Gå til innhold

Tråden for aktive kaffedrikkere!


Når jeg er på kafé, bestiller jeg oftest en  

1 113 stemmer

  1. 1. Når jeg er på kafé, bestiller jeg oftest en

    • "Espresso"
      123
    • Cappuccino
      140
    • Café au lait
      18
    • Café Latte
      121
    • Café creme
      4
    • Americano
      111
    • Caffé Macchiato
      18
    • Caffé mocha
      110
    • Caffé Ristoretto
      2
    • Caffé Corretto
      3
    • Ordinær filterkaffe
      349
    • Presskanne
      71
    • Annet (gjerne spesifiser type i tråden)
      47


Anbefalte innlegg

  • 1 måned senere...
Videoannonse
Annonse

Prøvde meg med metallfilter til Aeropress i dag, kjøpt frå Wendelboe.

 

Førsteinntrykket er at kaffien har meir fylde og smak, men kanskje litt mindre syre.

 

Kunne tenkt meg å prøve IMS-filteret som eg har lese mykje bra om.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Prøvde meg med metallfilter til Aeropress i dag, kjøpt frå Wendelboe.

 

Førsteinntrykket er at kaffien har meir fylde og smak, men kanskje litt mindre syre.

 

Kunne tenkt meg å prøve IMS-filteret som eg har lese mykje bra om.

Er de på lager? Var innom forrige uke og de var utsolgt.

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Hei, har tenkt til å kjøpe meg en helautomatisk espresso/kaffemaskin. Det finnes altfor mange der ute, blir helt svimmel.

Jeg er ikke så interessert i "melkeproduktene" man kan steame osv, men trenger å kunne endre kverningsgrad/styrke osv på kaffen og espressoen. Finnes det noen her som vet hvilke jeg burde se på?

 

OBS; hadde ikke tenkt å bruke mer enn 7k ca. 

Lenke til kommentar

Vil du sei den blei betre enn med vanleg papirfilter?

Eg har brukt meir metallfilter enn papir i det siste og synest den vart betre på smak, men det er nok mykje individuelt. Er ikkje nødvendigvis enten eller heller. Den får ein litt anna preg, meir fylde, mindre syre. Ein kan variere litt. Endret av Zeph
Lenke til kommentar

Vil du sei den blei betre enn med vanleg papirfilter?

Det varierer fra kaffe til kaffe, men jeg bruker nesten bare metallfilter. Kaffer som egner seg til trakter blir i min erfaring gode med papirfilter, andre passer best med metall.

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Tips til vasskokar der ein kan stille inn temperatur? Hadde spart litt tid i forhold til å koke opp og la det kjøle ned igjen.

 

Er det lite å hente på å kjøpe Aeropress frå utlandet med så høg dollarkurs? Vurderer å kjøpe ein nr. 2 når det skal lagast to koppar.

Lenke til kommentar

Det billigste jeg finner er til 411 kr inkludert frakt. Det er godt over tollgrensa så da må du nok ut med ca 100 kr i mva og 140 kr i fortollingsgebyr, totalt 653 kr.

 

Men du vet vel at du kan lage to kopper med ett press i én Aeropress? Det gjøres ved å doble mengden kaffe uten å doble mengden vann. Da får du en knallsterk kaffe i en kopp, som du så heller halvparten av over til en annen kopp. Så fyller du opp begge koppene med vann fra vannkokeren.

Lenke til kommentar

Jøss! Det har eg aldri tenkt på. Blir smaken like god? Takk for tipset!

Smaken må du vurdere selv, men du vil få en helt annen ekstraksjon av kaffen, så resultatet vil ikke bli likt som hvis du bruker to aeropresser. 

 

Noen er veldig pro by-water i kaffebrygging. Personlig syns jeg kaffen blir bedre når alt vannet er i kontakt med kaffen i løpet av bryggingen.                                

Lenke til kommentar

Har tenkt å kjøpe meg metall filter til Aeropressen og det står mellom 2 typer, et med metall mesh og et "vanlig" espresso filter med hull. Er det noen her som har erfaring med noen av de 2?

Endret av Salior
Lenke til kommentar

Jøss! Det har eg aldri tenkt på. Blir smaken like god? Takk for tipset!

Nå er jeg ingen profesjonell cup-er, men jeg smaker ikke forskjell på om jeg lager 1 eller 2 kopper i slengen. Har også prøvd samme metode for 3 og 4 kopper, men da begynner det å bli veldig mye grut, lite kaffe og små kaffeslumper som skal fordeles på koppene. Da lager jeg heller 2 runder a 2 kopper eller 2+1 kopp.

 

Valg av kaffe, kverningsgrad, nykvernet vs kjøpt ferdigkvernet, ekstraksjonstid etc påvirker sikkert kaffesmaken mange ganger så mye som eventuelle forskjeller mellom å lage 1 og 2 kopper i slengen. Disse tingene merker jeg stor forskjell på.

Lenke til kommentar

Har tenkt å kjøpe meg metall filter til Aeropressen og det står mellom 2 typer, et med metall mesh og et "vanlig" espresso filter med hull. Er det noen her som har erfaring med noen av de 2?

Post link. Det finnes gode og dårlige varianter av begge, men i min erfaring er netting bedre enn stålplate. Som ble nevnt et stykke over lager IMS gode aeropressfilter av netting, og S-filter er også populært.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...