Gå til innhold

Tråden for aktive kaffedrikkere!


Når jeg er på kafé, bestiller jeg oftest en  

1 113 stemmer

  1. 1. Når jeg er på kafé, bestiller jeg oftest en

    • "Espresso"
      123
    • Cappuccino
      140
    • Café au lait
      18
    • Café Latte
      121
    • Café creme
      4
    • Americano
      111
    • Caffé Macchiato
      18
    • Caffé mocha
      110
    • Caffé Ristoretto
      2
    • Caffé Corretto
      3
    • Ordinær filterkaffe
      349
    • Presskanne
      71
    • Annet (gjerne spesifiser type i tråden)
      47


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Folkens!

 

https://www.diskusjon.no/index.php?showtopi...dpost&p=8888770

 

Jeg har oppdatert med mer kaffe fra Afrika og Indonesia / Asia.

8902106[/snapback]

Legger inn link i første tråd.

 

Hvis det er flere lenker som burde inn der, kan ikke dere bruke PM?

 

Forresten tror jeg at jeg har fått noe kaffe som ikke var helt ferdig. Er så sterk og hard at det går med en kopp vann for hver slurk :cry:

Endret av Scix
Lenke til kommentar
Så du påstår at det du drikker nå er kaffe altså? Lystløgner!

 

..jeg hadde vel drukket det selv :p

 

Skal oppdatere kaffeguiden etterhvert i dag også.. sjekk PM ;)

8902343[/snapback]

Sant nok... Springer med en gang jeg!

Sorry at jeg kalte deg hedning... :)

Lenke til kommentar
Så du påstår at det du drikker nå er kaffe altså? Lystløgner!

 

..jeg hadde vel drukket det selv :p

 

Skal oppdatere kaffeguiden etterhvert i dag også.. sjekk PM ;)

8902343[/snapback]

Sant nok... Springer med en gang jeg!

Sorry at jeg kalte deg hedning... :)

8902351[/snapback]

 

Det går bra det vet du! Beklager det jeg sa til deg og.. det jeg mente var at du var en.. barista, en kaffe-elsker, en.. Monsooned Malabar!

Lenke til kommentar
Tror nok ikke den er hacket.

 

Innspillet med kongkaffe er litt merksnodig, tror han har kjøpt reklameplass, eller så er det bare en ekstrem person som de syntes fortjente hyllest.

 

Jeg sender de en e-post med link til denne tråden jeg.

8902634[/snapback]

Ja gjør det du!

 

Den siste koppen med kaffe var forresten helt perfekt.

Snakker om at sjokolade gjerne smelter på tungen... Denne kaffen det samme, bare på en litt mer flytende måte :love:

Lenke til kommentar
Tror nok ikke den er hacket.

 

Innspillet med kongkaffe er litt merksnodig, tror han har kjøpt reklameplass, eller så er det bare en ekstrem person som de syntes fortjente hyllest.

 

Jeg sender de en e-post med link til denne tråden jeg.

8902634[/snapback]

Ja gjør det du!

 

Den siste koppen med kaffe var forresten helt perfekt.

Snakker om at sjokolade gjerne smelter på tungen... Denne kaffen det samme, bare på en litt mer flytende måte :love:

8902646[/snapback]

 

Jeg håper min ble noe av det samme, laget akkurat en ny kanne.

 

Mail er forresten sendt, spurte litt ang kongkaffe.no og om vi også kunne få en link på websiden, samt medlemskap.

 

Jeg vil ha skikkelig kaffetrakter på jobb :( Hater hurtigkaffeen fra maskinene vi har på bygget. Greit for å holde koffein nivået oppe, men ikke stort på smak.

8902697[/snapback]

 

Hvor ligger problemet i at du ikke kan kjøpe deg en selv som du har på jobben? :)

Lenke til kommentar

Hvis jeg har melk på jobben så lager jeg cappuccino eller latte. Har jeg ikke melk så lager jeg bare en vanlig kopp kaffe med espressomaskina (mer vann enn espresso)

 

Hjemme har jeg ikke espressomaskin så der har jeg en annen oppskrift. Jeg lager stort sett noe som ligner cappuccino eller latte hjemme også men her skal dere høre oppskriften:

- Pulverkaffe (eng: instant coffee) ca 1 teskje

- Vann fra vannkokeren ca 1-1,5 dl

- Et halvt glass melk, varmet i mikrobølgeovn til kokepunktet (30s ved 600W) og deretter vispet med en håndholdt melkeskummer (mini-visp) til et fyldig skum.

 

Melkeskummet helles over i den halvfulle kaffekoppen og så gir jeg koppen en sving så den nederste delen av skummet blir litt mørkere farget av kaffen. Så gir jeg det hele en liten dryss med brunt sukker. Voila, "cappuccino" :fun: Koppen bør være tung og kald i starten. Hvis ikke så kan det ta litt tid før den får drikketemperatur.

 

Fremgangsmåten får sikkert en hver barist til å våkne om natta og skrike "Neeiiii!", men det er nå sånn jeg gjør det og smak, konsistens og utseende blir bra. :)

Lenke til kommentar

Simen1, det er ikke bare barister som kommer til å søvnløse netter med tårevåte øyne.

 

Men, for all del. Jeg skal prøve oppskriften/metoden din jeg. Bare vente til jeg kommer meg hjem.

 

Forresten muligheter for å få denne tråden sticky? Den er informativ og innholdsrik!

 

Velkommen til tråden forresten :)

 

EDIT:

 

Scix, det blir trist å ikke se deg her, det er vel stort sett vi som er de mest aktive i tråden, men jeg skal holde den i live mens du er borte, samt at jeg skal oppdatere kaffeguiden min litt.

 

Kose deg på ferie, så snakkes vi vel snart igjen håper jeg..

Endret av DemoniZer
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...