Gå til innhold

Tråden for aktive kaffedrikkere!


Når jeg er på kafé, bestiller jeg oftest en  

1 107 stemmer

  1. 1. Når jeg er på kafé, bestiller jeg oftest en

    • "Espresso"
      123
    • Cappuccino
      138
    • Café au lait
      18
    • Café Latte
      121
    • Café creme
      4
    • Americano
      111
    • Caffé Macchiato
      17
    • Caffé mocha
      108
    • Caffé Ristoretto
      2
    • Caffé Corretto
      3
    • Ordinær filterkaffe
      348
    • Presskanne
      71
    • Annet (gjerne spesifiser type i tråden)
      47


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Når det absolutt er nødvendig å kjøpe kaffe på matbutikken synes jeg at kolonihagen er et supert valg. De er innkjøpt og brent av KAFFA som er en av de beste og med lengst erfaring med spesialkaffe i Norge. I disse dager hvor kaffebøndene nærmest ikke får betalt for råvaren de leverer er det også bra å vite at ingen leverandør til supermarkeder får bedre betalt enn leverandører til Kolonihagen.

 

Kun for profitt og uten tanke på at det er de som har smakt bedre kaffe, mye bedre kaffe. De som handler på Rema, tenker de, er ikke så "avanserte". Det er sørgen å lage kaffe med de bønnene i en V60. Er sølevann, og av erfaring vet jeg at at kaffen ikke smaker mye da. Fra https://www.coffeebeanshop.co.uk/ får jeg tykt skum som fyller nesten hele V60'n. Skum er fraværende med de elendige bønnene fra Kolonihagen. Meny sitt tilbud 3 poser for prisen av 2 er mye bedre.

Endret av mellowman
Lenke til kommentar

Lurer på om noen har et innspill her. Vurderer å kjøpe inn en V60 til å ha i skapet på skolen og bruke på tur. Noen innspill til bedre alternativer for å få god kaffe på skolen? Blir for dyrt å kjøpe kaffe hver dag, ikke er den så god heller... Ellers lurer jeg på om noen har tips til gode termokopper, vurderer Klean Kanteen hittil.

Lenke til kommentar

Disclaimer, er selvfølgelig ikke nøytral så ta svarene for det de er.

 

Clever er den mest lettvinte måten å lage god kaffe. Det er ingen krav til hellekanne, god teknikk etc for å få reproduserbare, gode resultater. Bare tøm på vannet, vent, rør og sett den på koppen. Jeg bruker praktisk talt aldri V60 lenger.

 

Full immersion filter er en enkel måte å brygge på, og enkelt å reprodusere. Clever er en produsent av slike bryggere. Enkelte tilbyr andre løsninger... Hva er godt? og hva er godt nok? Det er spørsmålet, svaret varier. Noen vil hevde en reise presskanne er den enkleste måten å lage god kaffe på. For andre er en god termos løsningen. Og hvor viktig er en hellekanne? Det er dette som er så fasinerende med kaffe; det finnes uendelig mange spørsmål, og enda flere svar :) 

 

Kun for profitt og uten tanke på at det er de som har smakt bedre kaffe, mye bedre kaffe. De som handler på Rema, tenker de, er ikke så "avanserte". Det er sørgen å lage kaffe med de bønnene i en V60. Er sølevann, og av erfaring vet jeg at at kaffen ikke smaker mye da. Fra https://www.coffeebeanshop.co.uk/ får jeg tykt skum som fyller nesten hele V60'n. Skum er fraværende med de elendige bønnene fra Kolonihagen. Meny sitt tilbud 3 poser for prisen av 2 er mye bedre.

 

Her er det en del missforståelser, tolker deg slik at du egentlig er ute etter mørkbrent kaffe. Det er helt innafor å like mørkere brent kaffe. Veldig mange gjør det. Bare ikke bland det med kvalitet og bærekraft.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Lurer på om noen har et innspill her. Vurderer å kjøpe inn en V60 til å ha i skapet på skolen og bruke på tur. Noen innspill til bedre alternativer for å få god kaffe på skolen? Blir for dyrt å kjøpe kaffe hver dag, ikke er den så god heller... Ellers lurer jeg på om noen har tips til gode termokopper, vurderer Klean Kanteen hittil.

Skal du ha god kaffe, så er det flere ting som gjelder.

- gode bønner

- god kverner

- brygger

- teknikk (temperatur, oppskrift, osv).

 

Skal du ha den på skule, så hadde eg gått for aeropress. Den krever ikkje goose- kanne, vekt eller presis temp kontroll.

 

selvfølgelig alt det viktig både med v60 og aeropress, men aeropress er mye mer tilgivelig og du kan reprodusere god kaffe uten å ha alt av utstyr.

 

Når det gjelder kverner, du kan enten ha ein bra hjemme eller skaffe håndkvern. Eg hadde gått for det første.

Lenke til kommentar

Kun for profitt og uten tanke på at det er de som har smakt bedre kaffe, mye bedre kaffe. De som handler på Rema, tenker de, er ikke så "avanserte". Det er sørgen å lage kaffe med de bønnene i en V60. Er sølevann, og av erfaring vet jeg at at kaffen ikke smaker mye da. Fra https://www.coffeebeanshop.co.uk/ får jeg tykt skum som fyller nesten hele V60'n. Skum er fraværende med de elendige bønnene fra Kolonihagen. Meny sitt tilbud 3 poser for prisen av 2 er mye bedre.

Korleis måler britene seg med kaffa, Tim, the barn osv?

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-GTrad9iY

Ikke jeg heller. Spesielt ikke når det, etter det jeg vet, ikke går an å importere mat/drikke (kaffebønner) pga dustetollregler.

De selges i bøtter og spann på eBay. Men vi kan ikke delta.

Lenke til kommentar

Ikke jeg heller. Spesielt ikke når det, etter det jeg vet, ikke går an å importere mat/drikke (kaffebønner) pga dustetollregler.

De selges i bøtter og spann på eBay. Men vi kan ikke delta.

 

Jo, det er lov å importere mat og drikke til Norge. Det er enkelte restriksjonar, primært på kjøtt- og mjølkeprodukt utanfor EU/EØS. Kaffibønner er ingen problem.

Lenke til kommentar

Liker best lysbrent kaffe a.la Lippe og Tim, gjerne med tydelig syrestruktur. Liker også noen litt mørke brenninger fra kaffebrenneriet hvor man kan smake at brenningen har satt preg på bønnene. ikke særlig fan av mellomtingen æ, hvor man prøver å please begge grupper.

 

Det jeg syns er litt vanskelig er å matche utenlandske bryggopskrifter med skandinavisk lys brent kaffe. Må ofte ha varmere vann og finne en egen kvørningsgrad for å bli fornøyd. Men selv da er jeg aldri helt fornøyd med resultatet i det siste. Kverner på en Commandante håndkvern og bruker ofte knepp 28-32 fra null når jeg brygger på V60. Sjelden et resultat jeg er fornøyd med for å være ærlig.

Lenke til kommentar

Min standardmetode er 14.4g/240g, ~30 klikk på C40, vatn rett etter det har kokt.

 

30g bloom, så 35g kvart 20s etterpå. Siste helling er 2:10 frå 205 til 240g. Om den ikkje er så god som eg vil, så prøver eg med færre eller fleire hellingar.

 

Ganske stabilt gode resultat for min del.

Lenke til kommentar

Eg har prøvd ein del naturlege bønner. Den første eg prøvde var ein Yirgacheffe som var knallgod. Blåbær, rein og fin. Etter det har det vore mest vonbrot, så eg trur eg tar ein pause på dei der. I det minste kjøpa ein kopp på kaféen før eg ev. kjøper ein pose. Dei to Tim nyleg lanserte var betre, men føretrekk hans kenyanske.

Endret av Zeph
Lenke til kommentar

Jo, det er lov å importere mat og drikke til Norge. Det er enkelte restriksjonar, primært på kjøtt- og mjølkeprodukt utanfor EU/EØS. Kaffibønner er ingen problem.

F.eks. England har restriksjoner, men i Norge er det ingen problem å kjøpe brente bønner fra utenlandske nettsider. Jeg vet at f.eks. kaffebox.no har abonnenter i mange land, og etter en veldig kjapp titt på nettsidene deres står det ingenting om restriksjoner - kanskje reglene er endret?  

Lenke til kommentar

Er det noen som vet om kaffevarianter (gjerne hele bønner) som er veldig godt egnet til cold brew? Bor i Oslo, så det meste er lett tilgjengelig.

Jeg ser at du har fått litt forskjellige svar, men vi er kanskje litt usikre på hva du mener med Cold Brew. Mener du kaffe som er brygget med kaldt/romtemperert vann over lang tid (Cold Brew), eller iskaffe som er kaffe brygget med varmt vann over isbiter eller kjølt ned etter brygging?

 

Personlig er jeg ikke begeistret for Cold Brew, jeg synes det blir alt for lite syre til å balansere bitterheten. Derimot kan jeg godt like et lite glass varmbrygget kaffe som er brygget over is eller avkjølt i kjøleskapet, men lyse, klare og litt friske kaffer synes jeg blir best :-)

Lenke til kommentar

Korleis måler britene seg med kaffa, Tim, the barn osv?

 

Har ikke erfaring med de, men jeg er sikker på at det er like bra, eller bedre pga. høyere omsetning. Hva hjelper det at bønnene er brent noen dager før, når de har ligget to måneder på lager før brenning.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...