Gå til innhold

Tråden for aktive kaffedrikkere!


Når jeg er på kafé, bestiller jeg oftest en  

1 109 stemmer

  1. 1. Når jeg er på kafé, bestiller jeg oftest en

    • "Espresso"
      123
    • Cappuccino
      139
    • Café au lait
      18
    • Café Latte
      121
    • Café creme
      4
    • Americano
      111
    • Caffé Macchiato
      18
    • Caffé mocha
      108
    • Caffé Ristoretto
      2
    • Caffé Corretto
      3
    • Ordinær filterkaffe
      348
    • Presskanne
      71
    • Annet (gjerne spesifiser type i tråden)
      47


Anbefalte innlegg

En lungo er en espresso brygget med litt mer vann enn vanlig, mens en americano er en espresso som er brygget med vanlig mengde vann, men tilsatt mer vann etter bryggingen.

Og forskjellen er?

Fordi lungo har hatt lengre kontakttid med vann blir den overekstrahert og smaker derfor bittert.

 

 

BTW: Americano kan bli en god drikk om espresso'n er fantastisk! Espressobrygging er den vanskeligste måten å lage kaffe og feilene, men også de gode smakene kommer bedre frem med mer vann ...

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

En lungo er en espresso brygget med litt mer vann enn vanlig, mens en americano er en espresso som er brygget med vanlig mengde vann, men tilsatt mer vann etter bryggingen.

Og forskjellen er?

Fordi lungo har hatt lengre kontakttid med vann blir den overekstrahert og smaker derfor bittert.

Dette er vel også grunnen til at Aeropress lager så god (ikke bitter) kaffe - ektraksjonsvolumet er lite, du tilsetter heller mer varmt vann etterpå.

Lenke til kommentar

Gode plasser å kjøpe kaffe i Trondheim? Så langt har jeg notert Dromedar Kaffebar og Te- og Kaffehuset. Den ferskeste kaffen finner man vel på Te- og Kaffehuset, da det hender ofte at de har kaffe inne som ble brent og pakket for maks en uke siden. Dromedar har bedre utvalg dog.

Lenke til kommentar

Gode plasser å kjøpe kaffe i Trondheim? Så langt har jeg notert Dromedar Kaffebar og Te- og Kaffehuset. Den ferskeste kaffen finner man vel på Te- og Kaffehuset, da det hender ofte at de har kaffe inne som ble brent og pakket for maks en uke siden. Dromedar har bedre utvalg dog.

Jeg kjenner ikke Te og Kaffehuset, men Dromedar har vært meget aktive i NM i mange år og kan kaffe!

Lenke til kommentar

Greit nok at enkelt baristi i Dromedar kan være flinke, men stort sett er det folk med dårlig opplæring som står å lager kaffe. Når jeg har vært der har jeg sett lite respekt for råvaren og dyrt i forhold til kvalitet er det og.

 

Hvorfor finnes det ikke mikrobrennerier i Trondheim?

Lenke til kommentar

Hvorfor finnes det ikke mikrobrennerier i Trondheim?

Personlig har jeg utrolig stor respekt for brenner-yrket. Førs skal det letes jorden rundt etter den beste kaffen, og så skal det fraktes oppbevares og for ikke å snakke om brennes. Brenningen kan totalt ødelegge en god kaffe. Bare noen grader for mye her og noen sekunder for lite der, og kaffen endrer totalt karrakter.

 

Jeg respekterer de som vil ha en 2 kg brenner i butikken sin forde de er interesert og vil lære alt om kaffe. Faren er bare den at de mangler kunnskap, miljø og ærfaring, dermed blir kundene "prøvekaniner" for dårlig kaffe. Slike mikrobrennerier kan gjøre bransjen en bjørnetjeneste! Det smarteste synes jeg er å slutte opp om de brenneriene som vi har.

 

 

Som tidligere nevnt så er ikke markedet for spesialkaffe kjempestort i Norge og den beste kaffen koster mye i innkjøp. Jeg skulle like å se en "bakgårdsbrenner" som blar opp med 280 000 kr for et enkelt parti med kaffe? Det var det som KAFFA gjorde denne uken når de kjøpte hele partiet som kom på 2. plass i COE i El Salvador! Det er ganske svære greier og hadde markedet vært spredd på en haugevis med super-små brennerier hadde ingen hatt økonomiske muskler til å ta slik kaffe til lille Norge.

 

Nei, slutt opp om de microbrenneriene vi har! Det gir størst mulighet for å sikre fantastisk kaffe også for fremtiden ...

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Hvorfor finnes det ikke mikrobrennerier i Trondheim?

*Snip*

Selvfølgelig mener jeg ikke at vi trenger uerfarne brennere som åpner opp butikker i hytt og gevær, men jeg er uenig i at markedet er for lite for at det er plass til flere brennerier. Selv i Oslo er det plass til fler. Sånn som det er i dag defineres bransjen i Norge av for få mennesker etter min smak. Ganske typisk her til lands at en får en idé eller lærer noe fra England/USA, så hopper resten av oss på og gjatter med. Jeg ønsker rett og slett flere "kaffelaboratorier" som kan være med å definere hva god kaffe er.

 

Det er på en side bra at Tim Wendelboe, Kaffa, Supreme, DGB, Kaffebrenneriet og SH samarbeider så mye som de gjør, men jeg tror stemmene er litt for like.

 

Vi må lære oss at kundene er grunnlaget for bransjen og kunder har krav på valgmuligheter. Konkurranse vil bare gjøre bransjen bedre.

Lenke til kommentar

Noen som har smakt den såkalte "Black Coffee"? Vistnok inspirert av black metal ånden sto det. Var jo morsomt så jeg tenkte jeg måtte prøve den.

Selve kaffen er ikke noe black metal, men det er et disignkonsept som kom til når Solberg & Hansen fornyet sin firmadisign.

 

Kaffen er faktisk en supersøt bærtørket brasilianer!

 

Jeg har lenge hatt misstanke til S/H, men med denne kaffen er de ærlige og skriver på etiketten at kaffen er "made in hell" (He-he!)

 

Personlig synes jeg at kaffen er meget god!

Endret av Tobias Abrahamsen
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...