Gå til innhold

Tråden for aktive kaffedrikkere!


Når jeg er på kafé, bestiller jeg oftest en  

1 108 stemmer

  1. 1. Når jeg er på kafé, bestiller jeg oftest en

    • "Espresso"
      123
    • Cappuccino
      138
    • Café au lait
      18
    • Café Latte
      121
    • Café creme
      4
    • Americano
      111
    • Caffé Macchiato
      18
    • Caffé mocha
      108
    • Caffé Ristoretto
      2
    • Caffé Corretto
      3
    • Ordinær filterkaffe
      348
    • Presskanne
      71
    • Annet (gjerne spesifiser type i tråden)
      47


Anbefalte innlegg

Då har eg fått begge vektene eg bestilte frå Ebay.

 

Dei fungerer betre til måling av kaffi, gjær og liknande. På bileta så ser Wilfa-vekta ut til å klare seg greit, men eg tok av og på koppen nokre gonger, og Wilfa-vekta viste frå 14-16 gram då dei andre viste 14 heile tida. Det er fort merkbar forskjell på nokre få gram kaffi, så dette synest eg var ein billig og god investering. Tar med den eine vekta på jobb. Av desse to likar eg den nederste best. Litt større, men det er ikkje noko problem for min del. Knappane er betre på denne (dei svarte). Ulempa med den er at dekselet som går over målepunktet er litt knotete å få av og på. På den minste heng lokket fast og er lettare å få av og på.

 

Alt i alt er begge vektene gode kjøp i mine auge.

 

attachicon.gif20160616_150721.jpg

 

attachicon.gif20160616_151022.jpg

Jeg ser at du har kalibreringsvekten, var den nødvendig eller var "fabrikkinnstillingen" grei?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Som du ser så viste dei 100.3 og 100.4 med 100g-vekta. Eg har ikkje kalibrert dei. Om vektene viser litt for mykje eller vekta er 0.3-4 for tung veit eg ikkje. Det spelar ikkje så veldig stor rolle. Det viktigaste med vekta er å kunne måle opp lik mengde kvar gong. Det varierer med bønnene om eg vil ha 12,13 eller 14 gram.

Lenke til kommentar

Presskanna var en nedtur etter bruk av Aeropressa som jeg kjøpte for to år siden til høsten. Jeg har den brune utgaven med BPA. Har lest at den ikke lekker BPA, men er ikke trygg på det! Den "nye" utgaven inneholder BPS, og hva som er verst vet man ikke, etter hva jeg har lest. Blir nok handel av en V60. :-)

Lenke til kommentar

De nye som er mørke? De nye er gjennomsiktige etter hva jeg har skjønt. Den jeg har kan man knapt se inn i. De har byttet ut BPA med BPS etter hva jeg har lest.

 

oTNXDQB.jpg

den til venstre set ut som en generasjon 2 og den til høyre generasjon 4. Finnes i hvert fall en til som er produsert etter den til høyre.
Lenke til kommentar

http://www.home-barista.com/brewing/aeropress-which-one-is-bpa-free-model-t30940.html
http://www.wecravecoffee.com/aeropress-is-bpa-free/
http://coffeegeek.com/forums/coffee/machines/565105

 

 

Godt å høre! :wee:

Skulle gjerne sluppet å kjøpe den dyre hellekanna, så jeg lurer på om en vannkoker er helt uegnet?

Vannkoker er ganske uegnet. Altså, du får jo laget kaffe med den, men...

 

 
Uegna til å varme opp vatn?

Endret av Zeph
  • Liker 1
Lenke til kommentar

 

Uegna til å varme opp vatn?

 

Dårlig til å helle presist. Jeg synes i alle fall det er noe herk å lage håndbrygg fra de fleste store vannkokere.

 

Angående aeropress har den gått gjennom mange versjoner. Nyeste modellene er mørke med gullskrift og er laget i polypropylen, som skal være ett av de mest matsikre plaststoffene.

 

http://www.aerobie.com/aeropress/aeropress-materials/

  • Liker 1
Lenke til kommentar

 

 

Uegna til å varme opp vatn?

 

Dårlig til å helle presist. Jeg synes i alle fall det er noe herk å lage håndbrygg fra de fleste store vannkokere.

 

 

Ah, sånn ja. Det finnes sikkert billigare kanner ein kan helle med der ute, om ein ikkje vil investere i dei dyre til handbryggprodusentane.

Lenke til kommentar

For all del ikke prøv å lage V60 uten skikkelig hellekanne! V60 er en ganske komplisert prosess om resultatet skal bli bra. Uten kanne med svanehals må du ha ufortjent mye flaks for å få et bygg med jevn ekstraksjon av all kaffen. Om ønsket er å repetere gode brygg er den aller enkleste måte å bruke en god kvern og Moccamaster eventuelt Cup One.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

No har eg ikkje V60 sjølv, men er det så avgjerande kvar strålen med vatn treff filter og kaffi for smaken? Eg har lurt litt på det når eg ser video frå Aeropress-konkurransar der dei kommenterer om dei rører mot klokka, med klokka, begge delar, type hellekanne osv.

Lenke til kommentar

 

 

Uegna til å varme opp vatn?

 

Dårlig til å helle presist. Jeg synes i alle fall det er noe herk å lage håndbrygg fra de fleste store vannkokere.

 

Angående aeropress har den gått gjennom mange versjoner. Nyeste modellene er mørke med gullskrift og er laget i polypropylen, som skal være ett av de mest matsikre plaststoffene.

 

http://www.aerobie.com/aeropress/aeropress-materials/

 

 

Takk for linken! Da har jeg den nest nyeste, og slapper litt mer av. :-) Trodde det var de nye som så ut som de eldste, men så feil kan man ta!

Lenke til kommentar

No har eg ikkje V60 sjølv, men er det så avgjerande kvar strålen med vatn treff filter og kaffi for smaken? Eg har lurt litt på det når eg ser video frå Aeropress-konkurransar der dei kommenterer om dei rører mot klokka, med klokka, begge delar, type hellekanne osv.

Jeg er så heldig at jeg nå er i Dublin under verdensmesterskapet i Classic Barista og Brewers Cup (håndbrygging). Her overværer jeg verdens beste håndbryggere og har vært på "bryggekurs" med Scott Rao, en av verdens mest kunnskapsrike kaffemann. Helletekninkk ble et hett tema under kurset og det kom fram at helleteknikk ved spesielt V60 er intrikat. Utfordringen er å få like mye vann til alle kaffepartiklene på samme tid og med jevn temperatur. Lykkes ikke dette blir de forskjellige kaffepartiklene ujevnt ekstrahert slik at brygget blir ubalansert.

 

Håndbrygg er ikke enkelt og det er derfor jeg anbefaler vanlige folk å kjøpe god kaffetrakter og kvern.

 

Aeropress er enklere enn V60 fordi alt vannet helles i bryggeren på samme tid (vanligvis). Om vannet røres til høyre eller venstre har nok ikke noe å si, men om det røres begge veier virvles kaffekornene kraftig og det gjør at ekstraksjonen går fortere.

 

Noen er sikkert uenig, men jeg er ikke redd for plastpartikler i kaffeutstyret mitt. Det minner meg på hysteriet rundt mobilstråling, og er temmelig sikker på at faren er sterkt overdrevet.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Kult! Skulle gjerne vore på noko sånt. Interessant det du skriv om håndbrygg. Eg kjem nok til å kjøpe V60 eller liknande ein dag for å få litt variasjon frå Aeropress. Ein kaffitraktar er vel ikkje akkurat noko presisjonsapparat heller. Det bør vere mogleg å konkurrere med den på utførelse. For min del har eg ikkje traktar sidan det sjeldan blir laga meir enn eit par koppar i slengen.

Endret av Zeph
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...