Gå til innhold

Tråden for aktive kaffedrikkere!


Når jeg er på kafé, bestiller jeg oftest en  

1 109 stemmer

  1. 1. Når jeg er på kafé, bestiller jeg oftest en

    • "Espresso"
      123
    • Cappuccino
      139
    • Café au lait
      18
    • Café Latte
      121
    • Café creme
      4
    • Americano
      111
    • Caffé Macchiato
      18
    • Caffé mocha
      108
    • Caffé Ristoretto
      2
    • Caffé Corretto
      3
    • Ordinær filterkaffe
      348
    • Presskanne
      71
    • Annet (gjerne spesifiser type i tråden)
      47


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
  • 2 uker senere...

Jeg kjøpte meg en Nescafé Dolce Gusto kapselmaskin for et par uker siden og synes rett og slett denne kaffen er bedre enn resultatet jeg får med min Moccamaster. Selvfølgelig er det en noe dyrere løsning, men det er jo trossalt ikke den store utgiften mtp. at jeg kun lager til meg selv. Jeg prøvde å stake ut hvilken maskin som var best i tester, men ble bare forvirret jo flere tester jeg leste. Til slutt kom jeg fram at det viktigste er at jeg har et utvalg av kaffe i dagligvarehandelen.

 

Men hjemme hos mine foreldre serveres det alltid sur kaffe. Jeg har forsøkt å finne årsaken, men tross fersk kaffe og renset trakter (Moccamaster) forsvinner ikke det sure preget. Kan det være vannet som er årsaken (ganske kalkholdig og hardt vann) eller rett og slett at maskinen er for gammel (10 år +)? De bruker stort sett evergood ferdig kvernet i pose.

Endret av ostenxx
Lenke til kommentar

Nå har jeg blitt sånn gi-faen menneske. Kjøper ikke lenger über kaffebønner. Nå kjøper jeg espressobønner i halvkilos pakker og noen ganger en hel kilo til under hundrelappen.

 

Og jeg nyter det fremdeles. Aner ikke hvor den kommer fra eller noen ting. Men siden tilberedningsmetoden min har blitt så bra nå, så blir det godt uansett. Nå er jeg sånn som syns at "kaffe skal smake kaffe", og det gjør ikke mikrobrenneriene sin kaffe her i Oslo.

Lenke til kommentar

 

Men hjemme hos mine foreldre serveres det alltid sur kaffe. Jeg har forsøkt å finne årsaken, men tross fersk kaffe og renset trakter (Moccamaster) forsvinner ikke det sure preget. Kan det være vannet som er årsaken (ganske kalkholdig og hardt vann) eller rett og slett at maskinen er for gammel (10 år +)? De bruker stort sett evergood ferdig kvernet i pose.

 

lurer på det samme, mammas kaffe blir alltid sur med en rar ettersmak.

noen som vet? hjelper ikke med rens.

Lenke til kommentar
Første bestilling lagt inn på Square Mile Coffee Roasters. Ser de opperer med 350grams poser :)
Du blir garantert ikke skuffet. Skal en tur til London i mars, så da skal jeg kjøpe en del kaffe fra Square Mile.

Jeg skal samme veien i mars. Har du noen sorter å anbefale?

 

Jeg fant ikke noe kart på nettsidene, hvordan finner du frem? Ups:

MEETINGS BY APPOINTMENT ONLY

NO RETAIL SALES ONSITE

Endret av Simen1
Lenke til kommentar

Du får kjøpt kaffen på flere Kaffebarer i London. Fruprock og Flat White er å anbefale. I sommer fikk jeg vel bare smakt Square Mile Espresso, denne forandrer seg vel flere ganger i året, men var god da.

 

På Flat White kjøpte jeg en egen guidebok for Londons kaffebarer (med forord av Gwilym Davies)- den var god hjelp. Ellers kan du sjekke ut dette kartet:

2010_WBC_London_Coffee_map.pdf

Endret av Barista Bob
  • Liker 1
Lenke til kommentar

 

Men hjemme hos mine foreldre serveres det alltid sur kaffe. Jeg har forsøkt å finne årsaken, men tross fersk kaffe og renset trakter (Moccamaster) forsvinner ikke det sure preget. Kan det være vannet som er årsaken (ganske kalkholdig og hardt vann) eller rett og slett at maskinen er for gammel (10 år +)? De bruker stort sett evergood ferdig kvernet i pose.

 

lurer på det samme, mammas kaffe blir alltid sur med en rar ettersmak.

noen som vet? hjelper ikke med rens.

Har opplevd det samme selv med moccamasteren. Det hjalp godt da jeg kjørte igjennom med slik rensepose. Etter det kjørte jeg trakteren igjennom kun med rent vann en 5 - 6 ganger. Vasket den stålsaken hvor vannet går ut og ned i selve kaffen. Sørget for å vaske kaffekannnen nøye (det trengtes). Pleier også og vanne ut filteret før jeg traker slik at ingenting av lo osv blir med ned i kaffen.

 

Har de siste ukene kun brukt Evergood sin dark roast i hele bønner som hverdagskaffe på moccamasteren. Litt over middels kvernegrad på Wilfaen og det blir absolutt god kaffe. En hint av aroma kontra vanlig filtermalt.

 

Til kos er det Solberg & Hansen og Supreme Roasting Works på aeropressen som gjelder :)

Endret av Teac
Lenke til kommentar

Men hjemme hos mine foreldre serveres det alltid sur kaffe. Jeg har forsøkt å finne årsaken, men tross fersk kaffe og renset trakter (Moccamaster) forsvinner ikke det sure preget. Kan det være vannet som er årsaken (ganske kalkholdig og hardt vann) eller rett og slett at maskinen er for gammel (10 år +)? De bruker stort sett evergood ferdig kvernet i pose.

 

lurer på det samme, mammas kaffe blir alltid sur med en rar ettersmak.

noen som vet? hjelper ikke med rens.

Har opplevd det samme selv med moccamasteren. Det hjalp godt da jeg kjørte igjennom med slik rensepose. Etter det kjørte jeg trakteren igjennom kun med rent vann en 5 - 6 ganger. Vasket den stålsaken hvor vannet går ut og ned i selve kaffen. Sørget for å vaske kaffekannnen nøye (det trengtes). Pleier også og vanne ut filteret før jeg traker slik at ingenting av lo osv blir med ned i kaffen.

 

Har de siste ukene kun brukt Evergood sin dark roast i hele bønner som hverdagskaffe på moccamasteren. Litt over middels kvernegrad på Wilfaen og det blir absolutt god kaffe. En hint av aroma kontra vanlig filtermalt.

 

Til kos er det Solberg & Hansen og Supreme Roasting Works på aeropressen som gjelder :)

 

kan prøve og vaske den støl betan senere, takk for tips.

Lenke til kommentar

Ostenxx: Du sier du får et bedre resultat på en Nescafé Dolce Gusto-maskin enn på en Moccamaster. Men er Moccamasteren din renset, hvor ofte blir den renset og hvilken kaffe bruker du på den?

 

Kapslene til diverse kapselmaskiner koster ca 2,5-4 kr per kopp. (Hvertfall Nespresso) Hvis du da sammenligner dette med Friele til 25 kr blir det et misforhold mellom pris/kvalitet på det du sammenligner da råvarene (kaffebønner/kapsler) er det viktigste.

 

Jeg synes kapselmaskiner er helt kurant men kvalitetskaffe fra Etiopia, Kenya og Rwanda lagd på riktig måte på Aeropress/Press/Moccamaster trumfer helt klart alle kapselmaskiner. Forøvrig synes jeg melkeskummet på Dolce Gusto smaker ganske så kunstig, selv om den smaker helt greit.

 

Det viktigste må være at man finner den løsningen som passer ens kaffevaner best. Dette både når det kommer til økonomi og enkelhet. Det er ikke til å komme unna at det er lettere å hive i en kapsel i en kapselmaskin enn å lage en kopp på Aeropress eller lignende.

 

Akkurat nå er det litt "tørke" på kaffe men jeg kan anbefale Guji fra Solberg & Hansen. Utrolig fruktig og bra kaffe men kanskje litt for heftig for hverdagskaffe for min del.

Lenke til kommentar

Noen her inne som har en bra kapselmaskin å anbefale?

Om du absolutt skal ha kapselmaskin, så er det etter min mening kun to reelle alternativer: Nespresso og Dolce Gusto. Nespresso sin kaffe smaker bedre og de har et bedre utvalg av kaffe. Dolce Gusto sine maskiner skal gjøre så mye rart, og når derfor ikke helt opp kvalitetsmessig og har et begrenset utvalg av kaffe. De har derimot mange ulike kaffedrikker med melk, slik at man slipper å steame melken selv. Dessuten finnes det kapsler for både kakao, iste og te. Om du kun er interessert i kaffe, så vil jeg anbefale Nespresso. Om du vil ha noe mer allsidig, så kan Dolce Gusto være et godt valg. Jeg vil uansett anbefale å besøke en butikk først for å prøvesmake.

 

Dersom du drikker mye kaffe, så bør du kanskje vurdere å legge litt mer penger i det for å få en helautomatisk maskin i stedet.

Lenke til kommentar

Føler jeg banner i kirka nå, men har noen noen tips til god pulverkaffe? Pulverkaffe/instant er desverre alt jeg har tilgang til på jobb så må klare meg med Nescafe Gull, men kanskje noe bedre der ute?

 

 

 

nescafe har beste pulverkaffen - men mener du gull er for sterk så prøv mild eller hva den milde heter.

 

liten oppdate ang mokkamastern - rensa stålbiten, så tenkte jeg at jeg skulle koble av tanken for vann å vaske i maskinen...

 

prøvde og ta den av - gikk ikke :(

så kobla jeg alt sammens, kjørte igjennom bare vann to ganger så klikka maskinen.

så åpna jeg igjenn, lat den stå og tøke i en evighet nå.... håper den virker igjenn :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...