke så veldig mye. Den består av 4 kopper espresso og resten melk, og smaker helt ok. Nammenam!

 

Jeg må nesten spørre om du brukte melk med jordbærsmak, den hadde et veldig rødskjær i seg.

Endret av DemoniZer
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

«In many American coffeehouses, a café au lait is simply a latte with strong drip brewed or French pressed coffee substituted for espresso, though a French roast or similarly dark coffee may be the base of the beverage. In the US they thus serve both caffè latte and café au lait as two different coffee beverages, and define them as such while this is not so in Europe, except in the German variation of the drink, Milchkaffee ("milk coffee") which in Germany is served side by side with the espresso-based caffè latte (which in addition is sometimes called café au lait to add to the confusion»

 

Hentet fra engelsk wiki.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...