Gå til innhold

Tråden for aktive kaffedrikkere!


Når jeg er på kafé, bestiller jeg oftest en  

1 113 stemmer

  1. 1. Når jeg er på kafé, bestiller jeg oftest en

    • "Espresso"
      123
    • Cappuccino
      140
    • Café au lait
      18
    • Café Latte
      121
    • Café creme
      4
    • Americano
      111
    • Caffé Macchiato
      18
    • Caffé mocha
      110
    • Caffé Ristoretto
      2
    • Caffé Corretto
      3
    • Ordinær filterkaffe
      349
    • Presskanne
      71
    • Annet (gjerne spesifiser type i tråden)
      47


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Nope, iskaffe er ikke kaffe. Hadde den derimot bare vært kald, sort kaffe så...

 

Iskaffe er mocca bare kald.

8412448[/snapback]

Den er MYE søtere enn mocca. Jeg synes den smaker kakao med snev av kaffe. Om du trakter kaffe, så fyller du på litt sjokopulver over kaffen, så får du noe av samme smaken.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
Jeg gidder ikke å lage noe fancy greier hjemme som latte osv. fordi a) jeg har ikke utstyr til det og b) liker ikke å lage fra sånn pose og varmtvann.

 

Blir kun sort på meg om dagen. På cafè derimot, bestiller jeg utelukket dobbel latte.

8412266[/snapback]

Som regel er det bare svart kaffe her også. Men jeg har oppdaget et smart produkt på Ultra, nemlig "cappucino-pulver" av typen "just add coffee"! Selv er jeg ikke begeistret for de cappucino-pulverposene der du tilsetter varmt vann - det er bare noe skvip. Dette, derimot, smaker skikkelig bra, sikkert fordi du må tilsette svart kaffe! På den måten ivaretaes aromaen, så det føles som "ekte" cappucino! :thumbup:

Lenke til kommentar

Tyrkisk, lik arabisk og gresk kaffe er for folk som liker meget sterk kaffe. Du trenger en tyrkisk "cezvé”, en arabisk "Ibrik”, eller en gresk "Brika”, som omtrent ser ut som en smørsmelter. Her eksisterer det flere metoder og det er mye kunst i å lage en perfekt kaffe. Betrakt derfor vår metode som et utgangspunkt.

  1. Ha klar et antall kopper, disse skal være små som espressokopper.
  2. Beregn vann ut fra antall ønskede fulle kopper og fyll cezvé/ibrik/brika.
  3. Kok opp vannet på middels varme. Når vannet koker tilsetter du den
    tyrkisk kvernete kaffen.
  4. Vi beregner 1 toppet teskje per kopp.
  5. Rør sakte mens du venter på nytt oppkok.
  6. La den så vidt koke opp slik at kremen dannes. Ta av varmen.
  7. Vent 2 sekund og sett tilbake over varmen slik at den koker opp og kremen
    dannes. Husk at dette ikke skal koke hardt.
  8. Kok totalt opp 3-4 ganger.
  9. Fordel kaffen og kremen mellom koppene og server.

Noen drevne kaffedrikkere, velger å nyte bunnfallet i koppen blandet med litt helmelk, andre ser fremtiden når de snur koppen på tallerkenen,...

 

Kilde: kaffekvern.no

 

EDIT:

 

Avsnitt

Endret av DemoniZer
Lenke til kommentar

Det som er interessant, er at folk som ikke drikker kaffe skal gidde å stikke innom en kaffetråd for å stemme på pollen og ha tråden i "Mine innlegg" i tre måneder. Da hadde jeg heller latt være å stemme hvis ikke tråden har noe hensikt ellers.

Lenke til kommentar
Det som er interessant, er at folk som ikke drikker kaffe skal gidde å stikke innom en kaffetråd for å stemme på pollen og ha tråden i "Mine innlegg" i tre måneder. Da hadde jeg heller latt være å stemme hvis ikke tråden har noe hensikt ellers.

8503974[/snapback]

 

Jeg så dette, og må si jeg trakk litt på smilebåndene.

Hvorfor i all verden er da denne tråden av interesse?

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+9871234

Aaah... en skvett fløte i stedet for h-melk i morgenkaffen var en virkelig god måte å starte dagen på :love:

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+9871234
Aaah... en skvett fløte i stedet for h-melk i morgenkaffen var en virkelig god måte å starte dagen på :love:

8547419[/snapback]

 

eller helt svart :love:

8547591[/snapback]

 

Sukker og melk i kaffen har vært standard siden jeg startet i en alder av 8 år ;)

Lenke til kommentar

Husker enda dagen jeg drakk min første kopp med kaffe...

 

Det var den 9. september 2001. Da ble jeg 14, og hadde verdens minste bursdagfest, med bare de nermeste. Den dagen drakk jeg min første espresso, laget av mamma.

Etter den dagen hvar jeg vært forelsket i denne svarte drikken...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...