Gå til innhold

Tråden for aktive kaffedrikkere!


Når jeg er på kafé, bestiller jeg oftest en  

1 109 stemmer

  1. 1. Når jeg er på kafé, bestiller jeg oftest en

    • "Espresso"
      123
    • Cappuccino
      139
    • Café au lait
      18
    • Café Latte
      121
    • Café creme
      4
    • Americano
      111
    • Caffé Macchiato
      18
    • Caffé mocha
      108
    • Caffé Ristoretto
      2
    • Caffé Corretto
      3
    • Ordinær filterkaffe
      348
    • Presskanne
      71
    • Annet (gjerne spesifiser type i tråden)
      47


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Ting skjer på kaffifronten min. Har kjøpt meg espressokanne, kjempenøgd! Kjøpte òg ein mjølkeskummar til hundrelappen på Clas, og det blir absolutt godkjent latte. Men må kjøpe litt sterkare espressobønner til den slags, blir veldig svak med vanlege trakterbønner.

 

Var òg i dag på Tim Wendelboe sin bar og kjøpte meg ein pakke frå Colombia-farmen som han besøkee i aftenpostenserien. Spent på å teste den i morgon!

 

Spurde om korleis eg skulle rense Wilfa-kverna, og dei sa det var godt nok å ta vekk begeret, og støvsuge oppi. Deretter vaske litt med klut oppi der, så er det nok.

Lenke til kommentar

Spurde om korleis eg skulle rense Wilfa-kverna, og dei sa det var godt nok å ta vekk begeret, og støvsuge oppi. Deretter vaske litt med klut oppi der, så er det nok.

Ville ikke brukt våt klut. Og hvis du gjør det, sørg for at det er skikkelig tørt før du har oppi bønner.

Lenke til kommentar

Stemmer det at det er en god ide å kjøre gjennom riskorn? Jeg har gjort det noen ganger og det er utvilsomt hvitere ris som kommer på slutten enn på begynnelsen, men jeg er ikke overbevist om at det faktisk gjør noe for kvaliteten.

Lenke til kommentar

Stemmer det at det er en god ide å kjøre gjennom riskorn? Jeg har gjort det noen ganger og det er utvilsomt hvitere ris som kommer på slutten enn på begynnelsen, men jeg er ikke overbevist om at det faktisk gjør noe for kvaliteten.

Er veldig usikker. Siden dette har blitt tatt opp flere ganger i det siste kan jeg forhøre meg litt på jobben. Det middelet som blir brukt på profesjonelle kverner (Grindz) er delvis laget av havre mener jeg. Problemet med å rense kverna på denne måten er jo at man bruker veldig mye kaffe på å få vekk restene av rensepellets.

Lenke til kommentar

 

Spurde om korleis eg skulle rense Wilfa-kverna, og dei sa det var godt nok å ta vekk begeret, og støvsuge oppi. Deretter vaske litt med klut oppi der, så er det nok.

Ville ikke brukt våt klut. Og hvis du gjør det, sørg for at det er skikkelig tørt før du har oppi bønner.

 

Ok! Dei sa ikkje det angåande klut, det var meg. Bommert. :) Takk for tips!

 

 

Gårsdagens kaffe er smakt, og herrefred så mykje bedre den smakar enn min 2 månadar gamle Blue Java-kaffe frå Sverige. Gløymer at kaffe er eit ferskvareprodukt.

Lenke til kommentar

 

Stemmer det at det er en god ide å kjøre gjennom riskorn? Jeg har gjort det noen ganger og det er utvilsomt hvitere ris som kommer på slutten enn på begynnelsen, men jeg er ikke overbevist om at det faktisk gjør noe for kvaliteten.

Er veldig usikker. Siden dette har blitt tatt opp flere ganger i det siste kan jeg forhøre meg litt på jobben. Det middelet som blir brukt på profesjonelle kverner (Grindz) er delvis laget av havre mener jeg. Problemet med å rense kverna på denne måten er jo at man bruker veldig mye kaffe på å få vekk restene av rensepellets.

 

Spørs hvor mye det gjør. Jeg har ikke kvernen tilgjengelig akkurat nå, men hvis man hadde kvernet ris og prøvd å lage kaffe på det burde man få en ide om hvor mye eller lite smak det kan sette på vannet.

Lenke til kommentar

Er for tiden i India, har vært her siden 17 desember. Pulverkaffe finnes her, men drikker heller te, så nærmer meg 4 måneder kaffefri nå. Har syke kaffe-cravings!

 

Ikke at jeg var avhengig i ugangspunktet, drikker sjeldent mer enn èn kopp om dagen hjemme.

 

Kommer hjem rett før 17. Mai. Kommer til å spise bacon, biff og drikke kaffe en måned i strekk.

 

Uansett, for å skape litt diskusjon. Hva gjør dere vanligvis når dere er utenlands i kaffefrie strøk? Aeropress? Pulverkaffe? Ingenting?

Endret av Error
Lenke til kommentar

Til Error: Einaste eg kan bidra med er at i utlandet må eg stort sett spe på med ein god del sukker, noko eg aldri gjer her til lands.

 

 

No har eg fått mi nye kaffivekt i Posten. Så no er det Fuglen neste for å handle inn nye bønner, så er det heim for testing. Spent! Betalte berre 40 kroner inkl frakt. I love China.

 

 

Følg med på "kaffekrangelen" på Aftenposten. Eg heiar på Wendelboe!

 

http://www.aftenposten.no/meninger/debatt/Slar-tilbake-mot-kaffekapsel-kritikk-7498529.html

Lenke til kommentar

Er for tiden i India, har vært her siden 17 desember. Pulverkaffe finnes her, men drikker heller te, så nærmer meg 4 måneder kaffefri nå. Har syke kaffe-cravings!

 

Ikke at jeg var avhengig i ugangspunktet, drikker sjeldent mer enn èn kopp om dagen hjemme.

 

Kommer hjem rett før 17. Mai. Kommer til å spise bacon, biff og drikke kaffe en måned i strekk.

 

Uansett, for å skape litt diskusjon. Hva gjør dere vanligvis når dere er utenlands i kaffefrie strøk? Aeropress? Pulverkaffe? Ingenting?

Har hatt med meg aeropress på tur, men kommer veldig an på hvor jeg drar. Jeg er ikke en person som må ha kaffe hver dag, så på interrail i øst Europa gikk det tre uker uten kaffe.

 

I Italia, Spania, Frankrike etc. er det mulig å få helt ok kaffe. Mange andre land er det masse bra kaffe. Har ikke reist så veldig langt fra vestlige land heller da.

Lenke til kommentar

Følg med på "kaffekrangelen" på Aftenposten. Eg heiar på Wendelboe!

 

http://www.aftenposten.no/meninger/debatt/Slar-tilbake-mot-kaffekapsel-kritikk-7498529.html

Er veldig interessant debatt. Flere i kaffebransjen beskylder nå Nespresso for regelrett løgn. Kult at Tim Wendelboe beholder roen og holder seg til fakta. Er merkelig det innlegget fra Nespresso og jeg tror kanskje de har skutt seg i foten. Spesialkaffebransjen har bare ventet på å ta denne debatten.
Lenke til kommentar

Har en Dolce Gusto kapselmaskin stående selv, som jeg kun bruker når jeg skal ha en cortado inniblant, men det er ingen tvil, ferske råvarer er alltid best!

Heldigvis har jeg Krutt Espressobar i nærheten, og jeg elsker smaken og lukten av fersk kvalitet!

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
  • 1 måned senere...

Noen som har erfaring med https://www.espressocoffeeshop.com ?

Vurderer og bestille derfra ny maskin og kvern, men vil gjerne vite mere om shoppen først.

 

Både jeg og min søster bestilte vår rancilio silvia + rocky kvern derifra.

Da min kom i posten ville ikke pumpen fungere. Sendte en mail til de og ble oppringt etter minutter.

Fikk valget mellom å bare sende maskinen tilbake, eller skru den opp og finne feilen etter instrukser over telefon. Gikk for det siste. Viste seg at pumpefestet hadde knukket under transporten, Et par dager etter var nytt feste i posten.

 

Veldig hyggelige folk ! :)

Lenke til kommentar

Hva er forskjellen på å presse i et halvt minutt og ett sekund med AeroPress? Kan man ikke oppnå det samme ved å la det trekke litt lenger før man presser?

Trekketiden avhenger av kverningsgraden på bønnene. Kverner du skikkelig fint må du være utrolig kjapp for å hindre overekstrahering. Personlig liker jeg bedre å kverne grovere og lar det trekke mellom 1 og 2 minutter før jeg presser ned. Synes det blir renere smak + pluss mye lettere å få til et jevnt resultat.

Lenke til kommentar

Og jeg foretrekker å ta en finmalt epressoblanding og klemme den rett igjennom Aeropressen så fort jeg bare klarer... Det vil også variere fra kaffebønne til kaffebønne hvordan kverningsgraden skal være og hvor lenge den skal få trekke, så man er faktisk nødt til å prøve seg litt frem. Et tips jeg leste et sted, et tips jeg i dag skulle ønske jeg gadd å følge, er å skrive en slags "kaffedagbok". Notér hvilken kaffe man bruker, hvor mange gram bønner, kverningsgrad, mengde vann og hvor lenge den trekker og til slutt hvor god kaffen ble, f. eks. karakter 1-10. Etter litt prøving og feiling vil man komme frem til den perfekte kverningsgraden og trekketiden for enhver kaffeblanding, slik at man får perfekt kaffe hver gang. :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...