Gå til innhold

Tråden for aktive kaffedrikkere!


Når jeg er på kafé, bestiller jeg oftest en  

1 109 stemmer

  1. 1. Når jeg er på kafé, bestiller jeg oftest en

    • "Espresso"
      123
    • Cappuccino
      139
    • Café au lait
      18
    • Café Latte
      121
    • Café creme
      4
    • Americano
      111
    • Caffé Macchiato
      18
    • Caffé mocha
      108
    • Caffé Ristoretto
      2
    • Caffé Corretto
      3
    • Ordinær filterkaffe
      348
    • Presskanne
      71
    • Annet (gjerne spesifiser type i tråden)
      47


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

 

 

Hvor får man tak i kaffesortene som står i kaffeguiden?

Kjøpte kløver filterkaffe til 40kr kg sist. Smaker helt greit.

 

Og hvor ofte burde en anstendig student vaske kaffetrakter? Har ikke gjort det på et halvt år og merker ikke noe til den dårlige smaken som jeg har kjent enkelte andre steder(les:jobb) fra skitten trakter. Kanskje jeg gradvis har vent meg til dårligere kvalitet.

Hvilken kaffeguide?

 

Du burde rense trakteren sin oftere enn det i hvert fall. :) tror generalle anbefalinger går på en gang i uka, men skjønner at du vil gjøre det litt sjeldnere da clean drops ikke er det første vi prioriterer som studenter. ;)

 

Den i denne tråden

 

Beklager sent svar, jeg hadde skrevet et ganske langt svar til deg, men så klikket pc'en før jeg rakk å poste, så du får kort-versjonen:

 

En del av kaffene i den guiden er ganske sikkert fra Solberg & Hansens standard-sortiment (1879) og vil derfor være tilgjengelig i mange kaffebarer og kaffebutikker rundt om i landet.

 

Men det skal sies at kaffemarkedet her til lands har forandret seg veldig mye siden den gang, så hva vi anser som kvaliteter i kaffe er noe annet i dag. Vi er mye mer opptatt av sporbarhet og renhet, det vil si at noe av det viktigste er at man vet hvem som har dyrket kaffen og vet hvordan bonden gjør det. I tillegg forandrer kaffe seg utrolig mye fra år til år, selv om en bonde produserer god kaffe ett år, er det ikke en selvfølge at han får til det samme neste år. Derfor kan man ikke basere seg på å kun handle fra de samme gårdene år etter år hvis man ønsker best mulig kvalitet. En del av den beste kaffen vil derfor kanskje bare være tilgjengelig en sesong på det norske markedet.

 

Jeg anbefaler deg derfor heller å gå innom din lokale kaffebutikk og spørre om hva som er det beste de har, hvis du er interessert i å prøve skikkelig god kaffe.

 

Linker til noen av mine favoritter om dagen:

 

Black Coffee vol. 7, S&H: http://www.kaffemegleren.no/product/solberg-hansen-black-coffee-vol-7-etiopia

 

Jaya Peaberry, S&H: http://www.kaffemegleren.no/product/solberg-hansen-jaya-peaberry-indonesia

 

Gachami, S&H: http://www.kaffemegleren.no/product/nordic-roaster-2013-gachami

 

Heleanna, Kaffa: http://www.kaffemegleren.no/product/heleanna-etiopia

 

Finca Tamana, Tim Wendelboe: http://timwendelboe.no/shop/index.php?main_page=product_info&cPath=1&products_id=25

 

Gatare, Kaffebrenneriet (S&H): http://kaffebrenneriet.no/nettbutikk/produkt-kaffebonne/gatare

  • Liker 2
Lenke til kommentar

 

Hvordan rengjør du kverner?

 

Du tar ut kverningsverket og pusser det med en børste.

 

Skjønner ikke at du ikke klarer det på Wilfa CGR-1.

 

PS: Merker en liten tendens til at du leser hva jeg skriver litt fort. Noe som resulterer i litt krasse svar og en litt nedlatende tone. Det blir fort kjedelig å diskutere med deg når du holder på sånn. :)

Lenke til kommentar

Lenge leve Wendelboe!

 

http://mobil.aftenposten.no/webtv/Lar-deg-a-lage-kaffe-av-en-verdensmester-7483013.html#.Uw0OTHi9LCQ

 

Eg kjenner at eg vil kjøpe vekt, men eg har definitivt ikkje råd til å kjøpe "den beste kaffen de har" rundtom. Nokon som har gode erfaringar med vekt? Og forøvrig god billig bønnekaffe (falt veldig for Evergood sine f. eks).

Du får kjøpt vekter med presisjon på 0.01 gram og 200 grams måleområde for en slikk og ingenting på eBay. Du får også kjøpt lodd til kalibrering slik at du kan forsikre deg om at vekten er presis, hvis du ikke stoler på billigutstyr fra Kina.

Lenke til kommentar

Ei vekt til 200-lappen i Norge går fint. Blir vel fort same prisen frå ebay?

 

EDIT: Bestilte no ei vekt til femtilappen. Sweet!

 

 

Eg tenkte på sjølve kaffen. Har ikkje råd til å betale 120,-+ for 1/4 kg med kaffe heile året. Nokon som har anbefalingar til billigare alternativ?

 

EDIT2: Nokon som har erfaringar med Bialetti-opplegget?

Endret av ZenCo
Lenke til kommentar

Korleis rensar du traktar og kvern Bob? Har sjølv ein Wilfa som deg, og ein Moccamaster KB 741.

Kver renser jeg med spesielle pellets innimellom. Ellers børster jeg malverk og tørker over innsidene med papir. Hopper hender det jeg skyller og tørker godt.

 

Trakter bruker eg clean drops på. Kjøpes i matvarebutikken. Ha en dose i vanntanken, fyll opp med vann og trakt igjennom én gang. Skyll med minst to runder rent vann etterpå. :)

Lenke til kommentar

 

 

Siden har det vært ganske få førsteplasser, men vi hevdet oss i mange år i WBC med mange finaleplasser.

Så.. har det vært få, eller har det ikke vært noen?

Har Norge vunnet førsteplasser etter 2005?

Ikke i WBC. Husker ikke om vi kan ha vunnet noe i andre konkurranser.

 

Du får melde deg på, Ramius, så kanskje vi vinner noe. :)

Lenke til kommentar

Då er vekta bestilt. Next up er espressokanne og mjølkesteamer. Blir Bialetti-espressokanne, men er usikker på steameren. Bialetti har ein manuell skummar/oppvarmar i same serien, men fekk anbefalt å kjøpe Nespresso sin elektriske steamer. Nokon som har erfaringar? Det er hvertfall uaktuelt å kjøpe espressomaskin til 6000,- +. ;)

Lenke til kommentar

Då er vekta bestilt. Next up er espressokanne og mjølkesteamer. Blir Bialetti-espressokanne, men er usikker på steameren. Bialetti har ein manuell skummar/oppvarmar i same serien, men fekk anbefalt å kjøpe Nespresso sin elektriske steamer. Nokon som har erfaringar? Det er hvertfall uaktuelt å kjøpe espressomaskin til 6000,- +. ;)

Har bare prøvd Bialetti og Bodum. Av de to vil jeg anbefale Bodum, den er i glass som er litt mer oversiktelig. Funker ikke på induksjon da.

 

Spørsmål: Du planlegger vel ikke å bruke vekten til brygging på moka-kanne?

Endret av Barista Bob
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...